Pelaajacastin viikon etäjakson vieraana Janne "finngamer" Kaitila – lähetä kysymyksesi keskiviikoksi! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Pelaajacastin viikon etäjakson vieraana Janne "finngamer" Kaitila – lähetä kysymyksesi keskiviikoksi!

23.03.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
16
Pelaajacast 249: Kysy Pelaajalta
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | Soundcloud | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisen Pelaajacastin, jossa vieraana poikkeuksellisen hieno ex-castilainen Janne "finngamer" Kaitila! Peleistä (oletettavasti ainakin Animal Crossingista) ja aiheen vierestäkin puhumassa myös castin nykyinen selkäranka Johanna, Panu ja eläinristeytykset ainakin toistaiseksi välistä jättänyt allekirjoittanut, eli Ville.

Omien hatarien muistikuvien perusteella tämän viikon jakso 249 on ensimmäinen, joka äänitetään etäyhteyksien avulla, joten outoa tulee olemaan. Katsotaan minkälaisiin teknisiin kommelluksiin ja säätöihin sitä ajaudutaan, mutta testisessiot ovat ainakin toimineet yllättävän mukavasti.

Ja kuten tapana, jakso äänitetään keskiviikon aikana ja julkaistaan torstaina aamupäivästä. Mikäli niitä omia polttavia kysymyksiä haluaa saada mukaan Kysy Pelaajalta -osioon, avaimet onneen löytyvät seuraavin keinoin.

1) Pelaaja.fi: Kirjoita kysymyksesi tämän uutisen kommenttisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaaja.fi:hin.
2) Facebook: Kirjoita kysymyksesi tähän julkaisuun.
3) Twitter: Kohdista kysymyksesi tilillemme @pelaaja ja käytä merkintää #kysypelaajalta
4) Instagram: Kirjoita kysymysesi tämän kuvan kommentteihin.
5) Discord:
Kirjoita kysymyksesi Pelaajan Discordin Pelaajacast-kanavalle.

Videotaltiointi saapuu katsottavaksi editointi-, lataus- ja prosessointirumban päätteeksi, eli alustavan arvion pohjalta perjantaina.

Kommentit

Käyttäjän kansleri kuva
kansleri

Tulipa tässä eräänä päivänä mieleeni että en muista ikinä kuulleeni/lukeneeni Pelaajan medioista yhtään mitään Robloxiin liittyen (Voinhan toki olla väärässäkin).
Itse en pelaa mutta jäkikasvu on TÄYSIN pelin, vai pitäisikö sanoa pelien, pauloissa eikä mikään muu tunnu vetävän vertoja. Leluja löytyy kauppojen hyllyiltä, Youtube on pullollaan pelin striimaajia ja jopa Netflixissä on Roblox aiheista sisältöä. En nyt mitään selkeää kysymystä osaa esittää, mutta koska ilmiö vaikuttaisi olevan aika suuri, niin mietin että minkähänlaisia mielipiteitä/kokemuksia ammattilaisilla mahtaa kyseiseen peliin liittyen olla? Esim. miksiköhän peli ei saa läheskään yhtä paljon näkyvyyttä kuin esim. Minecraft, Fortnite, yms... https://www.v2.fi/uutiset/pelit/30939/Roblox-ylitti-100-miljoonan-kuukausittaisen-pelaajan-rajan-ja-ohitti-samalla-pelaajamaarassa-Minecraftin-/

Käyttäjän cab1nlake kuva
cab1nlake

Moro! Onpahan tosiaan olleet kuukaudet, eikä vähiten tuoreella päätoimittaja Puustisella.. Toivotaan pitkittyneen tulikasteen tuovan haasteita vastaavaa menestystä jatkossa!
Sikäli kun Huttunen on poistunut ääniaalloilta, jää kysymykset Destinystä esitettäväksi toisaalle. Ellei Kaitila ole tehnyt paluuta ihmiskunnan puolustajaksi?
Kysytäänpä kuitenkin mitä figuurien maailmaan kuuluu? Onko ollut hankintoja viime aikoina?
Oliko Kaitilan edellisellä vierailulla castissa osansa poromagian sponsoroimaan mtg boksiin?
Sattuuko kenelläkään olemaan ideoita ps4:lle puolison kanssa karanteenisohvalla pelattavaksi esim ”Don’t starve together” ja ”Overcooked” tyylillä?

