15 vuoden takaisen pulmaloikinnan uusioversio sai nimen ja julkaisuikkunan (päivitetty)

Oddworld: Abe's Oddyseen uusioversio sai vihdoin virallisen nimen. Samalla pelin tukemat alustat sekä julkaisuikkuna vahvistettiin.

30.9.2012 21:56

Just Add Waterin sekä Oddworld Inhabitantsin pitkään puhuttanut uusioversio ensimmäisestä Oddworld-sarjan pelistä on saanut virallisen nimen. Alkujaan Abe HD:na tunnettu peli kulkee jatkossa nimellä Oddworld: Abe’s Oddysee – New ’n’ Tasty.

Peliä esiteltiin Lontoon Eurogamer Expo -tapahtumassa lyhyen videon muodossa. Nähty materiaali oli kaapattu vielä hyvin varhaisesta versiosta, mutta ulkoisesti sekä äänimaailmaltaan se oli tunnistettavissa jo Oddworld-peliksi.

Täysin tyhjästä alkaen kehitetty teos on lupauksien mukaisesti edelleen sivulta kuvattu pulmaloikintapeli, mutta tällä kertaa 3D-grafiikoilla ja muilla moderneilla visuaalisilla efekteillä höystettynä. Pelin ympäristöjä ei ole enää jaettu erillisiin ruutuihin, vaan kameramies liikkuu eteenpäin saumattomasti päähenkilö Aben mukana. Kuvakulma voi myös vetäytyä hieman viistoon Aben juostessa näyttäen näin paremmin edessä siintävät näkymät.

Monet tutut kyvyt tekevät pelissä luonnollisesti paluun. Videolla näytettiin niin hiippailua, pyörimistä, vihollisten manipulointia kuin myös tietysti vanhaa kunnon GameSpeak-kommunikointimekaniikkaakin, jolla Abe ohjasi yhden orjuutetun kaverinsa turvaan. Tärkeimmistä osa-alueista näin ollen lähinnä vain piereskelyt loistivat vielä poissaolollaan.

New ’n’ Tasty on tarkoitus saada latauspalveluihin ensi vuoden syksyllä. Sitä kehitetään parhaillaan sekä PlayStation 3:lle, Vitalle, Xbox 360:lle että pc:lle. Kehittäjät myös pohtivat parhaillaan iOS- ja Mac-versioiden mahdollisuutta.

Päivitys kello 19.43: Tapahtumassa näytettyä pelikuvavideota pääsee kurkkaamaan klikkaamalla tästä.

Lähde: YouTube

Lisää luettavaa