Toimitus testaa: Miten onnistuu nyky-pc:n kasaaminen osista? / Pelaaja HD / pelaaja.fi

Toimitus testaa: Miten onnistuu nyky-pc:n kasaaminen osista?

30.10.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11

Pelaajan toimituksen kävyt kokeilevat, vieläkö pc:n kasaaminen osista onnistuu muinaisilla taidoilla ja moderneilla komponenteilla. Ja Huttunen ei selkeästi osaa sanoa SSD:tä oikein.

Komponenttien yhteishinta on noin 1 200 - 1 300 euroa eikä 1 500, kuten videolla väitetään. Viisas pääsee halvemmalla!

Osat: 

Emolevy: MSI B360 Gaming Plus
Näytönohjain: MSI RX 570 Gaming X 4G
Prosessori: Intel Core i5 8400 non k
Jäähdytysjärjestelmä: MSI Core Frozr L
Muisti: Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x 8 GB) DDR4
Virtalähde: Corsair 550W CX550 (ATX)
Kovalevy: Kingston 240GB HyperX Savage SSD
Kotelo: Corsair Carbide SPEC-06 RGB

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei se kauheasti vikaan voi mennä kunhan ei noudata Vergen kasausohjeita.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

En tiedä miksi odotin jotain astetta koomisempaa kasaamisvideota, mutta tämähän oli varsin pätevää tekemistä. Ainakin nuo yleisimmät sudenkuopat tuotiin hyvin esille.

Käyttäjän admin kuva
admin

Itse odotin "vanhemmilta" kasaajilta jonkinlaista kommenttia emolevyn ja komponenttien huomattavasta valaistuksen määrästä, ja siitä miten entisaikana ei konetta mitenkään pystynyt kasaamaan ilman haavoja.

Kyllä kaikki oli ennen huonommin!

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Itelle vaukeimmat hommat oli prossun coolerin ja win 10 asennus. Winukka sekoili jotain randomia.

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Toistonopeus 0.5 ei petä taaskaan. :D Kaksi humalaista pelitoimittajaa jälleen vauhdissa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jaa'a, pitäisiköhän tuota kääntää virtalähde... En tosin muista kummin päin sen olen edes laittanut.

Itse tullut kerran tuollainen jäähy-mötkäle asennettua ja vähän kuumotti. Eipä siinä mitään ihmeellistä kuitenkaan ollut. Nykyään sitten taas uusimman kokoonpanon kanssa stock-cooler käytössä mutta tuossa 2700X:ssä varsin kehuttu se, joten en nähnyt syytä maksaa erillisestä. Intelhän ei noita jäähyjä kummemmin tarjoile(?) joten aiempi i5 6600 tarvitsi erillisen mötikän. Sitä ennen ollutkin stockia kehissä kun ei noihin koneisiin nyt hirveästi ole ikinä rahaa laittanut. Tällä hetkellä tosin varmaan kallein ja tehokkain kone suhteessa elettävään hetkeen kun tuo 2700X ei mikään erityisen tehoton prossu suinkaan ole.

Näyttiksenä yhä Radeon 5750. Vain sen takia, että 2700X:ssä ei ole integroitua ja jotain pitää olla. Tuo oli.

Noita valoefektejäkin tuli vähän kuin kaupan päälle. Sekä prossu että emo tuli ostettua tarjouksista enkä tiennyt kummankaan niitä sisältävän. Onhan ne ihan kivoja, varsinkin kun löytyy lasi-ikkunakin kotelosta, johon siihenkin panostin kerrankin vähän enemmän. Tai no, oli pakko kun aiempaan mini-ITX -kokoiseen ei olisi atx-emo mahtunut ja ostin kerralla vähän laadukkaamman, Meshify C:n.

Kuulinko lopussa oikein: pelaajalehti.comissa tai pelaajalehti.comissa? Kumpikohan lienee sitten :D

Käyttäjän Am To Us kuva
Am To Us

Vähänkö olis hienoa osata kasata itse oma tietokone! Itse en edes uskalla päivittää osia omaan koneeseen, koska pelkään että hajotan sitten koko masiinan siinä samalla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Am To Us

Vähänkö olis hienoa osata kasata itse oma tietokone! Itse en edes uskalla päivittää osia omaan koneeseen, koska pelkään että hajotan sitten koko masiinan siinä samalla.

Ei se niin vaikeaa ole. Tietenkin ymmärrän että se jännittää mutta jos seuraa tarkasti ohjeita niin melko hankala sitä on epäonnistua tai rikkoa mitään. Jokainen näitä tehnyt on joskus ollut samassa tilanteessa. Hanki vaikka jostain halpa tai ilmainen kone ja harjoittele ensin sillä.

PS. Oli se virtalähde sittenkin alaspäin minulla. Ei tarvetta kääntää. Kai.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Am To Us

Vähänkö olis hienoa osata kasata itse oma tietokone! Itse en edes uskalla päivittää osia omaan koneeseen, koska pelkään että hajotan sitten koko masiinan siinä samalla.

Ei ole todellakaan vaikeata, mutta liikkeelle kannattaa tosiaan lähteä ihan simppelistä komponentin vaihdosta, eikä hypätä heti syvään päähän kasaamaan kokonaista konetta. Kun komponentin saa irti, niin on jo huomattavasti valaistuneempi siitä miten uusi osa kytketään tilalle. YouTube on pullollaan hyviä ohjevideoita, kunhan ei eksy Vergen sivuille. Komponenttien valinnassa voi olla syytä käyttää kokeneempaa kaveria apuna, koska kaikki ei käy yhteen kaiken kanssa ja toisaalta myös ylivarustelun ja sitä kautta turhan rahanmenon riski on aina olemassa.

Tärkeimmät vinkit kuitenkin ne, että hommat tekee puhtain käsin, huolella ja harkintaa ja emolevyn merkintöjä noudattaen. Eikä hipelletä kontaktipintoja.

Voimankäyttökielto on mielestäni kuitenkin vähän väärin neuvottu, koska kaikki komponentit eivät todellakaan putoa paikalleen omalla painollaan, kuten videoltakin on todettavissa. Tärkeämpää onkin varmistua, että tietää mitä on tekemässä ennen kuin sen tekee.

Käyttäjän Am To Us kuva
Am To Us

@zappah ja @Haerski

Kiitos rohkaisusta, ehkä minä joskus vielä otan kunnon hetken ja opettelen edes vaihtamaan jonkun osan koneesta. Vaikka sitten kun muutenkin olen harkitsemassa uuden koneen hommaamista.

Mutta ennen sitä päivää kaikki propsit teille jotka osaatte ja uskallatte :)!