Vuoden viimeinen Pelaajacast äänitetään jo tiistaina, lähetä kuulijakysymyksesi toimitukselle ja erikosivieras Markus Heinolle! / PelaajaCastit / pelaaja.fi

Vuoden viimeinen Pelaajacast äänitetään jo tiistaina, lähetä kuulijakysymyksesi toimitukselle ja erikosivieras Markus Heinolle!

17.12.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
20
Kysy Pelaajalta #222

Vuosi 2018 alkaa pikkuhiljaa olla pulkassa. Ennen ansaituille joululomille siirtymistä toimitus rutistaa kuitenkin kasaan tammikuun Pelaaja-lehden ja tietenkin vuoden viimeisen Pelaajacastin!

Jakso numero 222 äänitetään poikkeuksellisesti jo tiistaina, kun studioon saapuu vierailemaan Kontrolleristakin tuttu Pelaajan avustaja Markus Heino. Jakso julkaistaan yhä tuttuun tapaan torstaina, eli 20. joulukuuta. Lähetä siis koko konkkaronkalle pikaisesti kuulijakysymyksiä huomisiin äänityksiin! Se onnistuu peräti neljällä eri tavalla:

1) Kirjoita kysymyksesi alla olevaan kommentointisarakkeeseen rekisteröitymällä Pelaajalehti.comiin.
2) Suuntaa Pelaajan Facebook-sivuille ja kommentoi tätä julkaisua.
3) Kohdista Twitterissä kysymykset tilillemme @pelaaja ja käyttämällä merkintää #kysypelaajalta
4) Kommentoi tätä Instagram-kuvaa - tai kohdista kuvakysymyksesi tilillemme @pelaajalehti!

Kommentit

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Ensimmäiseksi kiitos joulukalenteri HD:sta. Onneksi taso on pysynyt tänäkin vuonna yhtä mata... korkealla :). Pari kyssäriä olisi näin joulun kunniaksi:

1. Just Cause 4 julkaistiin, joten kiinnostaako sarjan uusin osa ja onko aikaisempia sarjan pelejä tullut pelattua? Itseäni sarjan uusin osa kiinnostaa, mutta muiden pelien takia tuon pelaaminen jää tulevaisuuteen, kuten myös kolmosen.

2. Mikä on ensi vuoden odotetuin peli? Täällä se on Assassin's Creed 3/Liberationin Remasteredit.

3. Onko alkuperäistä CTR tullut pelattua ja kiinnostaako Remastered? Kavereiden kanssa tuota aika paljon pelattua PS1:llä aikoinaan.

Muille hyvää joulua ja joulusta ei pitävälle Huttuselle hyviä vapaa päiviä. Hyvää pelirikasta uutta vuotta kaikille :).

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Kuinka monta uniikkia henkilöä käy Pelaajalehden sivuilla joka viikko?

Montako tilaajaa Pelaajalehdellä on?

Montako lukijaa?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

1. Ovatko Move-kapulat mielestänne hintansa arvoiset VR-lasien omistajalle?
2. Mitä muuta niillä kannattaa (tai on pakko) pelata kuin Beat Saberia?

3. PS VR on kyllä huikea kokemus, erityisesti hintaansa nähden. Joko teillä on alkuhuuma laskenut, pelit pelattu ja koettu sekä mahdolliset lasit ja kapulat jääneet nurkkiin pölyyntymään?

Omat fiilikset nyt parin viikon ajan käytöllä sellaiset, että voisin mahdollisesti maksaa reilustikin enemmän jos resoluutiosta(?) saataisiin sellainen, että ei olisi enää minkäänlaista kalvoa tai vastaavaa edessä. Yllättävän vähäinen se PS VR:ssä kuitenkin on ja välillä sitä ei tule huomattua ollenkaan mutta ajoittain sen taas muistaa tai näkee. Kalvolla tarkoitan sitä pikselien välistä tulevaa efektiä.

