Pelaajacast 169: Aika kone / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 169: Aika kone

14.04.2016 // Kirjoittanut: Aki Riimukivi
9
Pelaajacast 169

Tämän viikon castissa luvassa erikoisherkkua. Paikalla muun muassa kaivattu Mikko Rautalahti, jonka kanssa puhumme pitkät tovit Quantum Breakista. Lisäksi luvassa on nuorison peli-illan aikana tehty nauhoitus, jossa mukana Eemeli Rekunen ja Johanna Puustinen. Aivan sekaisin studiossa ovat puolestaan M. Huttunen, V. Arvekari, J. Kaitila ja J. Pyykkönen.


Lataa podcast suoraan omalle laittelleesi

0:00:45 Aloitus
0:06:05 Very special guest star: Mikko Rautalahti, Remedy. Tässä yhteydessä myös osio "Kysy Mikiltä".
2:01:15 Junnujen peli-ilta (Arvekari, Rekunen, Kaitila ja Puustinen)
 
Musiikit:
ReMix: The Legend of Zelda: A Link to the Past 'Come to the Dark Side, It's a Funky Place'
ReMixer(s): Nostalvania

Kommentit

Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Ai että, nyt kyllä kuulostaa cast sellaiselta kokemukselta, että lehti pysyy tilattuna ja adblock pois päältä (ei se ole koskaan päällä ollutkaan)! Rekunen ja Rautalahti, aijaijai!

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Johanna tuo sun nauru on ihana. Sä voisit tulla asumaan mun luokse ihan milloin vain. :)

Käyttäjän Paavo Niskala kuva
Paavo Niskala

Otan tilaisuudesta vaarin ja kommentoin tänne, kun vihhailitte.

Monien aikamatkustusta sisältävien elokuvien, televisiosarjojen ja pelien jälkeen olen sisäistänyt aihetta käsittelevälle fiktiolle yhden ytimekkään ohjeen: EI. Quantum Breakin arvostelussa kehuin (tai pikemminkin mainitsin positiiviseen sävyyn), että peli noudattaa juuri hyvin sisäistä logiikkaansa. Ehkä tätä olisi voinut korostaa enemmän. Yritin myös antaa kiitosta siitä, että pelissä tosiaan on selvästi haettu vaikutteita todellisista teorioista fysiikalle, johon tarinaa pohjataan.

Tarinasta tekee mielestäni Twilight Zone- tai Outer Limits -henkisen konsepti ajan hajoamisesta. Viihteessä yleisesti fantasioidaan liikoja ihmiskunnan merkityksestä kosmisessa mittakaavassa. Toisinaan pelastetaan pelkästään Maapallo, joskus Aurinkokunta ja harvemmin Linnunrata. Eihän sitä pelissä tietenkään eksplisiittisesti mainita, mutta sain sellaisen käsityksen, että aika hajoaisi tyystin koko universumissa erään kaverin varastohallissa kyhäämän koelaitteen vuoksi.

Kokisin kuitenkin, että jonkinasteinen ymmärrys fysiikasta mielestäni auttoi ottamaan enemmän irti esimerkiksi Paul Serenen Powerpoint-esityksestä pelin alkumetreillä ja lukuisista maileista. Minun ei silti tarvinnut ajatella näitä asioita jatkuvasti vaan pystyin nauttimaan Quantum Breakin tarinasta ja toiminnasta silti, yhtään pelin viihdearvoa väheksymättä.

En halunnut tehdä taustalla vaikuttavan fysiikan ja tarinan loogisuuden miettimisestä koko arvostelun pääpointtia, mutta toisaalta tietenkin halusin tuoda pöytään edes jotakin ylimääräistä, jos minulla kerrankin sellaista on antaa.

Niin ja joo, jos on niin sekaisin päästään, että Quantum Breakissa ei tosiaan ollut omasta mielestä tarpeeksi kvantteja ja fysiikkaa, voi kokeilla älylaitteellaan Quantum Movesia, jonka pelaamisen pitäisi edesauttaa kvanttitietokoneen kehittämistä ja kvanttisysteemien tutkimista. Käykäähän tsekkaamassa: https://www.scienceathome.org.

Käyttäjän Mitha kuva
Mitha

Erinomainen casti! Mikkiä kuuntelee aina mielellään. :)

Mutta Waltteri Hyttinen, pettureista pahin, häpeä! Se ei ole mies joka sanansa syö! ;)

Käyttäjän Ceedu kuva
Ceedu

Ensinnäkin kiitos näistä! Voi tuntua joskus turhalta uhrata aikaa näiden tekoon, mutta itse edustan porukkaa jotka ovat löytäneet Pelaajan juuri podcastin kautta. Kun maksan lehdestä, ajattelen maksavani kaikesta tuottamastanne sisällöstä. Jatkakaa näiden tekoa.

Täytyi tulla kehumaan nyt ihan. Kuuntelen castit aina ja treenatessa tulee valitettavasti kuunneltua parhaita jaksoja uudestaankin. Jokin aika sitten casteista tuntui olevan ns. virta vähissä mutta aivan viimeisissä jaksoissa on ollut hyvää läppää ja puhujissa intoa. Mitä tähän viimeiseen jaksoon tulee, niin täyttä kultaa. Taidan vaihtaa taas irtonumerot lehden tilaukseen :)

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Kuka Valtteri Hyttinen

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Parhaimpia casteja pitkiin pitkiin aikoihin. Hienoa, kun Rautalahti saatiin kehiin ja oli todella mielenkiintoista kuunnella Quantum Breakin syövereistä enemmänkin juttua. "Nuorison" casti oli aivan täyttä timanttia ja nauroin koko tämän osuuden läpi :D Nintendo-analyysit olivat myös itselleni todella mielenkiintoisia :) Kiitoksia jälleen kerran tästä!

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen
Lainaus käyttäjältä Paavo Niskala

Monien aikamatkustusta sisältävien elokuvien, televisiosarjojen ja pelien jälkeen olen sisäistänyt aihetta käsittelevälle fiktiolle yhden ytimekkään ohjeen: EI. Quantum Breakin arvostelussa kehuin (tai pikemminkin mainitsin positiiviseen sävyyn), että peli noudattaa juuri hyvin sisäistä logiikkaansa. Ehkä tätä olisi voinut korostaa enemmän. Yritin myös antaa kiitosta siitä, että pelissä tosiaan on selvästi haettu vaikutteita todellisista teorioista fysiikalle, johon tarinaa pohjataan.

Eli todellisuus on tarua tylsempää? Kun tajuaa vähemmän niin asia ei häiritse noin paljon, sitä me varmaan castissä yritettiin sanoa...

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Ei ongelmaa, että Mikko ei vastannut kysymykseeni. Hän teki sen selväksi, että olen idiootti kun kyselen mahdollisesta uudesta projektista.