20 miljoonaa Wiitä / Uutiset / pelaaja.fi

20 miljoonaa Wiitä

24.01.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
64

Nintendo ilmoitti Wiin myyneen 20 miljoonaa yksikköä maailmanlaajuisesti. Eurooppaan noista on päätynyt 6 miljoonaa laitetta. Wiin myydyin peli on peliohjaimen mukaan paketoitu Wii Play, jota on myyty Euroopassa 2,3 miljoonaa kappaletta. Uusimpien Zeldan ja Marion myynnit yltävät 1,3 miljoonaan ja Mario Party 8:kin on yltänyt miljoonan myynteihin Euroopassa.

Nintendon käsikonsoli DS:ää on sen sijaan saatu kaupaksi karvan verran alle 25 miljoonaa yksikköä pelkästään yhdeksän kuukauden aikana, joka nostaa laitteen kokonaismyynnin 64,8 miljoonaan kappaleeseen. Niistä noin 20 miljoonaa on myyty Euroopassa.

Hyvän menestyksen seurauksena Nintendon liikevoitot ovat tuplaantuneet viime vuodesta.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tuo on kyllä jo melko suuri saavutus.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

20 miljoonaa DS euroopassa on aika kova lukema. Nintendo osunut kyllä kultasuoneen pienen Gamecube epäonnistumisne jälkeen.

Käyttäjän StoOgE kuva
StoOgE

Aika hirviömäiseen tahtiin lähtee Wii konsoleita ihmisten kotiin, puhumattakaan DS:stä. Yllätyksenä silti tuli se, että Eurooppa on mennyt Japanin edelle konsoli myynnissä tai no ainakin Wiin kohdalla ja vieläpä miljoonan kappaleen erolla.

GameCuben maailmanlaajuiset myynnit viideltä vuodelta on myös pian ohitettu, joka antaa vähän kuvaa kuinka nopeasti Wii oikeasti myy. Niin ja DS ottamassa lujaa kiinni GBA myyntejä.

Wii softa myi myös maailmanlaajuisesti mukavat 130 miljoonaa kappaletta, joten Nintendo ui mukavasti rahoissaan. Uusimmilta euro-charteilta löytyi myös mukavasti 3rd-party pelejä, joten euroopassa näettävästi menee nekin kaupaksi.

Tuossa vielä muiden maiden tilanteet.

8.85 million in North/South America
4.99 million in Japan
6.30 million elsewhere

Käyttäjän StoOgE kuva
StoOgE

Korjaus edelliseen viestiin 113 miljoonaa software yksikköä on myyty jälleenmyyjille. Ei siis 130 miljoonaa.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"Yllätyksenä silti tuli se, että Eurooppa on mennyt Japanin edelle konsoli myynnissä tai no ainakin Wiin kohdalla ja vieläpä miljoonan kappaleen erolla."

Eurooppa on lähes aina jokaisen konsolin kohdalla Japania edellä myynneissä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos erilaisuus ja halpa hinta mielyttävät, niin mikäs siinä. Itse en vain käsitä, miten Nintendon laitteet muka niin mahtavan hianoja ovat. Molemmat laitteet olen kaverilla testannut, mutta ei vain iske.

Käyttäjän Circle kuva
Circle

Tosiaankin. Nintendo tuplasi voittonsa taas XD. Ja minä kun aikoinaan ennustin, että Nintendo kuolisi GameCuben myötä :) Hyvä näin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Wii on tuonu Nintendon kassaan aika mukavasti rahaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vielä kun 1,5 milliä lisää niin GameCube on ohitettu ja 95 miljoonaa lisää niin PS2 on ohitettu.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Tosiaankin. Nintendo tuplasi voittonsa taas XD. Ja minä kun aikoinaan ennustin, että Nintendo kuolisi GameCuben myötä Hyvä näin."

Gamecube oli hyvä konsoli hyvällä pelikaartilla (Metroid Prime, Wind Waker, Smash Bros Melee), mutta konsolia milteinpä alimainostettiin ja Xboxin ja PS2 omistajat kyykyttivät koko konsolia oikeen urakalla.

Mutta Wii taasen on ollut hyvässä mainonnassa, ja Nintendo yrittää iskeä muihinkin kuin hardcore pelaajiin, jossa se on todella onnistunut. Hemmetti, jopa minun mummoni pitää Wii Sportsista vaikka on aina tilittänyt minulle kuinka pahasta pelit ovat.

Nintendolla alkaa vain olla yksi ongelma: Kun rahaa on paljon, se nousee yhtä nopeasti päähän. Tästä esimerkkinä Euroopan myöhäiset julkaisuajat sekä pelien ja konsolien hinnat, sekä milteinpä Hardcore pelaajien unohtaminen. (Rakastin Galaxya ja Prime 3sta, mutta miksi hemmetissä kaikkea piti niin tehokkasti neuvoa ja opettaa? Se lohkaisi ison osan tunnelmasta. :/ )