Pelaajacast 2.0 on täällä taas – lähetä kysymyksesi nyt! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 2.0 on täällä taas – lähetä kysymyksesi nyt!

7.11.2022 // Kirjoittanut: Niklas Tirkkonen
7
Pelaajacast 2.0 on täällä taas – lähetä kysymyksesi nyt!

Pelaajacast on täällä taas!

Tällä viikolla keskustelemme perusporukan, eli Jannen, Villen, Niklaksen ja Panun kanssa muun muassa Henry Cavillin lähdöstä The Witcher -sarjasta, God of War: Ragnarökistä ja Kojiman vuotaneesta pelistä.

Heittele siis kysymyksesi ja tunnelmointisi tämän jutun kommenttiosioon. Nostamme sieltä osan tunnelmoinnista osaksi pääohjelmaa ja loput kysymykset, terveiset ja turinoinnit käsittelemme legendaarisessa Kysy Pelaajalta -osiossa!

Jakso ilmestyy tuttuun tapaan ääniaalloille torstaina ja videon pariin päästään todennäköisesti tulevana viikonloppuna.

Kysymyksiä, kommentteja ja terveisiä jaksoon voi lähettää viidellä eri tavalla. Ohessa ohjeistukset niistä jokaiseen.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord: 
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

 

 

Kommentit

Käyttäjän hako_la kuva
hako_la

Microsoftin Xbox game pass on vienyt Sonyn playstation plus palvelua kuin märkää rättiä ja nyt kun tuli tieto että plus palvelun käyttäjien määrä on tippunut noin kahdella miljoonalla tilaajalla. Mitä Sonyn pitäisi tehdä tämän palvelun kanssa jotta se pytyisi jotenkin edes kilpailemaan Microsoftin kanssa?

Käyttäjän Tapio95 kuva
Tapio95
Lainaus hako_la

Microsoftin Xbox game pass on vienyt Sonyn playstation plus palvelua kuin märkää rättiä ja nyt kun tuli tieto että plus palvelun käyttäjien määrä on tippunut noin kahdella miljoonalla tilaajalla. Mitä Sonyn pitäisi tehdä tämän palvelun kanssa jotta se pytyisi jotenkin edes kilpailemaan Microsoftin kanssa?

No PlayStationilla ei omilla konsoleillaan sitä ongelmaa olisi että tarvitsisi Game Passin kanssa kilpailla. PC:llä tuntuu taas että Sony panostaa lähinnä yksittäisten pelien julkaisuun eikä niinkään tuon striimauspalvelunsa kehittämiseen. PS Plussalla on 45 miljoonaa käyttäjää (Game Passilla noin 15-20 miljoonaa) ja PSN tuottaa yli 14 miljardia vuodessa, joten Sonyn toimistollakaan tuskin tarvii paniikkinappulaa vielä hapuilla.

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari

Ciao! Mikä oli sävel, jota käytettiin viimecastissa Huttusen intromusiikkina?

Käyttäjän hako_la kuva
hako_la

Eikös tämä ollut kysymysboksi eikä vastausboksi, tai sitten mulla lukemisen ymmärtämisessä jotain todella pahasti pielessä.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Puhutteleeko Pyykkönen jälkikasvuaan sodan jumalan oppien mukaan, tai onko Kratoksen seikkailuista tarttunut muita hyviä vinkkejä isyyteen?

Käyttäjän lindario kuva
lindario

- Pelaajacastissä 96 vuodelta 2012 luvattiin, että pelaajan 20-vuotisnumerossa olisi kultainen ympyrä valkoisella taustalla ja että siitä heijastuisi hologrammi. Miksi idea ei toteutunut? :(

- Millaista lasten ja nuorten pelaaminen on nykypäivänä? Itse karkeasti PS1-PS3 -kautena kasvaneena pelejä tuli pelattua runsaasti eri genreistä, mutta välillä tuntuu, että lasten pelikulttuuri on nykyään pelkkää Minecraftia ja Fortnitea. Old man yells at cloud.

- Herättääkö Miniclipin sulkeminen kästiläisissä tunteita?

- Mikä on paras lukemanne tietokirja/ei-romaani (puhelinluetteloa ei lasketa)?

- Mikä on omituisin ensiksi mieleen tuleva tangentti, jolle scifi-sarja on lähtenyt (yleensä loppua kohden)? Onko raiteilta suistuminen tieteiskirjallisuudessa useammin hyvä vai huono konventio?

Käyttäjän Lanttu kuva
Lanttu

Cavillin lähtö Witcheristä syö tehokkaasti kiinnostuksen koko sarjaa kohtaan. Hän on kuitenkin kantanut käytännössä koko sarjaa harteillaan. Olisipa sarjan tekijöiltä ja etenkin käsikirjoittajilta löytynyt enemmän arvostusta lähdemateriaalia kohtaan. En jaksa uskoa, että Cavill olisi pelkästään Supermanin paluun takia Witcherin parista poistunut. Käsikirjoittajien ottamat kyseenalaiset taiteelliset vapaudet ovat varmasti merkittävä osatekijä. Kaiken lukeman ja kuuleman perusteella koko tuotanto- ja näyttelijäkatraasta ei löydy toista lähimainkaan Cavillin tasoista Witcher-fania. Ei ainakaan merkittävistä rooleista. Synti ja sääli, että kaikki potentiaali on näin hukattu.

Sitten kysymyksen tapaista. Muistelenkohan ihan väärin vai oliko Panu Downton Abbeyn tai jonkin hieman vastaavan teemaisen sarjan ystäviä? Onko lautapelipuolelta muutaman vuoden takainen Obsession tuttu tapaus? Itse en ole sarjaa katsonut mutta käsittääkseni osuu varsin hyvin Downton Abbeyn ja Jane Austinin Englantiin. Julkaisijakin peliä näillä mainostaa. Pelissä pelaajat ottavat haltuunsa suvun, jonka maalaiskartano on päässyt melko täydelliseen alennustilaan. Tarkoituksena nostaa homma uuteen loistoon kehittämällä kartanon tiluksia ja kutsumalla vieraita tapahtumiin. Molemmissa rajoittimena on maine, sillä eihän korkea-arvoiset ihmiset kenen tahansa tapahtumiin osallistu. Osa vieraista voivat olla epätoivottuja, jotka antavat pelin aikana isojakin palkintoja mutta pelin lopussa tuovat miinuspisteitä. Palvelijoita ja muuta henkilökuntaa on myös hankittava, sillä eivät erinäiset tapahtumat itsestään pyöri. Kokonaisuutena pelin teema ja mekaniikat puhaltavat harvinaisen hyvin yhteen, ja onkin temaattisimpia ns. eurolautapelejä, joita olen itse pelannut. Itseäni teema ei kiehdo enkä ollut siitä lainkaan innostunut (jos jotain, niin vähensi kiinnostusta) mutta ensimmäisen pelin jälkeen olin myyty. Pelistä tuli juuri uusi painos myyntiin ja nettiversiokin boardgamearenaan, jos testaaminen kiinnostaa.