Pelaajacast-jakso 171 äänitetään tällä viikolla – lähetä kysymyksesi toimitukselle! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast-jakso 171 äänitetään tällä viikolla – lähetä kysymyksesi toimitukselle!

9.05.2016 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10
KYSY PELAAJALTA #171 // Pelaajacast

Tällä viikolla julkaistaan Pelaaja-lehden toimituksen 171. podcast-jakso. Pelaajacast käy läpi ajankohtaisia pelimaailman kuulumisia ja ilmiöitä, näillä näkymin castin peruskööriin ja avustajamme Panu Saarenojan voimin.

Kuten tapana, kuuntelijat voivat lähettää omia kysymyksiään toimituksen puitavaksi Kysy Pelaajalta -osiota varten. Kysymykset ja tiedustelut voi lähettää kolmella eri tavalla:

1) Alla olevalla kommentointisarakkeella rekisteröitymällä Pelaajalehti.comiin.
2) Pelaajan Facebook-sivulla tämän kuvan kommenteissa.
3) Twitterissä kohdistamalla kysymykset tilillemme @pelaaja ja käyttämällä merkintää #kysypelaajalta.

Jakso äänitetään tämän viikon keskiviikkona ja julkaistaan kuunneltavaksi sekä iTunesissa että Pelaajalehti.comissa heti seuraavana päivänä, torstaina 13. toukokuuta.

Kommentit

Käyttäjän MrChateauLaFunk kuva
MrChateauLaFunk

Millaisella kokoonpanolla Pelaaja on mukana E3 messuilla Enkelten kaupungissa? Avregary? Ja mitä Ville on oppinut viime vuosien messuista ettei samoja virheitä tule tehtyä tänä vuonna? Onko kiireisiin aikatauluihin tulossa helpotusta kun messukokemusta jo karttunut reilusti (priorisointi kunnossa)?

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Minkälainen pelien fuusio syntyisi, jos otettaisiin mielivaltaisesti castilaisten kaksi suosikki pelistudiota ja näiden kaksi suosikkipeliä? Onko tästä olemassa jotain todellisen maailman esimerkkejä? Marvel vs. Capcom?

Käyttäjän InYourFace kuva
InYourFace

Castilaisten arvailut E3 messujen yllätyksistä, vai onko niitä?

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Mielipiteet civil warista? Kovin marvel leffa ikinä?
Huhut kertovat että sucker punch työstäisi uutta spider-man peliä ps4:lle, mitä mieltä cästiläiset olisivat tästä?
Keep up the good work ja täällä ainakin toivotaan lisää pelaajaHD:ta.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Terveiset niin toimitukselle kuin kuulijoille eräästä Teksasin pikkukaupungista. Lyhyesti sanottakoon, että lähdin tänne sen kummemmin suunnittelematta, mutta olisi varmaan pariinkin otteeseen pitänyt kuunnella eräs Rautalahden casti jossa jutustelitte Yhdysvaltojen maahantulomuodollisuuksista, niin olisin säästynyt huomattavilta vaikeuksilta.

Sitten miljoonaan kysymykseeni:

Niin kuin kirjallisuudessa ja musiikissa on eri lajeja, onko etenkin hyvä pelikokemus samaistettavissa arvotaidenäyttelyssä vierailuun tai muuhun "korkeakulttuuriin"?

Mitä isänmaallisuus rauhan aikana mielestänne tarkoittaa?

Onko kiinnostusta pintakustomoituihin konsoleihin?

Pelaajalehti.comin käytön suhteellisen myöhään aloittaneena Valtteri Hyttisestä tuli minulle suunnilleen yhtä tuttu kuin Kurkijärvestä, jota Pelaajan eräässä historiikkinumerossa esiteltiin kuvatekstein "Toimituksen paras kokki" (siis ennen kokkiPelaajaa) ja "N-Gagejärvi". Mitä hahmoluokkaa Kurkijärvi edusti - kuka hän oli?

Mikäli suuria pelisarjoja tähän tarkoitukseen on vielä jäljellä, tullaanko Pelaajassa enää julkaisemaan aukeaman mittaista kronologiakarttaa, kuten aikoinaan Assassin's Creedistä ja Gears of Warista sekä mm. niiden oheiskirjallisuudesta, vai ovatko sellaiset nykyään monin verroin kattavampien 'liitteiden' muodossa?

Vielä raa'an hyötyajattelijan kysymys: ovatko pelit viimeaikoina tai lapsuudessa opettaneet jotakin tai tarjonneet uusia näkökulmia?

