Oikean elämän Formula 1 -autot ottavat tulevaisuudessa mallia videopeleistä, lupaa F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn.

Autourheilun kuninkuusluokan säännöt kokevat suuria muutoksia vuonna 2021, minkä myötä omistajat puivat parhaillaan, miltä 2020-luvun kisa-autojen tulisi näyttää ja kuulostaa. Brawnin mukaan videopelit tulevat olemaan yksi suurista vaikutteista.

– Niiden on näytettävä lähes videopelien johdannaisilta ja kehityttävä suuntaan, jossa videopelit ottavat mallia Formula 1:stä, eikä päinvaston, Brawn kertoi Sky Sportille.

Autojen ulkoasu on erittäin tärkeää sarjan omistajille ja faneille. Alkavan kauden autoissa keskustelua onkin herättänyt autoihin lisättävän Halo-turvakaaren ulkoasu. Brawn uskookin, että vuoden 2021 autot näyttävät suorastaan sensaatiomaisilta nykyisiin verrattuna.

– Suunnittelijat ovat työskennelleet autojen estetiikan parissa jo jonkin aikaa, ja autojen esteettisyyys on erittäin tärkeä asia, Brawn myöntää.

Ferrari-, Red Bull-, McLaren- ja Renault-tallit ovat kaikki paljastaneet omat konseptikuvansa siitä, mihin suuntaan F1-autot saattavat kehittyä 2020-luvun loppuun mennessä. Ohessa niistä muutamia.

Asiasta raportoi Suomessa ensimmäisenä MTV.

Lähde: Sky Sports, MTV

Lisää luettavaa