4. Kuinka paljon olette pystyneet tai päässeet vertailemaan eri VR-laitteita? Mistä löytyy parhaat lasit? Entä ohjaimet? Muut lisävermeet? Onko yhtään laitteistoa, joka olisi täysin yli muiden?

Henkilökohtaisia kokemuksia on vain PS VR:stä mutta sanoisin että harva laite pystyy kilpaileen sen kanssa kun katsoo hintalappua ja mitä sillä saa.

PS. Kun kerran nyt täällä aiheena, niin Hereditary ei ollut pelottava mutta hyvä leffa muutoin. Ei olisi kaukana kauhukomediasta pienin muutoksin. Tätä mieltä molemmat tässä taloudessa. Vähän siis ihmettelin Johannan kommenttia "pelottavimmasta kauhuleffasta ikinä". Silti kiitokset vinkistä, sillä tarinana ja leffana kyllä loistava. Kuvaus sun muukin oikein hienoa. Ei vain pelottanut sitten millään.

Käyttäjän MrChateauLaFunk kuva
MrChateauLaFunk

Joulutauko, huh, johan on vuosi mennyt vauhdilla. Oikein hyvää joulua toimituksen köörille! Lehden tilaus taas varmistettu ensi vuodelle, pitäähän hyvää tukea. Jatkakaa.

Jaa niin se kysymys...kohtapuoliin ilmestyy Resident Evil 2:n remake. Olen tässä huomannut ehkä vähän yllättäenkin odottavani tätä julkaisua kohtuu isolla hypellä, onhan alkuperäinen oma suosikkini sarjasta.

Joten otetaanpas toimituksen pikamietteet ja nopea top 7 Resident Evilit all time. Helpotetaan ja otetaan vain pääsarjan pelit.

Käyttäjän kansleri kuva
kansleri

Long time listener first time caller... vai miten se nyt meni? Kiitos lehdestä, kiitos castista ja kiitos joulukalenterista. Ja eikun kysymyksiin:

1. Kasimir kertoili edellisessä castissa omista RDR2 kokemuksistaan niin antaumuksella että toimituksen jäsenet eivät saaneet oikein suun vuoroa... Haluaisinkin siis kuulla enemmän toimituksen tarinointia pelistä. Hauskoja sattumuksia? Yleistä fiilistelyä? Pelituntien määrää? (Itsellä takana n.3h/per päivä julkaisusta lähtien ja silti tarina vasta 70%. Olen täysin myyty.)
2. Entä valtaako toimittajia ikinä ns. suorituksen jälkeinen masennus? Esim. Witcher 3:n jälkeen meni melkein vuosi että pääsin kunnolla sisään mihinkään vastaavaan tarinavetoiseen peliin. Mikään ei vain vetänyt vertoja sille ja pelkäänpä että itselläni näin tulee käymään jälleen RDR2:n jälkeen... Minkälaisilla keinoilla päästään taas pelien makuun tällaisten timanttien jälkeen?

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Morjens. Täälläkin vanha kuuntelija mutta uusi kyselijä. Hienoa castia vedätte, joskin sitä Destinystä jauhamista voisi olla vähemmän.

  1. Mikä oli Game Awards -tapahtuman paras uusi julkistus ja miksi se oli The Outer Worlds?
  2. Suunnilleen jokainen pelijulkaisija ynnä Discord vetää nykyään omia digipelikauppojaan. Perusteena tuntuu yleensä olevan Steamin tulonjako, jossa Valve nappaa 30% voitoista itselleen. Jos kehittäjät siirtyvät Steamista muihin palveluihin ja saavat kakusta isomman siivun, miten tämä näkyy kuluttajille? Laskeeko pelien hinta tai nouseeko laatu?
  3. Mikä on Falloutin tulevaisuus? Samaan aikaan kun Bethesdan päämajassa juoksennellaan sammuttamassa ja korjailemassa Fallout 76:n palavaa hylkyä, innokkaimmat kääntävät katseensa sarjan seuraavaan peliin - josta ei tiedetä yhtään mitään. Pystyykö Bethesda oppimaan virheistään, jääkö sarja tauolle vai tuleeko sieltä parin vuoden päästä uusi simppeli, puolivälissä kehitystä julkaistu mikromaksuparatiisi?
Käyttäjän Huuba kuva
Huuba

