Reddit-käyttäjä Lycerius kertoo jatkaneensa peräti kymmenen vuotta saman Civilization II -pelin pelaamista. Enemmän tai vähemmän säännöllinen pelaaminen on vienyt hänen sivilisaationsa aina vuoteen 3991 saakka.

Mikäli pelissä saavutettu maailma kertoo mitään omasta tulevaisuudestamme, ei jälkipolville ole luvassa leppoisia teehetkiä.

Lyceriuksen Civilizationissa maailma on vuonna 3991 kolmen supervaltion hallitsema. Keltit, viikingit ja amerikkalaiset ovat jumittuneet peräti 1700 vuotta kestäneeseen sotaan, jossa käytetyt ydinaseet ovat puolestaan tehneet monista alueista asuinkelvottomia. Tämä taasen on johtanut nälänhätään.

Lyceriuksen mukaan tulitauot ja rauhansopimukset ovat osoittautuneet turhiksi. Viikingit ja amerikkalaiset ovat omaksuneet valtionmuodokseen teokratian, kun taas demokratian hitaus ajoi pelaajan kommunismiin.

Civilizationissa pelaajan tehtävänä on kehittää valitsemaansa kansakuntaa tekemällä päätöksiä niin teknologisista, filosofisista kuin hallinnollisistakin asioista. Pelistä ja pelitavasta riippuen voiton voi napata joko hävittämällä muut kansakunnat tai rakentamalla esimerkiksi tähtienväliseen matkustukseen kelpaavan avaruusaluksen.

Lisätietoja pitkälle taipaleelle mahtuneista käänteistä voi lukea Redditin puolelta.

Lisää luettavaa