Pelaajacast 201: Huonon mielen joulucast / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 201: Huonon mielen joulucast

15.12.2017 // Kirjoittanut: Aki Riimukivi
9
Pelaajacast 201: Huonon mielen joulucast
Ennen kuin joulupukki saapuu, kuullaan vielä vuoden viimeinen cast, jossa vähiin käy kaikki ennen kuin loppuu. Puheenaiheena mm. uusi Tähtien sota. Pyykkösen Janne on kipeänä, joten paikalla studiossa Ville Arvekari, Miika Huttunen, Janne Kaitila (Kysy Pelaajalta –osiossa) ja erikoisvieraana Johanna Puustinen
 
 


Lataa podcast suoraan omalle laittelleesi

 
Osa 1: 
 
0:03:50 Joulukuun Pelaaja kaupoissa, kannessa loppuvuoden kohutuin peli
0:07:30 The Game Awards
0:15:10 Lyhyesti vielä lootbokseista ja Destiny 2:sta
0:21:45 Spoileritonta Star Wars: The Last Jedi –keskustelua
 
Osa 2:
 
0:44:50 Kysy Pelaajalta
 
Musiikit:
ReMix: Secret of Mana "Flying Fortress Foray"
By: GaMetal

Kommentit

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Toivottavasti Pyykkönen paranee pian. Tutkimuksieni mukaan Dark Souls -sarjan pelaaminen voi nopeuttaa paranemista jopa 20%.

Käyttäjän Kondensaattori kuva
Kondensaattori

Moi, tosiaan mahdoton kommentoida Last Jedistä mitään ilman spoilaamista, enkä meinaa niin tehdäkkään. Olen pelaajacastin historian elokuvakeskusteluissa ollut noin 95% kanssanne samaa mieltä, mutta nyt rohkenen olemaan melkeimpä täysin erimieltä;) Uskon että tämä tulee jakamaan rajusti meidän starwars fanien mielipiteitä puolesta että vastaan, mutta uskon myös että tämän elokuvan arvostus tulee tulee nousemaan ajan myötä. Enempää en uskalla tähän kommentoida spoilaamatta:)

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Itsekin varmaan elaboroin tuntemuksia tarkemmin spoilerivideon yhteydessä, mutta jokseenkin huvittaa miten paljon pidin uudesta elokuvasta sitä vasten, että FA oli mielestäni masentava fanifiktio. Mielipiteet siis menneet täysin ristiin kästiläisten kanssa.

Käyttäjän dragnaz kuva
dragnaz

Huttunen haluaa tappaa myös delfiinit ja valaat? Aika julmaa. :-P

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Pieni korjaus ääntämiseen: nimeä Kojima ei lausuta "koima" vaan "kodzima". Tuo keskiosa on siis sama äänne kuin vaikka englannin sanassa "magic" (kirjain j lausutaan japanissa aina näin).

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen
Lainaus dragnaz

Huttunen haluaa tappaa myös delfiinit ja valaat? Aika julmaa. :-P

Ne ovat valitettavasti sivullisia uhreja suuremman hyvän edessä :(

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen
Lainaus Hayarigami

Pieni korjaus ääntämiseen: nimeä Kojima ei lausuta "koima" vaan "kodzima". Tuo keskiosa on siis sama äänne kuin vaikka englannin sanassa "magic" (kirjain j lausutaan japanissa aina näin).

Eiköhän tämä kaikilla castiin osallistuneilla ole tiedossa, ainakin itselläni useamman vuoden japania opiskelleena. Mutta yhtä lailla kuin staar vaarssit ja kris hemsvörtit kääntyvät suomalaisessa suussa junttimuotoon, niin tuppaa mukavasti puhekielessä tapahtumaan myös muunkielisille nimille. Ymmärrys säilyy kuitenkin, ehkä jopa hifistelyääntämystä paremmin japania kielenä tuntemattomien korvissa.

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Nautin itse The Last Jedista, koska juoni oli vähemmän ennalta arvattava, kuin The Force Awakens. Ainoa toiveeni leffasta oli, että se ei lähtisi kopioimaan liikaa Imperiumin vastaiskun juonikuvioita. Selviä viittauksia löytyy toki leffasta, mutta pääosin minulla ei ollut aavistustakaan mihin suuntaan juoni lähtee etenemään elokuvassa ja mitä asioita tulee tapahtumaan Episodi IX aikana.

Leffasta löytyy toki enemmän heikkouksia, kuin The Force Awakensin kohdalta. Esimerkiksi Finin seikkailuja ja sen sisältämiä lokaatioita olisi voinut leikata huolella. Ne vain hidastivat elokuvaa ja olivat mielenkiintoisempien asioiden tiellä. Lisäksi tiettyjen hahmojen taustatarinoista ei saatu juuri mitään irti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Breath of the Wild on keskinkertainen open world peli, ainakin sellaiselle jolla on genresta pitkä kokemus. Ehkä Nintendomiehille se voi olla uutta ja mahtavaa, mutta isossa kuvassa vain keskinkertainen ok peli.

Nostoja