15-vuotias pelistudio heittää hanskat tiskiin pelinkehityksen suhteen – "olemme dinosauruksia" / Uutiset / pelaaja.fi

15-vuotias pelistudio heittää hanskat tiskiin pelinkehityksen suhteen – "olemme dinosauruksia"

10.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Vuodesta 2000 asti toiminnassa ollut alankomaalainen pelistudio Two Tribes on vetäytymässä pois pelialalta. Yhtiön kotisivuilla tehdyn ilmoituksen mukaan Two Tribesin viimeiseksi uudeksi peliksi on jäämässä syyskuussa kauppoihin tavoiteltu RIVE, jonka julkaisun jälkeen se siirtyy pelien maailman osalta lähinnä tukirooliin ja suuntaa mahdollisesti etsimään myös uutta onnea pelimarkkinoiden ulkopuolelta.

Varsin radikaalia päätöstään Two Tribesin henkilöstä kuvailee sillä, että kehittäjät tuntevat olonsa dinosauruksiksi aina vain muuttuvien markkinaolosuhteiden alla.

– Olemme tottuneet työskentelemään itse tehtyjen peimoottorien parissa. Se on teknologiaratkaisu, joka sopii meille mainiosti, mutta samalla se ei ole millään tavalla kilpailullinen Unityn tai Unreal Enginen kaltaisten työkalujen käytön kanssa. Olemassa on myös rahoitusmalleja, kuten free-to-play. Tunnemme parhaiten vain perinteisen maksumallin ja se on ainut, jonka parissa tunnemme olomme mukavaksi työskennellä. Sama pätee markkinointiin: tiedämme kuinka tehdä kohtalaisen trailerin ja lähettää lehdistötiedotteen, mutta meillä ei ole hajuakaan kuinka saada huomiota YouTubessa tai Twitchissa, Two Tribesilla kerrotaan.

Kaksi vuotta sitten Two Tribes joutui karsimaan pääosan henkilöstöstään, kun sen tuorein peli Toki Tori 2 ei myynyt toivotulla tavalla. Toki Tori -sarjan lisäksi studio on tunnettu myös muun muassa pulmapeli Edgesta ja onpa se luonut paljon myös mobiilipelejä jo ennen iPhonen ja iOS:n esiinmarssia. Varsinaiset huippuhetkensä studio koki latauskauppojen alettua yleistyä maailmalla, kunnes kilpailu niissäkin kävi lopulta äärimmäisen tiiviiksi.

– Älkää ymmärtäkö meitä väärin: me ehdottomasti rakastamme pelien tekemistä ja koemme olleemme myös varsin hyviä siinä. Kun kuitenkin kysyt meiltä mitään pelialan uusista suunnista, ilmestyy päämme päälle lähinnä vain suuri kysymysmerkki, Two Tribesin kehittäjät summaavat.

Kokonaisuudessaan Two Tribesin ilmoituksen voi lukea tästä. Ohessa on myös aihetta sivuava uusi traileri RIVEsta.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Se on semmosta. Ei kaikki saa ikinä sitä omaa Candy Crushia ja Call of Dutya. Jo se, että vain edellä mainittu shaisse menestyy on surullista.

Käyttäjän JussiJii kuva
JussiJii
Lainaus käyttäjältä snaketus

Se on semmosta. Ei kaikki saa ikinä sitä omaa Candy Crushia ja Call of Dutya. Jo se, että vain edellä mainittu shaisse menestyy on surullista.

IT-ala muuttuu myös tosi nopeeta. Jos ei uudistu mukana niin sitten alkaa jäämään kelkasta. Ehkä rivien välistä voi lukea että on jumituttu juttuihin ja ei vaan tule enää rahaa ja se on sitten lorun loppu.

Nostoja