Pelaajacast 243: The Rise of Pelaajacast / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 243: The Rise of Pelaajacast

19.12.2019 // Kirjoittanut: Aki Riimukivi
11
Pelaajacast 243: The Rise of Pelaajacast
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | Soundcloud | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Pelaajacastin vuoden ja vuosikymmenen viimeinen jakso päättyy Tähtien sota -tunnelmointiin. Koko toimitus kävi katsastamassa uuden Star Wars -elokuvan The Rise of Skywalker ja luvassa on sekä spoilerivapaata, että estotta spoilereiden täytteistä keskustelua aiheesta. Kuka piti elokuvasta, kuka vihasi ja nukahtiko joku teatteriin? Kaikki tämä selviää kuuntelemalla tämä jakso. Studiossa siis koko poppoo, eli Johanna Puustinen, Ville Arvekari, Panu Saarenoja ja Miika Huttunen.

 


Lataa podcast suoraan omalle laittelleesi

Osa 1: 
 
0:06:20 Jakso.fi:n Vuoden 2019 paras podcast -äänestys ja Pleikkari-kirjan joukkorahoituskampanjan lisätavoitteet 
0:11:30 Katsottua: Star Wars: The Rise of Skywalker (spoilerivapaata keskustelua)
 
Osa 2:
 
0:31:25 Kysy Pelaajalta. Kuulijat kysyvät mitä vaan, me vastaamme mitä sattuu!
 
Osa 3:
 
2:27:05 Spoileri-varoitus! Sensuroimatonta keskustelua Star Wars: The Rise of Skywalkerista!

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Voisi kai nuo Star Warsit kohta aloittaa kunhan on saanut ensin loput kuusi Marvelin leffaa katsottua. Pääsee kuuntelemaan nuo spoileriosiotkin casteista.

Olen minä sen Force Awakensin sentään katsonut mutta siihenpä ne uudet sitten jää.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Rise of Skywalkeria en ole vielä katsonut, mutta kelkka The Last Jedin suhteen on kääntynyt täysin sitten sen ilmestymisen. Silloin luulin vielä, että tekijöillä olisi trilogian varalle joku plääni, mutta nyt on käynyt aika selväksi, että mitään suunnitelmaa ei ollut ja Rian Johnson teki lisäksi äärimmäisen huonoa työtä syöttäessään palloa viimeisen osan ohjaajalle. Pikemminkin tämä kikkaili sillä aikansa ja sitten lämäisi pallon pöpelikköön, josta JJ Abrams joutuu sen nyt noutamaan takaisin pelikentille. Niin, JJ Abrams, joka saa hädin tuskin omia tarinoitaan pysymään kasassa loppuun asti saati sitten tarinaa, jonka joku toinen on jo syössyt kertaalleen raiteiltaan.

Jos se olisi minusta kiinni, niin voisin varsin hyvin odottaa Rise of Skywalkerin saapumista Netflixiin, mutta velvollisuus läheisiä kohtaan pakottaa käymään teatterissa. Spoilereita en kuitenkaan jaksa alkaa välttelemään ja tiedänkin jo elokuvan kliimaksista kaiken oleellisen. Juuri niin typerää ja innotonta kuin pelkäsinkin.

Nyt odotankin teatterikokemusta ihan muista syistä, koska haluan päästä kuulemaan sen yleisön kollektiivisen huokauksen, kun nämä suuret paljastukset tulee eteen.

Käyttäjän AK_Hamy kuva
AK_Hamy

Vain kolme ja puoli tuntia?!? Olisi pitänyt olla ainakin 6. Noh jis kuuntelee 2 kertaa putkeen.

Käyttäjän HaZZarD kuva
HaZZarD

En tiedä onko tämä spoileri mutta laitetaan
SPOILERI VAROITUS!!!!

Tämä mysteeri baarimikko jota mietitte, oli John Williams.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Legendaarista joulua pyykköselle ja muille castilaisille.

Spoiler: ███████ ██ ████████████!

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna
Lainaus Haerski

Rise of Skywalkeria en ole vielä katsonut, mutta kelkka The Last Jedin suhteen on kääntynyt täysin sitten sen ilmestymisen. Silloin luulin vielä, että tekijöillä olisi trilogian varalle joku plääni, mutta nyt on käynyt aika selväksi, että mitään suunnitelmaa ei ollut ja Rian Johnson teki lisäksi äärimmäisen huonoa työtä syöttäessään palloa viimeisen osan ohjaajalle. Pikemminkin tämä kikkaili sillä aikansa ja sitten lämäisi pallon pöpelikköön, josta JJ Abrams joutuu sen nyt noutamaan takaisin pelikentille. Niin, JJ Abrams, joka saa hädin tuskin omia tarinoitaan pysymään kasassa loppuun asti saati sitten tarinaa, jonka joku toinen on jo syössyt kertaalleen raiteiltaan.

En ole kuunnellut vielä castia, mutta kommentoin silti.

