Vähäeleisillä seikkailupeleillään menestystä niittänyt tsekkiläiskehittäjä Amanita Design on julkaissut uuden version ensimmäisestä pelistään. Vuodelta 2003 alun perin tutun Samorost 1:n voi kokea nyt niin päivityn graafisen ilmeen kuin uuden musiikin sekä remasteroidun äänen kera.

Tuoreesta musiikillisesta annista on vastannut Samorostin jatko-osien ja Machinariumin säveltäjä Tomáš ”Floex” Dvořák. Maistiaisia on tarjolla uudelle versiolle omistetulla trailerilla.

Noin 15 minuutin pituinen pelihän on yhä myös ilmainen. Löydettävissä se on Windows- ja Mac-koneille Steamin sekä Itch.ion kautta. Google Playn ja App Storen välityksellä saatavilla on lisäksi mobiiliversiokin.

Viimeisimpinä uutuuspelinä Amanita Design julkaisi viime vuonna mysteripulmapeli Creaksin. Myöhemmin tälle vuodelle odottaa on sopinut painajaisseikkailu Happy Games niin Switchille kuin pc:lle.

Aiemmin maaliskuussa Amanita julkaisi YouTube-kanavallaan myös Growing a Samorost -dokumentin, joka käy läpi vuonna 2016 julkaistun Samorost 3:n kehitystä. Myös sen voi katsastaa alta.

Lisää luettavaa