20 vuodeksi unohdettu Sonic-peli vihdoin pelattavissa / Uutiset / pelaaja.fi

20 vuodeksi unohdettu Sonic-peli vihdoin pelattavissa

25.02.2015 // Kirjoittanut: Ida Suominen
3

Fanit ovat tuoneet pelikansan ulottuville aiemmin julkaisemattoman Sonic X-tremen. Käyttäjä Jollyroger Sonic Retro -fanisivustolta onnistui viime vuonna saamaan käsiinsä osia pelin lähdekoodista ja ryhtyi hiomaan X-tremeä pelikuntoon. Tällä hetkellä saatavilla on vain yksi kenttä, mutta Jollyroger on puhunut kääntävänsä lisää sisältöä.

Sonic X-treme oli tarkoitus julkaista Sega Saturnille vuoden 1996 jouluksi, mutta se hyllytettiin kehitysvaikeuksien vuoksi alkuvuodesta 1997.

Maanantaina julkistetussa pelattavassa demossa voi kuulla historian siipien havinaa. Siinä oleva viidakkotaso nimittäin nähtiin jo vuoden 1996 E3-messuilla. Samaisessa E3-esittelyvideossa nähtiin, kuinka Sonicin pahin kaupallinen haastaja Super Mario kiroaa vauhtisiilin voittamattomuutta.

Fanikäännökseen pääsee käsiksi täältä. Se vaatii erillisen asennuksen ja on yhä varhaisessa vaiheessa. Muistutuksena vielä, että kyseessä ei ole Segan virallinen demo.

Alta voi katsoa esittelyvideon saatavilla olevasta kentästä.

Lähteet: Eurogamer, Sonic Retro, Segan E3-promovideo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario
Lainaus

Samaisessa E3-esittelyvideossa nähtiin, kuinka Sonicin pahin kaupallinen haastaja Super Mario kiroaa vauhtisiilin voittamattomuutta.

Voiko ironia käydä yhtään kipeämmäksi? Peli hyllytettiin ja pari kuukautta myöhemmin ilmestyi Mario 64.

Käyttäjän BusterGarou kuva
BusterGarou

Sonic X-Tremen pitkä ja vaikea kehityshistoria on aina kiinnostanut. Kokeilin tätä "demotasoa", ja vaikka koodi on tosi keskeneräistä, oli jännä pelata jotain, mitä ei koskaan loppujen lopuksi julkaistu.

En tosin ymmärrä, miksi kukaan koskaan ajatteli tuon kameran toimivan. Se blokkaa kaiken Sonicin etualalla olevan, eikä sitä pysty mitenkään kääntämään. Crash-peleissä sama systeemi ei haittaa lineaaristen kenttien vuoksi, mutta Sonic X-Tremen tasojen suunnittelu näyttää avoimemmalta. Noh, valitan tässä vaan pelistä, joka ei koskaan valmistunut, joten kenties kehittäjät olisivat korjanneet ongelman ennen pitkään.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Ensimmäinen sana joka tuli mieleen esittelyvideosta on "palikka."