Pelaaja.fin viikottaiset uutisvideot alkavat – Uutiskimaran kokeellinen jakso #0 katsottavissa / Pelaaja HD / pelaaja.fi

Pelaaja.fin viikottaiset uutisvideot alkavat – Uutiskimaran kokeellinen jakso #0 katsottavissa

10.08.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
9
Uutiskimara, Viikon uutiset,

Pelaajan toimitukselta on toivottu liikkuvaa kuvaa, joten päätimme lopulta tehdä konseptivideon uudenlaiselle videosisällölle. Uutiskimara on vielä toistaiseksi kokeellinen katsaus viikon uutistarjontaan, joka hakee yhä muotoaan ja jolla kartoitamme lukijoiden kiinnostusta tämänkaltaista sisältöä kohtaan.

Toivommekin konseptista kommentteja, mielipiteitä ja ehdotuksia joko alla olevan kommenttisarakkeen tai videon YouTube-kommenttien kautta. Myös kommentit Facebookin, Discordin, Twitterin tai Instagramin kautta ovat tervetulleita. Mikä toimii ja mikä ei? Iskeekö uutismaisempi tyyli vai rennompi leikkaamaton jutusteltu - vai onko molemmille sijaa (kunhan alkukankeudet saadaan pois alta)?

Jakson käsittelemät aiheet:

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jo nyt on tilanne lehden kanssa usein se, että uutisosion jutut on jo laajemmin luettu kommentteineen päivineen Pelaajan nettisivuilta, joten onko tarvetta kolmannelle mediamuodolle, joka käsittelee samoja asioita?

Mielenkiintoisin osio videolla oli Gamescom, jossa tuli hieman laajemmin juttua ja vähän ehkä pientä omaakin sanomista. Tämän kautta sanoisin että mieluummin kuulisin kommentteja ihan omina itsenänne eri aiheista. Tosin se taas on jo aika lähellä Pelaajacastia, jonka unohdinkin tuosta listauksesta, sillä myös siellä käydään läpi uutisaiheita ja vieläpä yleensä laajemmin (tai ainakin pisimmin).

Teillä alkaa olemaan sen verran monta kanavaa, että päällekkäisyyttä alkaa olemaan ilmeisen vaikea välttää. Tämä uutiskimara vaikuttaa nyt joltain uutisen jatkeelta, jota Pelaajacast tosiaan ainakin isoimpien juttujen osalta jo on.

Hyvin kuitenkin toteutettu ja jos aiheet eivät olisi muualta jo tuttuja, niin olisi äkkiseltään oikein toimiva konsepti.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

En tiedä oliko tässä idea se, että nämä videot toimisivat ikään kuin sisäänheittotuotteena "oikeiden" saitilla olevien uutisten pariin. Ainakin vähän sellainen tunne jäi.

Minusta ajatus on nurinkurinen. Toivoisin enemmänkin, että video olisi uutisten jatke, joissa toimittajat voisi heittää puolueettomuuden ja korrektiuden hiiteen ja kertoa mitä mieltä oikeasti ovat asioista.

Tässä on tietysti päällekkäisyyttä pelaajacastin kanssa, mutta kun itse en ole sen aktiivikuuntelija, niin säännölliset pienemmät videot uutisaiheista voisi toimia mainiostikin.

Tuntuu, että nykyään monellakin medialla on joku hinku työntää kaikki sisältö videomuotoon, vaikka videomuoto antaa todellisuudessa etua lähinnä persoona- ja mielipidevetoiselle sisällölle. Pelaajan etusivun uutissisällön pystyy silmäilemään läpi minuutissa tai parissa ja siihen aikaan ehtii lukemaankin jonkun kiinnostavan jutun, joten miksi katsoisin mieluummin lähes 6 minuutin videon aiheesta?

Teksti on edelleen moneen asiaan huomattavasti liikkuvaa kuvaa tehokkaampi.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Itse pidän tästä. Kesälomalla ei ole aikaa lukea kaikkia uutisia ja tämä oli oikein mukava tiivistys. Mielestäni aiheita olisi voinut avata enemmän ja videolla olisi voinut olla enemmänkin uutisia.
Pidin tästä kovasti, jatkoon.

