Pelaajacast 217: Vieraana Anime-lehden päätoimittaja Petteri Uusitalo / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 217: Vieraana Anime-lehden päätoimittaja Petteri Uusitalo

11.10.2018 // Kirjoittanut: Aki Riimukivi
10
Pelaajacast 217: Vieraana Anime-lehden päätoimittaja Petteri Uusitalo

Idän lumo –blogia Pelaajalehti.comiin kirjoittava Petteri ilmestyy jakamaan toimituksen tolloille syväluotaavaa viisautta Japanista ja sen populaarikulttuurista. Keskustelu karkaa tangentille nopeammin kuin koskaan ennen, emmekä ole varmoja päästiinkö takaisin viivalle enää koskaan. Päättäkää itse. Paikalla Petterin lisäksi toimituksen perustontut, eli Panu Saarenoja, Miika Huttunen ja Janne Pyykkönen.


Lataa podcast suoraan omalle laittelleesi

Osa 1: 
 
0:02:10 Puhetta mainostamisesta ja mainoksista
0:12:25 Lokakuun Pelaaja ulkona
0:15:15 Uusi Anime ulkona, laaja-alaista puhetta animesta, mangasta, Japanista, japanilaisesta yhteiskunnasta ja pop-kulttuurista. Ja tietenkin siitä miksi tämän pitäisi edes jossain määrin kiinnostaa myös pelaajia.
 
Osa 2:
 
2:26:20 Kysy Pelaajalta

Kommentit

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Ja tuo kirja minkä mainitsin castissa on siis Seth Stephens-Davidowitzin Everybody Lies - Big Data, New Data, and What the Internet Can Tell Us About Who We Really Are.

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Videoversiota joutuu muuten odottamaan ensi viikkoon kun Ville palaa lomilta. Lisäksi sössimme tuon ensimmäisen osion videon eli siitä ei ole luvassa tubessakaan kuin pelkkä ääni.

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot

ONKO HYVVÄÄ KAHAVIA!?

Käyttäjän Petteri Uusitalo kuva
Petteri Uusitalo

Vähän jäi kaivelemaan ettei selvinnyt mitä Pyykkönen oli yrittänyt katsoa. Olikohan se Knights of Sidonia vai Last Hope? Varmaan jälkimmäinen kun se on uusi.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Mukava kuulla että joku muukin on aina kuvitellut seivästävänsä aivonsa niillä "ovitapeilla". You are not alone brother.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Petteri, mitä animestriimauspalvelua suosittelet? Laillinen anime kiinnostaisi, mutta poistin Crunchyrollin tunnukset kokeilujakson sen jälkeen kun huomasin että maakohtaiset rajoitukset tekee siitä lähes käyttökelvottoman. Pystyin katsomaan vain paria sarjaa niistä kymmenestä mitä halusin. Vai onko nuo samat rajoitukset kaikissa palveluissa?

Käyttäjän bioshokkaaja kuva
bioshokkaaja

En seuraa animea tai taida olla siitä edes sinänsä kiinnostunut, silti, tämä oli todella hyvä ja kiinnostava jakso. Se on vain hienoa kuunnella ihmistä, joka on innostunut asiastaan ja tietää siitä paljon. Valtaisa lisäplussa vielä poikkeuksellisen rehellisestä ja rohkeasti puheesta asioista, joita tapaamme häpeillä. Oli mahtavaa kuunneltavaa.

Käyttäjän Petteri Uusitalo kuva
Petteri Uusitalo

Refloni: Kyllä se paras vaihtoehto vain on se Crunchyroll. Kaikki videostriimipalvelut maailmassa kilpailevat eksklusiviteeteillä, ja animen puolella se on erityisen rasittavaa, koska palvelut eivät tuota sarjoja itse vaan lisensoivat niitä. Joten joka kauden alkaessa pitää jännittää päätyykö joku odotettu sarja sellaiseen palveluun mitä itse käyttää vai ei. Samat rajoitukset on kaikilla.

Tästä johtuen kaikki sarjat ovat hajallaan pitkin poikin eri palveluita. Keräilen tähän ketjuun listaa siitä mistä kulloisetkin uudet sarjat voi katsoa, ja niin kuin näkyy vetelee Crunchyroll edelleen yhtä paljon ekslusiivisia lisenssejä kuin muut muut yhteensä.

VPN:ää käyttämällä tarjonta tietysti laajenee vähän, mutta omasta mielestäni se ei ole sanottavasti sen moraalisempaa kuin vanhanaikainen piratismikaan, koska katselukerrat menevät väärän regionin piikkiin. (Kaikkein olennaisinta on kuitenkn pysyä erossa piraattistriimisaiteista.) Ja vähänkään vanhempien sarjojen tapauksessa melkeinpä ainoa vaihtoehto on laittaa torrentit laulamaan, jos sarjat on esitetty ennen kuin striimilisensointi oli yleistä.

Bioshokkaaja: Kiitos!

Käyttäjän Am To Us kuva
Am To Us

@Petteri Uusitalo

Nyt piti tulla kesken castin kommentoimaan, että aika makeeta, miten samankaltainen tausta meillä on sen suhteen, miten manga-harrastus on alkanut. Toki olet vienyt tämän harrastuksen paaaaaaaljon syvemmälle levelille kuin minä :). Oma isäni on siis aikanaan tuputtanut mulle kans länsimaalaisia sarjakuvia vaikka kuinka paljon (ja monista niistä pidinkin kovasti) mutta sitten itse tutustuin mangaan Dragon Ballin ja Ranman myötä.

Kiitos myös shoutoutista ja hienoa että pääsit castiin taas vieraaksi.

Käyttäjän Petteri Uusitalo kuva
Petteri Uusitalo

Hauska kuulla!

Nostoja