15 vuoden Rockstar-veteraani on jättänyt Grand Theft Auto -kehittäjän

Grand Theft Autoa ja sen luonutta Rockstar Northia hallinnoimassa ollut Leslie Benzies on jättänyt taakseen vanhan työpaikkansa.

12.1.2016 21:00

Grand Theft Auto -sarjaa työstäneen Rockstar North -studion johtaja Leslie Benzies on jättänyt yhtiön taakseen. Rockstar on vahvistanut asian peliblogi Kotakulle, jonka saamien tietojen mukaan Benzies vietti ennen lähtöään myös lähes 17 kuukauden pituisen sapattivapaan.

– Voimme vahvistaa, että Leslie Benzies jättäytyi sapattivapaalle 1. syyskuuta 2014 ja on päättänyt olla palaamatta yhtiöön. Olemme erittäin kiitollisia Leslien Rockstarille antamastaan panoksesta sen 15 vuoden ajan, kun työskentelimme hänen kanssaan mahtavien pelien parissa, Rockstarilla kerrottiin.

Benzies liittyi osaksi Grand Theft Autosta vastannutta studiota 90-luvun lopulla, jolloin se tunnettiin vielä nimellä DMA Designs. DMA:lla hän auttoi ensin tuomaan maailmaan Nintendo 64 -peli Space Station Silicon Valleyn, minkä jälkeen hän siirtyi auttamaan varsinkin Grand Theft Auto -sarjan ja lopulta koko studion vetämistä.

Benzies sijoitettiin yhdessä Rockstar-perustajien Sam ja Dan Houserin kanssa interaktiivisten tieteiden ja taiteiden akatemian Hall of Fameen viime vuonna. Tänä vuonna Hall of Fame kasvaa kattamaan 21 henkilöä, kun Metal Gearin isä Hideo Kojima liittyy mukaan joukkoon.

Benziesin roolin Rockstar Northilla ottavat haltuunsa Aaron Garbut ja Rob Nelson, jotka ovat vaikuttaneet yhtiössä vuosia jo varsinkin taidejohdon puolella. Tiedossa ei ole, mitä Benzies aikoo tehdä seuraavaksi.

Vaikka Skotlannissa sijaitseva Rockstar North tunnetaankin Grand Theft Auto -sarjan luojana, on se vuosia ollut vain yksi osa koko Rockstar Gamesia. Yhtiöllä on toimistoja nykyään myös ympäri Pohjois-Amerikkaa ja muuta Englantia. Yhtiön virallinen päämaja sijaitsee New Yorkissa, jossa sen emoyhtiö Take-Two myös majailee.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa