Dark Souls -tekijät kurkottavat uusiin korkeuksiin – videotestissä Sekiro: Shadows Die Twice / Pelaaja HD / pelaaja.fi

Dark Souls -tekijät kurkottavat uusiin korkeuksiin – videotestissä Sekiro: Shadows Die Twice

16.03.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

FromSoftwaren uusin luomus Sekiro: Shadows Die Twice on aivan nurkan takana. Saimme tilaisuuden kurkata pelin alkuhetkiä ennakkoon ja taltioida samalla kohtaamiamme haasteita.

Souls- ja Bloodborne-juuret olivat näkyvät, mutta paljon oli myös muuttunut.

Peli julkaistaan Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja pc:lle 22. maaliskuuta.

Kommentit

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Mielelläni katsoisin, mutta en halua vesittää omaa kokemusta.

Käyttäjän HumppaLeka kuva
HumppaLeka

Eipä tuossa pätkässä mitään ihmeellistä ollut, toki ymmärrän jos haluaa itsensä pitää ihan pimennossa. vähän jotain mekaniikkoja pelikuvaa ei ihan alusta. Pätkä oli itsessään oikein hyvä, ei liikaa mitään eikä, myöskään liian vähän. Innolla odottelen. HYVÄ PANU!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vähän kyllä epäilyttää että onko turhan helppo Souls-peleihin verraten. Toisaalta tämä vaikuttaa todella tyydyttävältä pelata, joten jos ei odota liikaa Soulsia niin varmasti maistuu. Haaste taitaa tulla vähän eri tavalla tässä kuin Soulseissa.

Itsellä jää ainakin julkaisussa ostamatta ja syitä löytyy kaksi: Tuli Metro Exoduksen jälkeen avattua pitemmän aikaa odottamassa ollut AC Odyssey, joten sen parissa menee nyt jokin aika. Toisena syynä se, että pelistä ei tule mitään sopivan hintaista erikoisempaa versiota, jota tarvitsisi heti julkaisussa olla itselle varmistamassa.

Ensi kuussa tosin tulee Days Gone, josta on erikoisversio varattuna ja sen hankin jos tulee positiivista vastaanottoa. Ei välttämättä ehdi Sekiro hankkia sittenkään.

Jossain vaiheessa odotin kovastikin tätä mutta odotuslistan ykkösenä on helposti Last of Us 2 ja myös Ghost of Tsushima kiinnostaa hieman enemmän. Kyllä tämä silti paljon kiinnostaa ja vaikuttaa todella viihdyttävältä peliltä.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw
Lainaus HumppaLeka

Eipä tuossa pätkässä mitään ihmeellistä ollut, toki ymmärrän jos haluaa itsensä pitää ihan pimennossa. vähän jotain mekaniikkoja pelikuvaa ei ihan alusta. Pätkä oli itsessään oikein hyvä, ei liikaa mitään eikä, myöskään liian vähän. Innolla odottelen. HYVÄ PANU!

Thumbnail näytti vain epäilyttävältä. Olen minä trailerit nähnyt ja muutamia Vaatin videoita katsonut, joten en minä ihan sokkona pelin pariin ole menossa. Sinällään olisi hauska tehdä joskus niinkin, mutta näitä on ihan kiva fiilistellä etukäteen yhteisön kesken.

zappa@ En menisi liikaa antamaan painoarvoa ihan ensimmäisille alueille, kun eivät ne missään Souls-pelissä ole olleet vaikeita, jos vastaavista peleistä on aikaisempaa kokemusta.

Eiköhän From Software ole löytänyt ihan hyvän tasapainon jälleen kerran.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Eikös tämän pitänyt olla huomattavasti haastavampi kuin soulsit. Nooo... sen näkee perjantaina viimeistään onko siitä haasteesta mihinkään.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani
Lainaus Kuros

Eikös tämän pitänyt olla huomattavasti haastavampi kuin soulsit. Nooo... sen näkee perjantaina viimeistään onko siitä haasteesta mihinkään.

Niinhän ne devit ovat puhelleet, mutta se nähdään. :)

Huikea peli sieltä on tulossa ja Steamista ostelin jo tuossa. Nyt vain odottelua.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Nää höpötykset taas vaikeudesta on ihan nuppi kohtaisia. Itselleni esim Bloodbornen eri tyyli combatissa otti oman aikansa, mutta edelleen sekä Soulseissa, että bornessa on bosseja joita en ole päässyt läpi yksin. Tai en ole jaksanut yrittää hermojen takia tarpeeksi, koska lore on näissä peleissä menneet aina haasteen edelle. Tosin haasteet ovatkin sitten tuoneet peleihin sen aivan oman leiman miksi näistä myös niin nauttii. Mutta sitten on huomannut, että jotkut menee tietyt bossit läpi tuosta nuin vain ja sitten jumittaa, niissä esim missä itselläni ei ole ollut vaikeuksia.

Pelit ovat vaikeita aluksi monelle perus pelaajalle, mutta näiden suola on että näistä oppii, jos on tarpeeksi sitkeä. Itselle tämä oli myös ihana koukku. "Vielä kerran" ennen lopullista hermoromahdusta, rage quit, muutama tunti taukoa ja uudestaan. :D pelit ovat helposti rankaisevia, mutta myös reiluja.

Monelle pelien helpon kuvan tuo myös se, että monet alueet voi juosta surutta bossilta bossille. Synkkä ja väärä tapa pelata, varsinkin jos näin toimii heti ekalla läpipeluu kerralla.

Joten pähkinän kuoressa nämä pelit ovat vähintään haastavia ekalla kerralla, koska peleissä ei voi säätää mm vaikeustasoa, jos haluaa pelata vaikka loren ja tarinan takia. Lisäksi pelihän vetää turpaan aluksi, jos keskityt loreen liikaa tietämättä seuraavasta "you died" elämyksestä, koska sekin on tehty pelaajalle niiiiiin vaikeaksi selvittää yhdeltä tai edes toiselta istumalta. :D

Kohta saa taas kuolla oppiakseen uutta mekaniikka ja erillaista tapaa lähestyä, can't wait. Pelivideoilta on myös saanut sen kuvan, että hiipailu helpottaisi oleellisesti, ehkä se on aluksi, mutta kenties sekin muuttuu koko aika hankalammaksi. Soon we will see and feel.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Dark Souls III:n lisäreissä oli kyllä sellaisia haista vittu -alueita, että itse tuli juostua niistä enimmäkseen vain ohi. Enemmän tuli nautittua Bloodbornen tai ensimmäisen Dark Soulsin leppoisasta tyylistä, jossa ei heitetty mitään kvindekiljoonan osumapisteen jättimörköjä tusinaa kimppuun samaan aikaan kun joku Zeus hankaa kissoja yhteen taivaalla ja kiusaa kuolevaisia sähköstaattisilla purkauksilla.

Toivottavasti vaikeustasoon saatu hyvä tasapaino, eikä pelissä ole esimerkiksi liikaa tallennuspisteitä, jotka tekisivät alueiden tutkimisesta rikkonaista ja puuduttavaa grindaamista. Toki voi ajatella, ettei niissä ole pakko levätä, mutta toisaalta ainakin Dark Souls III:ssa pihdattiin parannusesineitä, joten niin oli usein pakko tehdä. Bloodborne oli näiltä osin ihan hyvä kompromissi, vaikka henkilökohtaisesti pidänkin enemmän Demon's Soulsin tai ensimmäisen Dark Soulsin kitsaasta tallennuspisteiden sijoittelusta, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Nostoja