Pelaajacastin tämän viikon vieraana Pelaajan Art Director Lasse Erkola – lähetä kysymyksesi keskiviikoksi! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacastin tämän viikon vieraana Pelaajan Art Director Lasse Erkola – lähetä kysymyksesi keskiviikoksi!

4.05.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
15
Lasse Erkola, Pelaaja-lehti, Pelaajacast, Kysy Pelaajalta, podcast, Art Director

Nyt ovat maailmankirjat sekaisin.

Pelaajacastin tämän viikon vieraaksi on lupautunut toimituksen harvoin kuultu mysteerimies, eli Pelaajan ikioma Art Director Lasse Erkola! Pelaaja-lehden ja H-Townin muidenkin tuotteiden ulkoasusta vastaava Lasse on puhumassa tietenkin graafisten ja visuaalisten asioiden ohella myös niistä peleistä.

Mikä on aina askarruttanut Pelaajan visuaalisessa ilmeessä tai sen suunnittelussa? Pistäkäähän kysymyksiä tulemaan oikein olan takaa!

Etäyhteyksien päässä mukana keskustelussa vakiotrio, eli Johanna, Panu ja allekirjoittanut.

Mikäli niitä omia polttavia kysymyksiä haluaa saada mukaan Kysy Pelaajalta -osioon, avaimet onneen löytyvät seuraavin keinoin.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

 

Kommentit

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Grand Theft Auto vai Red Dead Redemption?

Käyttäjän Barrakuda kuva
Barrakuda

Mitä mieltä The Last of Us 2 -vuodosta ja ennen kaikkea Naughty Dogin kyseenalaisesta maineesta työnantajana? Pitäisikö arvosteluissa tai ennakoissa jollain tavalla huomioida pelin ulkopuoliset asiat?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Pelimaailma on erilaisia tietovuotoja täynnä ja viimeisimpänä The Last of Us 2:n juonen avainkohtia vuoti kaiken kansan reposteltavaksi.

Koetteko toimittajina painetta tai velvollisuutta ottaa selvää vuotojen sisällöstä ollaksenne täysin kartalla pelimaailman tapahtumista, vaikka sisäinen faninne huutaisi ja kirkuisi kuinka vastaan?

Vai tuleeko toimittajan päin vastoin vältellä spoilereita viimeiseen asti, koska ennenaikaiset paljastukset voisivat vaikuttaa esimerkiksi tulevaan arvosteluun?

Kuinka olette TLoU2:n tapauksessa toimineet? Oletteko yhä autuaan tietämättömiä mistä kommenttikentässä melskataan?

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Tuleeko kaupallinen yhteistyö-kumppaninne "copyright claim"aamaan tämän cästin youtubessa? :d

---

Id Software vahvisti, ettei studio jatka enää yhteistyötä Mick Gordonin kanssa. Itse en ole viellä pelannut Doom Eternalia joten pelin biisit on vielä kuulematta.

Mitä mieltä olitte Eternalin biiseistä joissa Gordon ei ollut mukana? Tuntuuko siltä että Id Softwaren pitäisi palkata joku muu jatkamaan Gordonin jalanjäljissä ja jos niin kuka tai ketkä te haluaisitte?

Käyttäjän Akkelin Kipuraha kuva
Akkelin Kipuraha

Kumpi teki aloitteen?

Käyttäjän Anatoli68 kuva
Anatoli68

Hienoa on kyllä saada Lassekin ääneen. Taitaa olla ensimmäinen kerta vieraana, jos ei joitakin alkupään castien lyhyitä murahteluita lasketa? Mielellään sitä useamminkin kuuntelisi, joten eikun vaan myös jatkossakin mukaan.

Mikä on Erkolan tiimivalinta Wipeout peleissä ja onko kokemuksia Omega Collectionin vr-tilasta? Onko toimituksessa ylipäätään vielä kiinnostusta sarjan jatkolle jos sille vielä löytyisi jakelija tulevaisuudessa?

Pelaaja on vuosien varrella uudistunut useaan otteeseen, välillä suuremmin ja välillä pienemmin muutoksin. Mitkä uudistukset ovat olleet Erkolalle kaikista mieluisimmat nimenomaan Art Directorin näkökulmasta? Mistä uudistuksista on tullut suurimmat väittelyt aina sen hetkisen päätoimittajan kanssa?

Kiitokset ja tsemppiä vielä koko toimitukseen kaikkien vaikeuksien keskellä. Puha aikoinaan totesi, että vuosien saatossa olleet talousvaikeudet eivät ole ikinä näkyneet lehden laadussa. Tästä olen edelleen samaa mieltä ja lähes alusta asti jatkunut kestotilaus pysyy jatkossakin voimassa.

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Huh huh, nyt on kaikkien aikojen pelikesä! Kumpaa peliä toimituksen väki odottaa enemmän: Last of us part 2 vai ghost of tsushima?

Paras peli soundtrack?

Keep up the good work!

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Vaikeaa keksiä kysymyksiä vaikka Lasse on ollut toimituksessa niin kauan kuin muistan.
-Mikä erityisesti sai sinut aikoinaan valitsemaan Limbon vuoden peliksi? (Vai oliko se Inside?)
-Onko sinulla kotimaisia tai vanhoja ulkomaisia lempisarjakuvia?

Odottaako toimituksessa kukaan Eclipse - Second Dawn for the Galaxy -lautapeliä? Onko kyseessä suurimmaksi osaksi graafinen päivitys loppuunmyydystä alkuperäismallista?

Käyttäjän Noki kuva
Noki

Milloin ääniaalloille kajahtaa Pelaajan parisuhdecast Minnan, Lassen, Johannan ja Kaitilan tähdittämänä?

Käyttäjän cab1nlake kuva
cab1nlake

Pakko mainostaa Lassen valokuvausta, käykää ihmiset katsomassa esim instassa jos ette vielä ole. Saat upean tunnelman välitettyä näissä. Kuka keksi Laserkolan ja miten? Cokis vai Pepsi? Kolme (parasta) juttua Japanin matkoilta? Mitä Lasse pelaa ja/tai katsoo tällä hetkellä? Next gen konsolit vai pc?

Nostoja