Loottilaatikot ovat AAA-suurpelien tuho tai pelastus / Pelaaja HD / pelaaja.fi

Loottilaatikot ovat AAA-suurpelien tuho tai pelastus

16.10.2017 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Loottilaatikot ovat AAA-suurpelien tuho tai pelastus

Pelaajan päätoimittaja Miika Huttunen avartaa kohua nostaneiden loottilaatikoiden monimuotoisia puolia tässä Pelaajacast 197:stä napatussa ja lähes 45 minuutin monologissa!

Intromusiikki: Aksim

Kommentit

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Lisäkommenttini tuolta koko castistä nyt vielä tänne myös:

Ja aiheeseen liittyen EA on nyt kiirehtinyt kertomaan, ettei Battlefront 2:n betassa nähty loot boxeihin perustuva kehitysjärjestelmä ole lopullinen, vaan sitä muokataan vielä. Mutta ei taatusti olisi muokattu ilman älämölöä mikä aiheesta nousi, kuten noista kommenteista voi havaita. Eurogamer tiivistää asian hyvin.

Lisäksi pelien tekemisestä kertovan Blood, Sweat and Pixels -kirjan kirjoittaja avaa Kotakussa noita AAA-pelien kehityskustannuksia. Kommenteissa myös paljon yksittäisten pelintekijöiden kommenttia asiaan.

Eurogamer oli myös selvittänyt tuota uhkapeliväitettä. Englannin uhkapelejä valvovan virallisen tahon mukaan loot boxit ja muut vastaavat digitaaliset sisällöt eivät ole lain mukaan uhkapelejä, vaikka tutkijapsykologin mukaan ne putoavat samaan kategoriaan. Lain silmissä ne katsotaan samanlaisiksi kuin esimerkiksi keräilykorttipaketit (Pokémon, Magic: The Gathering, pesäpallokortit), eli ei uhkapeleiksi. Asiaa kuitenkin tarkkaillaan ja tutkitaan lisää. Juttu löytyy täältä.

Ja vielä lisää, Games Industryn Rob Fahey on kirjoittanut hyvän kolumin aiheesta, joka tiivistää sen hyvin.