Hyvää jatkoa, pysykää terveinä ja keep up the grind!

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Pelaajat odottivat uutta Half-Life peliä yli vuosikymmenen ja nyt sellainen on ulkona; pelkästään VR:änä.

Joko olette ehtineet peliä pelaamaan, onko Valvella edelleen homma hanskassa? Voisiko pelistä tehdä ei VR-version immersion kustannuksella vai onko pelissä niin monta vain VR:ällä tehtävää juttua/mekaniikkaa että ilman VR:ää siitä ei tulisi yhtään mitään?

EDIT: Jos vielä ehtii cästiin niin selitettäkö tämän Animal Crossing saaren asukasedustaja jutun kun uutisesta lukiessa en oikein tajunnut ac-pelisarjan ulkopuolisena seuraajana?

Käyttäjän AlmostAcrobat kuva
AlmostAcrobat

Joku kyselikin jo jokunen cast sitten kokemuksia Slay the spiresta, mutta nostetaan uudelleen esiin koska on todellinen hidden gem ja henkilökohtainen vuoden pelini 2019. Onko kukaan porukasta ehtinyt tutustua tarkemmin peliin? Ei kannata antaa karuhkon ulkonäön hämätä, kyseessä on uskomattoman koukuttava ja varsinkin alkuun todella haastava korttipohjainen roque-like. Uskoisin että ainakin Panu aiemmin Binding of Isaacia kehuneena diggaisi myös Slay the Spiresta. Molempien iso vahvuus on se että jokainen pelikerta on erilainen ja vaikka aluksi RNG saattaa lyödä aika kovaa, niin kokemuksen myötä oppii hyödyntämään erilaisia synergioita haasteiden voittamiseksi. Saattaa peli upota toki myös Kaitelallekin, kun kerran MTG miehiä on :) Löytyy myös Switchille ja soveltuu luonteensa vuoksi mainiosti matkalla pelattavaksi. Mitkä ovat muuten castilaisten lempipelit Switchillä?

Käyttäjän S_Usagi kuva
S_Usagi

Miltä nyt tuntuu kun casti on uudella selkärangalla ja vielä etänä?

Kuuntelevatko keskuudestanne poistuneet jäsenet enää castia?

Onko Half-Life Alyx vihdoinkin se VR-peli?

Onko HL2 yliarvostettu tai jopa historian yliarvostetuin peli, vai löytyykö mahdollisesti jotain vielä yliarvostetumpaa? Millainen on yliarvostettu peli?

Haluaako Kaitila figuja myös lautapeleihin? Hirveä muovimäärä vaikuttaa olevan todella suosittua varsinkin Kickstarterin lautapeleissä.

Doom Slayer vai Isabelle?

Käyttäjän SlimAtebo kuva
SlimAtebo

Kaitila:
Olisiko Matrixin jatko-osia pitänyt tehdä vai ei? Entä mitä mieltä olet Matrix 4 tulemisesta?

Arvekarin mielipide Expansesta?

Mikä vuoden 2020 viihdetuotteen lykkäys harmittaa castilaisia eniten?

Miten korona on mullistanut castilaisten elämän? Vai jatkuuko arki suht normaalina?

Käyttäjän Vainaja kuva
Vainaja

Moro.

Kaikki kunnia väistyneille legendoille, mutta itse odotan jatkavan kolmikon vahvaa esiinmarssia. Tarina Villen tylsyydestä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Nyt sordino vex ja antaa palaa, kyllä ihmisiä kiinnostaa sun ajatukset ihan oikeasti. Panulla on ihailtavan selkeät mielipiteet (vaikkakin usein väärät), ja Johanna uusine näkökulmineen on juuri se raikas tuulahdus jota lehti ja casti on kaivannut.

Tämä tiimi ryyditettynä mielenkiintoisella vieraalla (listan kärjessä juurikin tämä herra Puustinen) on minulle paras kokoonpano castiin.

Kysymys kaikille: Mikä on suhteenne backlogiin? Ahdistaako? Harvennatteko järjestelmällisesti? Itsellä pelejä riittäisi eläkkeeseen asti, mutta turhan usein tulee tartuttua johonkin jo koettuun, turvalliseen viihdyttäjään.

Kysymys Johannalle: Miten etenee Mässyttely?

Täällä lehden tilaus jatkuu työttömyyteen, kuolemaan tai maailmanloppuun asti. Pysykää terveinä.

