Pelaajacastin tämän viikon vieraana Returnal-kehittäjä Housemarquen Mikael Haveri – lähetä kuulijakysymyksesi! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacastin tämän viikon vieraana Returnal-kehittäjä Housemarquen Mikael Haveri – lähetä kuulijakysymyksesi!

3.05.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
8
Pelaajacast, Kuulijakysymykset, Mikael Haveri, Returnal, Housemarque, Kysy Pelaajalta

Viime viikon perjantai oli suuri päivä helsinkiläiselle Housemarque-studiolle, sillä sen pitkään ja hartaasti kehitetty PS5-yksinoikeuspeli Returnal julkaistiin viimein kaiken maailman ihmeteltäväksi. Tapauksen kunniaksi Housemarquen markkinointipäällikkö Mikael Haveri on liittymässä tällä viikolla Pelaajacast-ääniaalloille keskustelemaan Returnalista ja studiosta yhdessä Pelaajan toimituksen kanssa.

Myös Pelaajacastin kuuntelijoilla on mahdollisuus lähettää omia Returnal- ja Housemarque-aiheisia kysymyksiä Mikaelille keskiviikkona äänitettävää ja torstaina julkaistavaa jaksoa varten. Omat kysymykset voi toimittaa perille seuraavanlaisin keinoin:

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Pelaajacastin 276. jakso saapuu ääniaalloille tämän viikon torstaina 6. toukokuuta, ja videoversiotakin yritetään saada linjoille viimeistään vuorokautta myöhemmin perjantaina.

Kommentit

Käyttäjän Anazooni kuva
Anazooni

Tervehdys castilaisille sekä Mikaelille! Onnittelut myös erinomaisen oloisen pelin onnistuneesta julkaisusta! Peliä on mm tituleerattu PS5:n parhaaksi peliksi tähän mennessä. Kysymyksiä Mikaelille:
- Kertoisitko mahdollisista haasteista mitä liittyy 2/2.5D pelinkehityisen viennistä 3D:hen? Edellisistä peleistä tutut bullet hellit näyttää hienolta 3D:nä
- Erinäisissä pelimedioissa on kehuttu Returnalin atmosfääriä ja verrattu sitä mm Alieniin sekä sen esiosaan Prometheukseen. Mitkä muut mediateokset ovat olleet keskeisiä innoittajia projektissa?
- Tuleeko Returnaliin mahdollisesti lisäsisältöä/ muutoin jatkoa?
- Onko mahdollista, että Returnal nähdään vielä muillakin alustoilla kuin PS5?
Suuret kiitokset vastauksista!

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Hejsan!
-Onko tulossa päivityksiä returnalin save systeemiin? Itsellä ei ole mahdollisuutta pelata peliä 2-3 tuntia kerrallaan. Joku parempi auto-save tai quit and save optio olisi aika kova, tällä hetkellä ainut syy miksi en ole peliä hankkinut vielä. ps. onnittelut huikeista arvosanoista!

-Antoiko sony housemarquelle täysin vapaat kädet?

-Mielipiteet RE8 demoista? Vaikuttaa erittäin lupaavalta.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Binding of Isac luoja Edmund McMillen kommentoi Escapist yt-kanavan haastattelussa ennen Repetance DLC:een julkaisua roguelike genren olevan arcade pelien manttelinperijä, nähdäänkö Housemarquella asia samoin?

Käyttäjän GrayFox kuva
GrayFox

Halutessanne voitte skipata alla olevan palautteeni castissa ja lukea pelkästään viimeisenä olevan kysymyksen.

Viime kerralla ehdottelin teille erillismikrofoneja äänenlaadun parantamiseksi. Tällä kertaa on sama tavoite, mutta eri keinot.

Nimittäin Johannan mikrofoni on liian kovalla, koska hänen äänessä on usein selkeää säröä. Jossain kohtaa laitoinkin tästä jo palautetta ja tilanne parani, mutta ei täysin korjaantunut. Myös Villen äänessä säröä esiintyy välillä, mutta onneksi huomattavasti harvemmin. Panun äänen osalta tätä ongelmaa ei ole lainkaan. Pahin esimerkki säröstä on Eemelin kaksi edellistä vierailua, jossa hänen äänensä oli melkein koko ajan puuroista rätinää. Tämä voi toki olla Discordin tekemän äänenpakkauksen ominaisuus, mutta oma veikkaus on, että lähtöpään säädöillä ongelman saa korjattua. Jos äänentasoja ei saa kaikille samaksi, on helpointa laskea muiden osallistujien volyymin tasoja.

Toinen äänenlaadun parannuskeino olisi äänien paikallinen nauhoitus. Discord-nauhoitus voisi olla backup, jos homma menee kiville. Tämä toki lisää työmäärää, mutta ehdotan kuitenkin. Sisällön suhteen podcast saa minulta kehuja, mutta äänenlaadun osalta on kaipaisin vielä näitä parannuksia.

Kysymys Mikaelille Returnalin musiikeista. Miten päädyitte valitsemaan Bobby Krlicin säveltäjäksi ja teittekö pelin musiikin suhteen paljon iterointia?

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Muutama kysymys Haverille:

Kuinka isona juttuna pidät pleikka vitosen liipaisimia kehittäjän näkökulmasta? Yhden tempun poni, vai rajattomasti mahdollisuuksia?

Mistä olet ylpein Returnalissa?

Oliko / onko ollut suunnitelmissa saada Returnal pyörimään 120fps?

Odotetuin peli tänä vuonna?

Joko olet aloittanut koodaamaan Alien Incidentille ja Transworldille jatkoa tekstiseikkailujen muodossa, niin kuin lupasit castissa 135? Jaksossa 215 kun kysyin asiasta, niin ei oltu vielä aloitettu.¨

Hyvää kevättä!

Käyttäjän SaskaKikkare kuva
SaskaKikkare

Kysymys Haverille. Mitä mieltä olet PS5:n Returnalista? Hitti vai huti?

Käyttäjän Ne-pa kuva
Ne-pa

Onko kukaan castilasista tai Haveri ehtinyt korkkaamaan Juho Kuorikosken uutta teosta "Pelien Suomi"?
Itse pistin vasta juuri tilaten, joten omia kokemuksia ei ole. Edellinen kirja upposi oikein mainiosti, joten eiköhän tämä noudata samaa kaavaa.

Käyttäjän Paronipekugram kuva
Paronipekugram

Minkälaiset vaatteet teillä oli teininä?

Onko kukaan kokeillut hyväävisual novel pelisarjaa dangarompaa?

Saadaanko alien incident pelistä remaster?

Nostoja