Käyttäjän LordSipuli kuva
LordSipuli

Aikooko VIlle koskaan jatkaa huikeaa Metal Gear Solid -läpipeluuta YouTube-kanavallaan? Vaikka edellisestä osasta onkin vierähtänyt jo reilusti yli vuosi, jaksan silti uskoa ihmeisiin.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Mikä Hearthstonen "uusista"(Old Gods) lonkerojumalista on se mahtavin, Yogg-Saron, C'Thun, N'Zoth vai Y'Shaarj? Saa vastata myös WoW:n perusteella, jos Heartstonen kortit eivät juuri nyt muistu mieleen. Ja lisäksi jos saisi oikeaoppiset ääntämykset näistä...

Fiiliksiä Battlefield ykösen trailerista? Jos ei tullut jo.

Käyttäjän hemmoheikkinen kuva
hemmoheikkinen

Uusin Batlefield näyttäisi olevan menossa ensimäistä maailmaansotaa kohti. Sota on tunnettu mielettömyydestään ja muun muassa Verdunissa käydyt taistelut ovat olleet kammottavia. Nyt kun traileri näytti taistelut jotenkin "siisteinä" ja taustalla soi jokin kammottava tekno kappale, niin tuntuiko kenetäkään hieman... oudolle? Kyllä tämä Bäfä herättää kiinnostusta, mutta jotenkin koko traileri tuntui vaan todella kornilta ja tympeältä.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Mikäli Mr. Saarenoja sinnittelee vielä studiolla, annan kevyet moitteet ajoittain ylimitoitetusta myös-sanan käytöstään, joka absoluuttisen kielikorvan syntymälahjaksi saaneelle tekee lukemisesta tuskallista. :-) Ohessa lainaus Tiny Barbarian DX:n uutisoinnista: "...tarkoitus sisältää kaikki pelin pc-versioon suunniteltu sisältö, minkä LISÄKSI siihen on lupailtu MYÖS hieman yksinoikeusherkkujaKIN."
Muutoin kiitokset miehelle väsymättömästä uutisoinnista ja JoulukalenteriHD:n Far Cry Primal -jaksosta, sekä tästäkin Pelaajacastista koko sakille!

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Star Wars: The Force Awakensin kotivideojulkaisu on saatu nyt myös Suomeen. Kysymys kuuluukin, että ovatko castilaisten mielipiteet elokuvasta muuttuneet alkuihmettelyjen jo häivyttyä, ja jos ovat, niin mihin suuntaan?

Omasta mielestä filkka onnistui optimistisesta ennakoasenteestani huolimatta ylittämään esiosatkin heikkoudessa, mistä paljon purnattua New Hopen kierrätystä voi kuitenkin syyttää alle 50% ajasta. Käsikirjoitus tuntuu kerta kaikkiaan heikolla mielikuvituksella väsätyltä fanifiktiolta, joka on täynnä amatöörimäisiä ongelmia: universumi ei laajene tai syvene elokuvassa mitenkään, vihollisena on sama vanha imperiumi ilman selitystä sen selviämiselle tai voimakkuudelle, uudet hahmot tukehtuvat liian vauhdikkaan temmon alle, Rey on luonteenpiirteetön Mary Sue, Finnin hahmo ja ylipitkä mustekalakohtaus ovat tarinakokonaisuudessa puhdasta filleriä, tasavalta ja imperiumi elävät rauhassa(!!!), taas kuolemantähti (joka mainitaan ensimmäistä kertaa vasta leffan puolivälissä), Ep. VI:n jälkeiset tapahtumat jätetään auki, mataffakin Snoke, ja lista jatkuu hautaan asti. Ennen kaikkea elokuva ei juonensa puolesta tunnu välttämättömältä, tai edes luonnolliselta, jatkolta vanhan trilogian tyydyttävälle loppuratkaisulle, mikä asettaa kyseenalaiseksi tarpeen koko elokuvan olemassaololle. Williamsin musiikkikin tuotti pettymyksen unohdettavuudellaan.

Vanhojen Marvel-sarjakuvien ja Thrawn-trilogian näkemykset Imperiumin kostosta eivät nekään ole taiteellisesti virheettömiä, mutta niissä sentään Jedin paluun jälkeinen tarina jatkuu tuoreissa ja omaperäisissä puitteissa, eivätkä ne jätä ekspositiota Lego-pelin selitettäväksi. Harmittaa entistä pahemmin myös siksikin, koska Michael Arndtin alkuperäis-käsis elokuvalle oli huomattavasti älykkäämpi, tunnelmakeskeisempi ja kunnianhimoisempi kuin tämä kuoliaaksi laskelmoitu mitäänsanomattomuus.

Nostoja