12 miljoonaa Fallout 4:ää toimitettu maailmalle – myyntimenestys vielä kuitenkin epäselvä / Uutiset / pelaaja.fi

12 miljoonaa Fallout 4:ää toimitettu maailmalle – myyntimenestys vielä kuitenkin epäselvä

13.11.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Tiistaina tapahtunut kauan odotettu Fallout 4:n julkaisu on osoittautunut ilmeisesti menestykseksi pelin tehneelle Bethesdalle. Yhtiö on väittänyt näin ainakin uusimmassa lehdistötiedotteessaan, joskaan kyseinen tiedote ei anna vielä minkäänlaista osviittaa siitä, miten hyvin peliä on tarkalleen myyty pelaajille asti.

Bethesda kyllä kertoo, että julkaisua varten se on toimittanut maailmaan yhteensä 12 miljoonaa Fallout 4 -kopiota, joiden potentiaalinen myyntiarvo on noin 750 miljoonaa dollaria.  Muita tietoja varten onkin sitten täytynyt kääntyä ulkopuolisten lähteiden puoleen. Steam-statistiikkaa seuraava SteamSpy-sivusto on esimerkiksi kertonut, että sen tietojen mukaan Fallout 4:n omisti jo pelin julkaisupäivänä 1,2 miljoonaa käyttäjää, kun mukaan lasketaan sen ennakkotilaukset. Suoraan Steamista on myös suoraan selvinnyt, että parhaimmillaan peliä on pelannut yhtäaikaisesti lähemmäs 500 000 ihmistä.

Huonosti pelillä ei missään nimessä näytä siis toki menevän.

Fallout 4 vaikuttaisi olevan kokoluokassaan tähän mennessä suurin Bethesdan julkaisu koskaan. Pelisivusto Eurogamer on huomauttanut, että neljä vuotta sitten jopa The Elder Scrolls V: Skyrim saapui selvästi maltillisemmissa merkeissä kauppoihin. Pelin julkaisua varten Bethesda toimitti Skyrimia maailmalle "vain" seitsemän miljoonaan kopion edestä, mikä vastasi myyntiarvoltaan 450 miljoonaa dollaria.

Aiemmin kuluvalla viikolla Activision juhlisti Call of Duty: Black Ops III:n takoneen kuluttajamyynneillään yhteensä 550 miljoonaa dollaria kolmessa päivässä.

Lähde: Bethesda, Eurogamer, SteamSpy

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Pitäisiköhän hypätä kelkkaan mukaan, kulttuurihitti tästä tulee kuitenkin en halua olla ulkopuolinen :)

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock
Lainaus käyttäjältä Turzka

Pitäisiköhän hypätä kelkkaan mukaan, kulttuurihitti tästä tulee kuitenkin en halua olla ulkopuolinen

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että kyseessä on vuoden paras peli Witcher kolmosen lisäksi. Ainakin sen 30 tunnin perusteella mitä olen jo peliin kerennyt upottaa. Tietysti tästäkin voi olla montaa mieltä mutta itselleni on iskenyt tosi hyvin. :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei nyt sentään goty materiaalia, mutta ihan hyvä peli.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

nyt steamspy näyttää Owners: 2,373,056

Nostoja