10 vuotta täyttävä Pelaaja-lehti uudistuu paperilla ja digitaalisena

Tiistaina 9. lokakuuta ilmestyvässä 100-sivuisessa juhlanumerossa on uusi ilme, ja pc-sisältö palaa lehteen. Pelaaja on jatkossa luettavissa myös iPadilla.

9.10.2012 09:44

Pelaaja-lehti 10 vuotta!

Videopelien erikoislehti Pelaaja täyttää lokakuussa 10 vuotta. Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattanut lehti täyttää pyöreitä yhdessä sitä kustantavan H-Town Oy:n kanssa, jonka ensimmäinen julkaisu Pelaaja oli. Kirjaimellisesti autotallista lähtenyt Pelaaja on kulkenut kymmenessä vuodessa melkoisen taipaleen.

Lehden taivalta juhlistetaan 9. lokakuuta ilmestyvällä erikoisnumerolla, jonka myötä lehden ulkoasu uudistuu ja sisältö laajenee. Juhlanumerossa sukelletaan pelien historiaan tutustumalla pelialan myytteihin ja urbaanilegendoihin sekä maailman ensimmäiseen pelihittiin, Pongiin.

Nopeasti kehittyvällä pelialalla on kuitenkin tärkeämpää katsoa nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Niinpä Pelaaja käsittelee tästä eteenpäin konsoli- ja mobiilipelaamisen lisäksi myös kotitietokoneille julkaistuja pelejä.

– Jätimme pc-pelit pois vuonna 2005 keskittyäksemme täysillä konsoleihin, mutta nyt on perusteltua tuoda ne takaisin lehteen. Ala on muuttunut, ja viimeisen parin vuoden aikana mobiili- ja indiepelit sekä erityisesti iOS-laitteiden pelit ovat olleet lehdessä vahvasti esillä. Niinpä haluamme seuraavaksi käsitellä pelien koko kenttää ilman rajoja, vaikka konsolit ovat edelleen pääosassa, lehden perustajiin kuuluva päätoimittaja Miika Huttunen kertoo.

Samalla Pelaaja alkaa ilmestyä iPadilla julkaistavana digilehtenä. Juhlanumeron lisäksi on digitaalisesti tarjolla myös vanhempia numeroita kahden viime vuoden ajalta. Jatkossa myös muiden H-Townin lehtien lukijat voivat lukea suosikkijulkaisujaan digitaalisesti. Lehtien Android-versiot ovat kehitteillä ja julkaistaan myöhemmin.

– Pelaaja-lehteä voi lukea, ostaa ja tilata jatkossa haluamassaan muodossa. Applen Lehtikioskin kautta jaeltava digiversio tuo Pelaajan myös ulkosuomalaisten saataville. Myös uniikki verkkosisältö vahvistaa Pelaaja-brändiä ja tiivistää toimituksen ja lukijoiden läheistä suhdetta, sanoo H-Townin digikehityspäällikkö ja Pelaajalehti.comin päätoimittaja Valtteri Hyttinen.

H-Townin toimitusjohtaja Antti Peltomäki uskoo, että ajan hermolla pysyminen on varmistanut Pelaaja-lehden menestyksen lehtialan murrosaikana.

– Pelaajan lukijamäärä on kasvanut edellisestä KMT-mittauksesta (KMT Syksy 2011 / Kevät 2012), ja lehteä lukee tällä hetkellä 82 000 suomalaista. Lisäksi H-Town Oy pääsi viime vuoden tilinpäätöksen osalta Kauppalehden Menestyjä 2012 -yritysten joukkoon, Peltomäki sanoo.

Pelaajan 10-vuotisnumero ilmestyy 9. lokakuuta 2012.

Tutustu lehden sisältöön ja pääkirjoitukseen.

H-Town Oy on vuonna 2002 perustettu kustannusosakeyhtiö, joka julkaisee Pelaaja-, Anime-, PELAA!- ja WOW-lehtiä sekä Pelaajalehti.com-, Macmaa.com- ja Animelehti.fi-verkkopalveluja. Lisäksi H-Town Oy tuottaa sisältöä muun muassa Elisa Oyj:n Peliplaneetta.net-verkkopalveluun.

Lisää luettavaa