Samoilla linjoilla Haerskin kanssa. Force Awakens loi hyvän pohjan uudelle trilogialle uusine hahmoineen ja jätti vastaamatta kysymyksiin, joihin tultaisiin oletettavasti saamaan vastaus tulevissa elokuvissa. Sen sijaan Rian Johnsonin räpellys pilaa tarkoituksenmukaisesti tämän pohjan eikä edes varsinaisesti yritä rakentaa mitään uutta siihen päälle. Elokuvan tapahtumat ei vie juonta oikeastaan mihinkään suuntaan, mutta sen sijaan se pilaa monen hahmon character arcin. Toki elokuvassa on hyviäkin puolia (esimerkiksi visuaalisesti näyttäviä kohtauksia riittää), mutta kontekstissaan elokuva on koko trilogian syöpä ja tekee elokuvien jatkumosta rikkinäisen. Vaikeahan tuollaisen elokuvan jälkeen on tarinaa jatkaa millään järkevällä tavalla.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus HaZZarD

No mutta täähän käy järkeen.

-Panu

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Hämmentävää. Pyykkönen ei taida tietää mitä "Mary Sue" käsite tarkoittaa, kun käyttää sitä niin lällätellen sarkastisesti. Mä oon feministi ollut koko ikäni, eikä mulle merkkaa minkä värinen tai minkä sukupuolinen hahmo Rey on. Se on vain äärimmäisen paska ja huonosti kirjoitettu hahmo. Tulee mieleen joku He-Man, mutta siinäkin tais olla enemmän syvyyttä. Tietty henkisesti vajaiden punapillereiden kommenttien takia voi tulla vastareaktio, että puolustaa Rey'tä, mutta se on väärä kneejerk reaktio.

ps. Jos hahmosta tulee mieleen kauhutarinat/muistot paskoista pöytäroolipelimestareista ja niiden lellikki-NPC'stä, niin...
pps. Avaudun varmaan tulevaisuudessa lisää, kun kehtaan rikkoa spoilerimuurin. Mä oon Miikaakin kovempi StaWa fani, mä näin ekat, paitsi New Hopen ihan oikeesti pienenä teatterissa. :P t: Mikko-Setä, vuosia wanhempi (ja äreämpi) kuin Huttunen.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus mur72

Hämmentävää. Pyykkönen ei taida tietää mitä "Mary Sue" käsite tarkoittaa, kun käyttää sitä niin lällätellen sarkastisesti...

Vika Mary Sue-argumentissa on se, että Mary Suehan on alunperin parodia, joka ei kuitenkaan tarkoita, että kyseinen hamotyyppi olisi automaattisesti kielletty tai huono hahmo. Myös Luke Skywalker on erittäin korkealle idealisoitu ja tyyli kumpuaa todella kaukaa länsimaisesta sankariperinteestä. Kohtalaisen ironisesti sama fanikunta repikin pelihousunsa siitä, kun The Last Jedi esitti Luken vähemmän idealisoidusti kärttyisenä vanhana miehenä, joka toipuu erakoituneena omasta "syntiinlankeemuksestaan". Tästä kuulee edelleen kitinää tyyliin, että "Luke ei koskaan tekisi tällaista", "Luke ei koskaan menettäisi toivoaan". Niin, ketkähän nyt idealisoi?

Mary Sue -argumentti näyttääkin kiteytyvän lähinnä valomiekkataisteluiden ympärille, eli siihen kenet Rey pystyy pieksemään taistelussa. Sen osalta kritiikki onkin joltain osin ihan aiheellista, koska ainakaan Force Awakensissa tai The Last Jedissä Reytä ei laitettu minunkaan mielestäni ihan riittävälle koetukselle. Osa Imperiumin vastaiskun hienoutta elokuvana on se, että se uskalletaan lopettaa todella lannistettuihin fiiliksiin. Siinä jäi todella odottamaan ja jännittämään trilogian loppuhuipennusta, koska sankarit olivat todella tukalassa tilanteessa.

Uudessa trilogiassa ongelma on mielestäni paljon Reytä suurempi: First Order ylipäätään ei näytä saavan oikein kunnollista painetta aikaan kapinallisten päätyyn, joten tilanne ei missään vaiheessa näyttäydy oikealla tavalla uhkaavalta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

No nyt se on sitten nähty ja sanattomaksi vetää. Ensimmäinen puolikas muistuttaa vielä jollain etäisellä tavalla elokuvaa, mutta loppuosassa ei ole enää päätä eikä häntää. Palpatinesta tehdään tässä ehkä elokuvahistorian koomisin evil mastermind.

Palpatinen suunnitelmat ja sitä kautta myös elokuvan juoni etenee leffassa jotenkin tähän tapaan (SPOILERS):

Palpatine: Halua tappaa Reyn. Kylo, hoida homma, niin saat ryhtyä uuden imperiumin keisariksi.

Kylo: En

Palpatine: Ok. Siinä tapauksessa, Rey, tapa sinä minut, niin henkeni siirtyy sinuun ja voit hallita keisarinnana

Rey: En

Palpatine: Ok. Siinä tapauksessa tapan teidät molemmat, imen elinvoimanne itseeni ja hallitsen itse jälleen keisarina.

Eipä ole ihan hetkeen tullut katsottua näin suuren luokan elokuvallista katastrofia. Miten tälle on kukaan näyttänyt vihreää valoa?