Pelaajacastin historiallinen Mass Effect 2 -toimintatonnijakso nyt videona! / Pelaaja HD / pelaaja.fi

Pelaajacastin historiallinen Mass Effect 2 -toimintatonnijakso nyt videona!

12.06.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
2
Pelaajacastin historiallinen Mass Effect 2 -toimintatonnijakso nyt videona!
Pelaajacastin uudet jaksot löytyvät:

Pelaaja | Supla Spotify | iTunes | Google Podcasts | YouTube | RSS

Pelaajan tukipaketin Toimintatonni-optio on lunastettu, ja toiveena oli ylimääräinen Mass Effect 2:lle omistettu erikoisjakso kaiken kansan kuultavaksi!

Panu, Johanna ja Ville puivat omia kokemuksiaan ja tuntemuksiaan Normandyn miehistön matkassa. Erikoistapauksen kunniaksi linjoille saadaan hetkellisesti myös Pelaajan entinen päätoimittaja Miika Huttunen, vaikkakin valitettavasti hieman heikomman äänenlaadun kera! 

Toimitukselta äärimmäisen suuret kiitokset Onni Ojanperälle!

Osa 1:

0:02:15 Toimituksen suhde Mass Effect 2:een ja BioWare-peleihin
0:09:10 Mass Effect 2:n rakenteen vertailu aiempaan BioWare-tuotantoon
0:20:55 Omat Shepardit

Osa 2:

0:29:25 Miika Huttunen hyökkää takavasemmalta ääniaalloille, pahoittelemme Miikan äänenlaatua!

Osa 3:

0:42:00 Toimituksen universumin tila Mass Effect 2:ssa. Seikkaperäiset analyysit hahmoista, tehtävistä ja pelin tapahtumista

Osa 4:

2:07:50 Päätöstehtävän puntarointia, mahdollisten lopputulemien läpikäymistä
2:44:00 Mass Effect 2:n vaikutus ja rooli

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Olipas hyvä ja informatiivinen jakso. Piti ihan hypätä taas Mass Effectien pariin aloittaen tietenkin ykkösestä asti uudella hahmolla.

Alkoi kuunnellessa harmittaa, ettei ME:tä ole tullut pelattua useampaa kertaa, kun vaihtoehtoisia tapahtumalinjoja tuntuu olevan melko runsaasti. Ehkä ME2:ssa harmillista oli vaan se, että itsemurhatehtävässä epäonnistuminen vaati käytännössä pelin pelaamista "huonosti". Itse vedin pelin kerran läpi, kaikki upgradet oli tehtynä, miehistö lojaalia ja lopun valinnat tuntui niin ilmiselviltä, että homma meni ykkösellä putkeen kenenkään kuolematta. Vähän enemmän haastetta tehtävässä onnistumiseen olisin kaivannut. Olisi ollut parempi, jos täydellinen suoritus olisi jätetty sellaiseksi löydettäväksi asiaksi, joka olisi liki mahdotonta saada kohdalleen ensimmäisellä pelikerralla, mikä olisi kannustanut pelaamaan pelin uudelleen.

Myös tuo paragon/renegade valinnaisuus häiritsee nykyisin entistä enemmän. Se käytännössä tuhoaa monesti aidon roolipelaamisen mahdollisuudet, koska kaikissa tilanteissa on mentävä kehittäjien esivalitsemilla päätöksillä, jos hahmostaan haluaa tehdä optimaalisen. Vähän molemmissa ääripäissä viihtyvä hahmo on onneton väliinputoaja, koska silloin kaikki oleellisimmat paragon/renegade -vaihtoehdot menee sivu suun.

On nämä silti kyllä ihan 10/10 -pelejä. ME on todella tärkeä osaa omaakin henkilökohtaista matkaa pelaajana.

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Huttusen cameo oli hunajaa korvilleni!