Tutustuimme uuteen XCOM-lautapeliin / Pelaaja HD / pelaaja.fi

Tutustuimme uuteen XCOM-lautapeliin

9.02.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
5

Uusimmassa PelaajaHD-videossa Miika Huttunen ja Janne Pyykkönen tutustuvat ja kurkistavat tuoreen XCOM: The Board Gamen uumeniin.

Kuvaus ja editointi: Ida Suominen
Intromusiikki: Aksim

Kommentit

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Kyllähän tuota on kovasti kehuttu ja varmasti mainio peli, mutta homeiseksi naavaparraksi haukkumisen uhallakaan en suostu laskemaan lautapeliksi tuotosta jonka pyörittämiseen tarvitaan erillistä digisovellusta. Pitkin hampain suostun katselemaan pelejä joiden mukana tulee elektroninen vempele mutta se että mobiililaitteet sidotaan jo tähänkin touhuun menee minun silmissäni liian pitkälle. Kyllä kaiken välttämättömän kuuluu löytyä pelin omasta laatikosta.

Käyttäjän Toreador kuva
Toreador

Ideana hiton hyvä, mutta varmaan se "kavereiden" kanssa pelaaminen jää hyvin pitkälti siihen et pyörittelet yksin nappuloita pelilaudalla. Itelle tää ois jees jos ois tabletti tai kannettava. Sais ajan kummasti kulumaan

Käyttäjän Guybrush kuva
Guybrush

En ole tuollaista hybridipeliä koskaan testannutkaan. Sinänsä hieno idea, että on vähemmän liikkuvia, lue häviäviä, osia. Firaxisin Civilization-lautapelissa, kun on niitä nappuloita todella paljon. Let's play videota odotellessa.
EDIT: Suht huvittava ja rehellisen oloinen arvostelu: CLICK!

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Olen aina ollut kiinnostunut tälläisestä hybridipelistä ja toivoisin että enemmän ja enemmän alettaisiin hyödyntämään digitalisointia lautapeleissäkin. Tuollaisella ohjelmalla pystyisi tekemään huomattavasti monimutkaisempiakin tuotoksia, pidentämättä kuitenkaan peliä liikaa. Random eventit ja sotapelien monimutkaisetkin moraali, sää, muodostelma variaatiot voitaisiin kaikki toteuttaa nopeasti ja päätä vaivaamatta kokonaan ohjelman avulla. Tässä kyseisessä pelissä tuon ohjelman hyödyt eivät ehkä näy niin hyvin kuin voisi, mutta varmastikin ihan mielenkiintoinen co-op scifi peli on kyseessä.

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Irezawa, tuon digisovelluksen tehtävä on toimia pöytäroolipelien pelinjohtajan tavoin. Sen ansiosta pelin tapahtumat ja tilanteet ovat arvaamattomia ja muokkautuvat pelin etenemisen mukaan. Pelin idea on rakennettu juuri tämän varaan, mikä noudattaa erinomaisesti itse digipelin tunnelmaa. Mutta juuri sen vuoksi peliä sanotaankin hybridilautapeliksi eikä puhtaaksi lautapeliksi.

Toreador, näin voisi luulla, mutta koska miettimisaikaa joka pelaajan kohdalla on yleensä n. 10 sekuntia ja roolit täysin erilaisia mutta riippuvaisia toisistaan, on kaikkien oltava kärryillä siitä mitä muut tekevät, ei voi siis tuijottaa vain omaan napaan. Esimerkiksi digisovellusta käyttää vain central officer, jonka yksi tehtävistä on jakaa sen tietoa muille pelaajille.

Nostoja