22 000 projektia sai elämän Kickstarterissa viime vuonna – pelit kolmanneksi rahakkain kohde

Kickstarter on paljastantu statistiikkaa menneeltä vuodelta. Palvelu näyttää mahdollistaneen jälleen aina vain enemmän uusia projekteja, vaikkakin pelit eivät pysyneet edellisvuoden tahdissa.

6.1.2015 00:27

Joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa rahoitettiin kuluttajien toimesta viime vuonna 22 252 erilaista projektia, palvelun ylläpito on kertonut.

Erilaisista projektikategorioista kaikkein eniten rahoitettuja projekteja keräsivät tällä kertaa musiikki (4 009 projektia) sekä elokuva- ja videotuotanto (3 646 projektia). Pelit olivat neljänneksi vilkkain kategoria 1 980 rahoitetulla projektillaan. 

Kaiken kaikkiaan Kickstarterissa tehtiin viime vuonna rahoituslupauksia 529 miljoonan dollarin edestä. Pelien osuus tästä summasta oli 89,1 miljoonaa, mikä teki siitä rahallisesti kolmanneksi suurimman kategorian. Sen eteen ehtivät vain design- ja teknologiakategoria, joista ensimmäiseksi mainittu keräsi lupausdollareita puoleensa 96,7 miljoonaa ja jälkimmäiseksi mainittu 125 miljoonaa.

Huomioida sopii, että mikäli projekti ei Kickstarterissa saavuta rahoitustavoitettaan, ei se saa käyttäjien lupaamista rahoista pennin hyrrää.

Kasvua Kickstarterille näyttää kuitenkin tapahtuneen vuoden aikana jälleen. Vuonna 2013 palvelussa tukea oltiin antamassa yhteensä 480 miljoonan dollarin edestä ja kyseisellä rahamäärällä rahoitettiin onnistuneesti lopulta 19 911 projektia. Peleille rahoituslupauksia annettiin kyseisenä vuotena tosin reilun 112 miljoonan dollarin edestä, eli pelaamisinto palvelussa näyttää laskeneen.

Tukijamäärien osalta viime vuoden kolmen suosituimman projektin joukosta yksi oli peli. Kyseessä oli rooliseikkailu Kingdom Come: Deliverance, joka keräsi puoleensa 35 384 tukijaa. Sen eteen ylsivät vain Coolest Cooler -kylmälaukku noin 62 642 tukijallaan ja opetusohjelma Reading Rainbow 105 857 tukijallaan.

Lähde: Kickstarter

Lisää luettavaa