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Kaitila, vanha kuoma! Iskepähän pöytään joku hyvä vitsi.

Eroaako karanteenissa oleminen loppujen lopuksi castilaisten normaalista elämäntyylistä?

Ihmiset valittavat täällä sensei Saarenojan vääristä mielipiteistä, vaikka he ovat selvästikin itse väärässä. Tuuppaavatko Panun mielipiteet herättämään paheksuntaa myös kun kyse ei ole peleistä?

Johanna, lehden kanssa kannatti tällä kertaa olla myöhässä, tuli nimittäin kerrassaan kermainen lopputulos. Tulevatko tämän hetken yhteiskunnalliset olosuhteet vaikuttamaan myös huhtikuun lehden julkaisuajankohtaan?

Kiitos ja heihei.

Käyttäjän wyffe kuva
wyffe

Hei. En ole kuunnellut kaikkia jaksojanne, joten saatatte olla puhuneet tästä useamminkin: oliko niin että Kaitila ja Puustinen ainakin ovat kuunnelleet podcastia nimeltä My dad wrote a porno? Onko mielipiteitä viime kausista? Livenäytöksen liput hankittu?

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

Johannalle: Jos joku olisi kertonut sulle, että kaikki nämä tähän mennessä tapahtuneet asiat tulevat tapahtumaan sun päätoimittajauran ensimmäisinä kuukausina (olettaen tietenkin, että olisit uskonut tämän tuomiopäivän ennustuksen), olisitko harkinnut alanvaihtoa vai olisitko kohauttanut olkiasi ja todennut, että tämä on minun kutsumusammatti; antaa tulla vaan!

Villelle: Olet selkeästi matkalla sensei-statukseen, joten rohkeasti vaan mielipiteitä kehiin!

Panulle: En ymmärrä, miks jengi valittaa sun mielipiteistä; ne on värikkäitä ja hyvin argumentoitu ja niitä on kiintoisaa kuunnella; keep up the good work!

Janne & Johanna: Miten teidän perheessä menetellään Animal Crossingin kanssa? Kuka sai määrittää saaren nimen sekä muodon ja kuka joutuu elämään "pääkäyttäjän" eli resident representativen ehdoilla? Pääsisikö mikään muu firma kuin Nintendo pälkähästä tämän asian kanssa? Siis oikeesti:
- Yksi saari per peli ja per Switch, konsolin käyttäjämääristä riippumatta. Toisen kasetin ostaminen ei auta. (Tämä rajoitus liittyy Nintendon tapaan rakentaa tuo "universumi" ja näin pidetään myöskin serverikustannukset kurissa, mutta on se silti perseestä.
- Jos perheestä löytyy vain yksi Switch, "resident representative" määrittää käytännössä kaiken ja muut soittavat kakkosviulua vajavaisen pelikokemuksen muodossa. Tätä perkeleen "asukasedustajaa" ei pysty myöskään vaihtamaan, joten kikkelis kokkelis! Perheelliselle tämä peli on nykyisellään mielestäni keskisormen nostatus; missään muussa Switchin pelissä ei ole näin typeriä rajoituksia! (ei edes Nintendon omassa) Nintendo tiesi, että ihmiset ovat odotelleet vuosikausia uutta, KUNNOLLISTA tv-ruudulla pelattavaa Animal Crossingia ja kun kerta Nintendon omat pelit ovat viime vuosina myyneet hyvin jo julkaisussa, niin miksi ihmeessä piti alkaa näin ahneeksi? Mielipiteitä tästä? (Toki muutkin saavat kertoa mietteitään ja se on jopa suotavaa)

Kiitos koko konkkaronkalle jälleen kerran ja pahoittelut avautumisesta!

PS. Lisätään tähän nyt vielä se, että Animal Crossing: New Horizons on ollut itselleni tähän mennessä odotuksen arvoinen ja muutenkin todella hyvä peli sekä ennen kaikkea sopii tähän synkkään ajankohtaan aivan loistavasti. Mutta toisaalta mielipiteeni voisi olla aivan toinen, mikäli soittaisin sitä kuuluisaa "kakkosviulua".

PPS. Maaliskuun lehti oli todellakin odottamisen arvoinen, joten mikäli myöhästymisiä sattuu tulevaisuudessakin, en pistä pahakseni. =)

Nostoja