P.s ääni kuului välillä hiljaa vaikka puhelimen ääni oli täysillä.

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari

Minäkin olisin varovaisesti kiinnostunut videouutisista. Toki hyviä pointteja muilla, että tuleeko päällekkäisyyttä muiden kanavien/artikkeleiden kanssa, mutta luulisin, että näille silti löytyisi katselijoita/kuuntelijoita. Sitä en tiedä, että riittäisikö katsojia niin paljon, että homma kannattaa? Kokeilemalla se selviää.

Pelaaja-cast on kumminkin niin pitkää kuunneltavaa, että tämmöinen lyhyt video passaa mainiosti. Tavallaan tämä tuo mieleen lapsuuden ja tv:ssä pyörineet peliohjelmat.

Eikä haittaa vaikka videoissa olisi myös niitä omia henkilökohtaisia aatteita/tuumia uutisten kommentoinniksi, eli en välttämättä kannata liian muodollista esiintymistä.

Käyttäjän Anazooni kuva
Anazooni

Arvaan että Uutiskimaran idea on houkutella Youtuben maailmasta uutta yleisöä tarttumaan lehteen, webbisaittiin ja podcastiin. Siinä mielessä erittäin hyvä idea. Mitä toteutukseen tulee, tykkäsin kovasti hyvästä yrityksestä pitää suht asiallinen/virallinen linja uutisten esityksessä. Mitä onnistumiseen tulee, hyvin rupesivat toimittajat repeilemään omille jutuilleen jossain vaiheessa. Tässä olisi minusta parannettavaa, olisi hauska jos tämä mediamuoto olisi täysin asiapitoinen, ja sitten vaikka lopussa joku uutiskevennys jos tunnelmaa on pakko keventää. PelaajaCast on jo sen verran tahallista ja tahatonta huumoria sisältävä, että tällaiselle vakavemmalle ja asialinjalla pysyvälle sisällölle voisi oikein hyvin olla paikkansa.

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Kunnon mikrofoni, niin hyvää tulee.

Käyttäjän GForeman kuva
GForeman

Tämmöistä kevyttä ja kompaktia uutis juttua, johon ei tarvitse käyttää koko iltaa olen odottanut. Liikkuva kuva myös suurta plussaa. Tätä ehdottomasti lisää!

Käyttäjän Peep kuva
Peep

Ehdottoman hyvä uudistus. Tällaisille tiiviille ja asiantunteville uutispaketeille löytyy varmasti kysyntää, sillä eipä niitä kukaan muu Suomessa tee. Nämä katsaukset toimivat samalla hyvänä markkinointina Pelaajalle. Rohkeasti vain tuoreimman numeron kuva joka videolle mukaan vaikka ihan loppuun. Samoin näissä voisi olla ihan yhtä hyvin sponsoreita, kuten Pelaajacastissakin on. Esimerkiksi joku pieni mainos johonkin kulmaan, kunhan se ei häiritse katselua.

Uutisen ja pelikuvan yhdistäminen videolle toimii. Videot voisivat hyvin koostua selkeästi kahdesta eri osiosta. Alkuun uutiset nopeasti katsauksena ja toiseen osioon sitten jotain analyysiä tai fiilistelyä tarvittaessa. Niinhän se oikeastaan nytkin oli, mutta ehkä vielä selkeämpi jako uutisen ja omien kommenttien välille. Mutta ei tätä rautatanko hanurissa tietenkään kannata tehdä. Rento ja asiallinen toimii mainiosti. Jokunen vuosi sitten tekemänne pleikkariuutiset olivat aavistuksen verran jäykkiä ja niihin nähden kehitystä on tapahtunut paljon.

Nimeä voisi tosin vielä miettiä ja logo on törkeän näköinen. :)

Mutta ehdottomasti iso peukku näille! Älkää silti unohtako perinteisempiä PelaajaHD -videoita ja amatööriteatteria, vaikka ne tästä kannattaakin pitää erillään. :)

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Kiitos palautteesta, kaikki kommentit on luettu huolella ja pistetty puntarointiin. Uusi jakso on nyt ulkona, osa palautteen mukaisista korjauksista onkin saatu jo mukaan.

Nostoja