Pelaajacast palaa torstaina Tuomas "Tontsa" Tonterin kera – lähetä kysymyksesi uuteen jaksoon keskiviikoksi! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacast palaa torstaina Tuomas "Tontsa" Tonterin kera – lähetä kysymyksesi uuteen jaksoon keskiviikoksi!

7.10.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10
Pelaajacast 238: Kysy Pelaajalta feat. Tuomas "Tontsa" Tonteri
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | Soundcloud | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Se olisi kuulkaa Pelaajacast-viikko! Uusi jakso äänitetään keskiviikkona ja julkaistaan torstaina, eikä siinä vielä kaikki. Vieraaksi on näillä tiedoin lupautunut toistamiseen toivottu Tuomas Tonteri, eli KonsoliFINin ja MoonTV:n ex-Gamerin Tontsa!

Mahdolliset kysymyksesi Tonstalle ja toimitukselle voi lähettää Kysy Pelaajalta -osioon kommenttien kautta keskiviikkona tapahtuvaan äänitykseen mennessä!

Näin saat kysymyksesi perille:

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fihin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.

5) Discord: Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Pelaajacast 238 julkaistaan torstaina 10. lokakuuta. Videoitu versio pyritään julkaisemaan heti editointi-, siirto- ja prosessointirumban valmistuttua, eli alustavasti perjantaina.

Kommentit

Käyttäjän urgeni kuva
urgeni

Heipä hei. Hommasin viimein switchille super smash bros ultimaten eli "mässin". Näin hallitsevana N64:n mässin galaksin mestarina oon ruennu ihmettelemään semmosta juttua että miksen pärjää kenellekkään täsä uuesa versiosa? Voiko kyse olla siitä että pellaan joy coneilla? Pitäskö hommata pro ohjain? Eli onko switchin pelejä ylipäätään parempi pelata pro ohjaimella? Ja onko cästiläisissä mässin pelaajia? Mikä/mitkä on lemppari hahmot millä pelaatta? Itse oon pikachu miehiä. Hyvää alkavaa joulun odotusta. Ps. jatkoin lehden tilausta.

Käyttäjän Losstarot kuva
Losstarot

Tervehdys kaikille pelaajacastilaisille!

Ville! Astral Chain on ollut henkilökohtaisesti yksi ristiriitaisemmista pelikokemuksistani pitkään aikaan. Toisaalta pidän todella paljon pelimaailman graafisesti tyylistä ja sen tutkimisesta, ylidramaattisista hahmoista ja huoletta överiksi vetävistä toimintakohtauksista, mutta toisaalta jotkin taistelut ja tasohyppelykohtaukset vetävät hermoni äärimmäisen kireälle. Peli tuntuu olevan jotenkin hämmentävän epätasapainossa eri elementtiensä kanssa ja tämä näkyy myös pelissä saamissani arvosanoissa, jotka saattavat heitellä D:stä S-plussaan peräjälkeenkin.

Oletko samaa mieltä pelin epätasaisuudesta ja löytyisikö sinulta joitain vinkkejä pelikokemuksen parantamiseksi? Luonne ei ole vielä antanut periksi esimerkiksi vaikeusasteen laskulle, vaikka peli kysyykin sitä jokaisen tallennuksen lataamisen yhteydessä.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Joko on Jokeri käyty tsekkailemassa ? Kai kävelitte järkyttyneinä ulos kesken näytöksen ?

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Tontsan top3 photomodet peleissä?

Käyttäjän HooCeeApina kuva
HooCeeApina

Heipat vaan teille arvon kästääjät & honor guest Tontza!

Tuli tänään hommattua pitkähkön pohdinnan jälkeen VR-laitteisto mallia Oculus Quest. Pelikirjastohan on vielä Questille suppea mutta kuten Pelaajakin uutisoi niin kohta saa siihenkin USB-C:n kautta laajemman tarjonnan.
1.)Pyytäisin nyt Tontsan (Saa toki muutkin vinkata) viimeisimmät virtuaalitärpit, Beatsaber ja superhot on jo hankittuna.
2.) Juusto homeella vai ilman?

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Kysymyksiä sekä Pelaaja-lehden että KonsoliFIN toimituksille:

Oletteko koskaan nähneet videopelimainontaa jossa olisi lainattu teidän kirjoittamaa materiaalia esimerkiksi Steam-kauppasivulla, pelitrailerissa tai jossain muussa muodossa?
Mikäli olette nähneet oletteko pyytäneet rahallista korvausta lainatusta tekstisä?
Jos Kyllä, kuinka paljon?
Jos Ei, miltä teistä kuullostaa toimintamalli jossa toimittaja/ toimitus vaatii pelinkehittäjältä fyrkkaa että kehittäjä saa käyttää lainausta kirjoituksesta/kirjoituksista?

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

Morjens!

Onko Tontsalla uusia indiepeli vinkkejä?

Oletteko testanneet uutta Stygian: Reign of the Old Ones peliä?

Viime cästissä valittelitte kämäisiä mobiilipelejä. Siispä suosittelisin kokeilemaan Chaosiumin lisensoimaa tekstiseikkailu/roolipeli Cthulhu Chroniclesia. Löytyy ainakin androidille.

Pyykkönen, kuinka saan ystäväni vakuuttuneiksi siitä, että the 100 kannattaa katsoa? Onhan se kuitenkin paras tv sarja sitten Fireflyn.

