Pelaajacast 244: Vuoden parhaat pelit ja sitä rataa / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast 244: Vuoden parhaat pelit ja sitä rataa

16.01.2020 // Kirjoittanut: Aki Riimukivi
6
Pelaajacast 244: Vuoden parhaat pelit ja sitä rataa
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | Soundcloud | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Vuosikymmenen (?) ensimmäinen Pelaajacast on täällä! Castilaisten mieli on levännyt (?), joten miten meni joulu ja vuodenvaihde? Mitkä ovat castilaisten viime vuoden lempipelit? Entä miten nokkahuilu kuuluu suomalaiseen perussivistykseen? Vastaus näihin ja muihin polttaviin kysymyksiin selviää vain kuuntelemalla jakson loppuun asti! Studiossa Johanna Puustinen, Panu Saarenoja, Janne Pyykkönen ja Miika Huttunen, ja lopussa ihan mukiinmenevänä yllärivieraana aina yhtä puhelias Ville Arvekari.


Lataa podcast suoraan omalle laittelleesi

Osa 1: 
 
0:07:45 Tammikuun Pelaaja-kaupoissa, tilaajilla ja vähän muuallakin
0:12:25 Mitä castilaiset puuhasivat, katsoivat ja pelasivat joululomalla? (Myös tangenttia nokkahuiluista)
1:11:05 Katsottua: Netflixin The Witcher -sarja
1:30:05 Castilaisten henk. koht. Top 3 -pelit vuodelle 2019
 
Osa 2:
 
1:59:05 Kysy Pelaajalta. Kuulijat kysyvät mitä vaan, me vastaamme mitä sattuu!
 

Kommentit

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Huttunen meni suoraan seuraavalle vuosisadalle (?)
IMAGE(https://i.ibb.co/55FvtB2/huttunen.png)

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Watchmen...........

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Mä tykkään tästä Johannan lanseeraamasta: "olemme todella otettuja ja kauhuissamme" lausahduksesta.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

TruHD eli vanha 1920x1200 vai mikä se oli ja 60fps. Jos uusi konsolisukupolvi siihen pystyy kaikkine efekteineen. Niin ollaan vihdoin pitkästä aikaa tilanteessa, jossa taiteilijat ovat tärkeämpiä pelien tekemiseen kuin insinöörit.
Toki jotkut ihmisoksennukset alkaa heti valittamaan kun ei ole 4K tai 140 fps.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

The Witcher Netflix-sarjasta hyvää keskustelua ja kerrankin tuosta kuulee myös rehellistä kritiikkiä. Ei sarja mikään täysi mahalasku ole, mutta toisaalta ihmettelen suuresti sen estotonta ylistämistä. Niin paljon typeryyksiä se sisältää.

Itselleni pahimpina mokina jäivät mieleen Yenneferin muokkaaminen heiveröiseksi tyttöseksi, joka näyttää olevan kaikissa tekemisissään täystohelo, kunnes turvautuu maagiseen plastiikkakirurgiaan ja tästä kuoriutuu melkein veitsellä leikaten valtakunnan mahtavin velho ja samalla myös sen mahtavin kusipää, jolle valta ja voima ovat joku ykkösprioriteetti jota tavoitellaan keinoja kaihtamatta. Että sellainen viesti tyttösille tv:n ääressä: Jos ette ole kauniita ja seksikkäitä, niin ei teillä ole maailmassa mitään mahdollisuuksia. Virosta uudet tissit ja vähän botoxia, niin kaikki ovet aukenee.

Toinen suuri ongelma oli tekotaiteellinen aikajanoilla leikkiminen, joka jätti käsikirjoitukseen ympäriinsä roikkuvia langanpäitä, joita ei lopulta solmittu mihinkään merkitykselliseen. Raivotuttaa miten turhaa kikkailua tämä oli.

Ciri on myös lähes koko kauden ajan sellainen plusmiinusnolla-hahmo, jota vain kärrätään paikasta toiseen ja jokainen kohtaus päättyy käytännössä täydelliseen tilanteen nollaukseen: Ciri tarpomassa metsässä kohti jotain tuntematonta päämäärää. Ensimmäinen kausi tuntuu ehkä noin 70% pelkältä täytemateriaalilta, jonka tarkoitus on pelata aikaa sillä välin, kun sarjan tekijät ovat halunneet puuhastella niiden lyhyttarinasovitusten parissa. Jos minulta kysyttäisiin, niin ensimmäisen kauden olisi kannattanut olla pelkästää niitä lyhyttarinoita ja varsinaista saagaa olisi voinut alkaa viritellä sitten kun maailma ja tietyt ydinhahmot on tehty katsojille tiettäväksi.

Ehkä loppuarvosana tälle olisi minulta 3/5. Kannattaa tämä katsoa, jos kiinnostaa, mutta paras kun odotukset pitää matalana.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Panulle megapisteet Outer Wildsin kehuista! On muistettavimpia ja parhaimpia pelejä pitkiin aikoihin ja todella hienosti pelin idean myöskin sait kerrottua. Kai uusi palsta keskittyy (ensimmäisenä) nimenomaan kyseiseen peliin kun kerran arvostelukin jäi välistä? Korjatkaa nyt tämä epäkohta ja tuokaa pelin ilosanomaa kaikelle kansalle!

Samoin RE2:sta sanomasi "pelimäinen peli" pitää niin paikkansa. Juuri tuon seikan takia sekin oli niin nautittava teos. Pelivuodestakin olen Panun kanssa samaa mieltä: ei missään nimessä mikään huono tai köyhä vuosi.

Mitä muuten tarttui castista päähän, niin ilmeisesti jotain virolaista roolipeliä kannattaisi testata... No ehkä sitten kun tulee konsoleille vaikka edelleenkään en koe olevani oikeaa kohderyhmää näissä tekstipainotteisissa(?) roolipeleissä.

LISÄYS: Niin ja sama homma muuten Jedi Fallen Orderin kanssa. Pelasin Sekiron ennen sitä ja varmasti vaikutti paljon pelikokemukseen, joka oli vähän sinnepäin samaa mutta ei kuitenkaan. Tuntui pöljältä olla niin käsi eikä asialle kauheasti edes voinut kun Sekiroa oli pelannut kymmeniä tunteja, joten aika suoraan jostain takaraivosta tuli ne reaktiot, jotka oli tietenkin ihan vääriä Jedissä. Jedi olisikin ollut vielä parempi peli jos sen ohjaus olisi ollut vieläkin lähempänä Soulseja.

Nostoja