Aika kaivaa vanha käyttäjä naftaliinista paria kysymystä varten:

1. Monen monta castia takaperin Pyykkönen suositteli kuunneltavaksi Carly Rae Japsenin Emotion- levyparia. Koska kuuntelen pääasiassa metallimusiikkia, hämmästykseni oli suuri kun huomasin, kuinka hämmästyttävän hyviä kappaleita nuo teokset sisältävätkään. Löytyykö muita musiikkisuosituksia?

2. Halloween-castissa tämä ei tullut esiin, ja jaksossa 220 Johanna tästä mainitsikin: miten kauhuelokuvien moderni klassikko Hereditary on voinut jäädä välistä? Vahvasti perhedraamaan nojaava teos saa katsojissa esiin kauhuelokuville epätyypillisiä tuntemuksia kliseisiin ja jumpscareihin tukeutumatta. Ei huono veto ohjaajan ensimmäiseltä kokopitkältä teokselta! Tämä toimituksen tekemä vääryys on korjattavissa vain viiltävällä syväanalyylisillä.

P.S. Lisää Destinystä jauhamista

Käyttäjän HooCeeApina kuva
HooCeeApina

Dök Dek Plää arvon käästin väki!

Koska RDR2:sta ei varmaankaan ole vieläkään puhuttu tarpeeksi niin jatketaan ja laitetaan spekulaatiolätsät päähän.

1.) Kuvitellaan tilanne, jossa henkilö ei ole pelannut alkuperäistä römpsöniä niin missä järjestyksessä suosittelisitte pelit pelaamaan?

2) Maistuisiko RDR Remastered ja pidättekö sen toteutumista kuinka todennäköisenä?

3) Suomalainen pelipodcast-skene on hiljentynyt aika tavalla viimeisen vuoden aikana, onko arviota miksi näin? Pääosin rakkaudesta lajiinhan näitä meidän iloksemme tehdään, joten ymmärrän hyvin jos ei aika aina riitä.

Lopuksi hyvät joulut ja vapaapäivät ja kiitokset viihdyttävästä castista!

Ps. Kakki mahdolliset kirjoitusvirheet ovat juuri niitä itsejään, eikä Huttusen tarvitse vaivata päätään pohtimalla onko kyseessä jokin uusi meemi tai muu muumi. Lausunta-asu on myös täysin vapaa;D

Pps. Bonarina vielä itse keksimäni palindromi "Omo harakka! Mikko Lokki, makkara. Homo!"

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Terve, kast-konkkaronkka!

Mitä pelejä veikkaatte ostettavan eniten joululahjapeleiksi tänä vuonna?

Joulu on rentoutumisen aikaa. Montako tuntia keskimäärin pelaatte päivässä joulunpyhinä (ja mitä pelejä)?

Käyttäjän SlimAtebo kuva
SlimAtebo

1. God of war 4 vai Rdr2?

2. Onko castilaiset katsoneet Babylon Berlin tv-sarjaa? Sarja kertoo 1920-luvun värikäästä Saksasta etsivätarinan kautta. Suosittelen. Näkyy ainakin Ylellä.

3. Mitä kirjoja olette lukeneet lähiaikoina?

4. Huttusen suhde Destinyyn alkaa vaikuttaa huumeriippuvuudelta. Onko castilaiset harkinneet "interventiota" Huttuselle. Entä uskotteko huumesodissa olevan mitään järkeä? Pitäisikö huumeet laillistaa?

5. Kuika paljon ihmistä pitää suojella itseltään?

Masentavaa joulua castilaisille.