Käyttäjän Dankkudude kuva
Dankkudude

Ave arvon castilaiset sekä kauan odotettu suurmestari Tontsa,edelleen hieno mies. Mainittakoon myös että lokakuun kansi oli mielestäni yksi hienoimmista viimeiseen 10 vuoteen, onnittelut siis siitäkin.

Ilma on sähköinen ja tähdet ovat linjassa, Suurmestari Tonteri ja Legenda Pyykkönen kohtaavat, miltä nyt tuntuu? Toivottavasti Castin aikana saadaa näiden kahden titaanin puhetta indie-peleistä, päädytään monille tangenteille ja saadaan otteita Tontsan päiväkirjasta, tätä yleisö toivoo.

Milloin Tontsa otetaan töihin toimitukseen ja liittyy castin vakiojäseneksi?

Tontsan ja toimituksen ajatuksia Team Ico:n peleistä, muistan Tontsan aikoinaan hehkuttaneen kyseisiä pelejä ja pohtineen hyvinkin syvällisesti mahdollista pelien jakaamaa samaa universumia ja symboliikkaa. Kaipaako castilaiset esimerkiksi ICO:n remakea ja saadaanko pelien pääsunnittelija Fumito Uedan uusimman studion genDESIGN:in alaisuudessa enään yhtä merkittäviä tekeleitä kuin Team ICO:n PS2 aikaiset pelit aikoinaan olivat.

Viimeksi Tonsta kertoi kauneimmista ja oudoimmista indie tekeleistä, nyt kysynkin, Tontsan mielestä parhaimmat tarinavetoiset pelit ylipäätään tältä sukupolvelta.

Mistä peleistä Tontsa haluasi remake:n tai jatko-osan?

Tonterin mietteitä uusista paljastetuista PS5 ominaisuuksista kuten yksin- ja moninpelin erillisestä asennus ja poisto mahdollisuudesta, ohjaimen haptisesta tuesta, ohjaimen adaptiivisista liipaisimista ja analogitateista, 4k bluray soitimesta sekä 100 gigatavun bluray levyistä. Herättävätkö nämä tunteita?

Milloin Tontsa tekniikkamiehenä päivittää töllön 4K aikaan, Ja eikai Tontsa aio hankkia enään tässä vaiheessa Xbox One X:ää?

"wituttaako" Tontsaa enään ylimieliset PC- master race pelaajat?

Tontsan kokemuksia ja mietteitä Apple Arcadesta?

Mitä mieltä Tontsa on Gamepass:istä ja pelien tilauspalveluista yleisesti? Lisäksi kaipaan Tontsan ja toimituksen talousanalyysia siitä että, jos Microsoft julkaisee seuraavankin sukupolven aikana firstparty pelinsä yhä Gamepassissa, voiko tämä olla taloudellisesti kannattavaa? Tuskin Gears 5 kehityskustannuksia katettiin pelkillä Game Pass tilauksilla? GamePass Ultimatekin sai viime E3 aikaan hankittua pienellä kikkailulla erittäin halvalla useammaksi vuodeksi.

Huttusen Destiny grindistä tulikin mieleeni, kuinka pitkä trophyputki Tonsalla itsellään on menossa?

Toimituksen Gamexpo valmistelut ovat jo käytännössä valmiit, mutta onko Tontsa enään jaksanut vuosiin käydä Digiexpoilla? Metrilakutkin on pilattu.

Tontsan top 5 elokuvat?

Ajaako Tontsa BMW:llä vai kenties Lexuksessa?

Autoiluun liittyen, miten Tonteri suhtautuu sähköautoilun tulevaisuuteen ja nykyiseen ilmastonmuutoskeskusteluun Suomessa? Yrittääkö Suomi liikaa verrattuna todellisiin tekijöihin? Nyt kaivataan Tonterin asiantuntijaroolia.

On syksyinen perjantaiaamupäivä Keravalla, Tontsalle on myönnetty vapaa viikonloppu vaimosta ja lapsista, Tonterin trophy hunting sessio ja kaljoittelu katkeaa merkilliseen ovikellon soittoon, oven takana seisoo Mariah Carey, Spike Lee, Uncharted:in Chloe Frazer, Raptorin Jufo, Gröni plus Kontrollerin poppoon sekä Xena, kaikki ovat kylpytakeissaan. Kenet Tonteri kutsuu yökylään?

Tontsan ja hänen ikuinen backloginsa, mitä Tontsa pelaa nyt ja lähitulevaisuudessa?

Verrattuna Tontsan edelliseen vierailuun, olemmeko yhtään lähempänä Tontsan paluuta videoiden pariin. Yleisöä on ja se odottaa.

Kiitoksia paljon vastauksista sekä hyvää loppuvuotta ja menestystä Tonterille!

Käyttäjän Jon Bon Gorbatsov kuva
Jon Bon Gorbatsov

Hejssan, Tontsa ja isin pikku varpuset!

1. Löytyykö kokemuksia palvelujen ympärille rakennetuista peleistä (esim. Google Mapsiin pohjautuva GeoGuessr ja Wikipedia-artikkelisurffaus The Wiki Game)? Onko kehkeytyneistä taidoista ollut arjessa apua esim. yleistiedon jäsentelyssä ja suunnistuksessa?
2. Mitä pelejä pelasitte koulun ATK-tunneilla opettajalta salaa?

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Kiitos kaikille laadukkaista casteista. Jatkakaa samaan malliin!

IMAGE(https://i.ibb.co/txXQbhw/pelaajacast.png)