24 tunnin Pokémon-luontokamera avautui viikonlopun ratoksi – katso tästä! / Uutiset / pelaaja.fi

24 tunnin Pokémon-luontokamera avautui viikonlopun ratoksi – katso tästä!

4.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Pokémon, luontokamera, Pokémonlive, Sword, Shield, taskuhirviö, Pokémon live, Pokémonlive, Norppalive,

Päivitys: Lähetys on päättynyt. Leikkeitä sen tapahtumista löytää Pokémonin Twitch-sivuilta.

Alkuperäinen uutinen: Norppalive on vuosittain ollut suosittua nettiviihdettä Suomen maaperällä, joten miltäs kuulostaisi siis Pokémon-aiheinen luontokamera? Marraskuussa lähestyvien Pokémon Sword ja Shield -pelien kunniaksi The Pokémon Company on käynnistänyt näin perjantaina 24 tunnin pituisen verkkolähetyksen, jossa seurataan uudelta Galar-alueelta löytyvän Glimwood Tangle -metsän elämää.

Yhtiö kuvailee, että videolla on tarkoitus vilahtaa läpi lähetyksen joukko Swordissa ja Shieldissa tavattavia taskuhirviöitä. Osan näistä on määrä olla jo tuttuja ja tiedettyjä otuksia, mutta kovasti katsojille on myös lupailtu, että jotain yllättävääkin voisi olla luvassa.

Lähetystä voi pitää silmällä ohessa ja se pysyy käynnissä aina lauantaihin noin kello 16.00 asti. Ensimmäisen puolen tunnin perusteella mistään hirveän aktiivisesta viihteestä ei ole kyse, joten oikean elämän luontokameroiden tavoin pelkästään sen varaan viikonloppusuunnitelmiaan ei kannata välttämättä keskittää.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Wapazi kuva
Wapazi

Swordin ja Shieldin Pokemonien spawn etäisyys on niin pieni, että varmaan siksi tuolla lähetyksessä ei näy juurikaan pokemoneja. (:

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Wapazi

Swordin ja Shieldin Pokemonien spawn etäisyys on niin pieni, että varmaan siksi tuolla lähetyksessä ei näy juurikaan pokemoneja. (:

Kenties 😏. Muutenkin tällainen keinotekoinen "luontokamera" tuntuu musta aikamoiselta ihmisten kusetukselta sekä näiden ajan haaskaukselta. Tyypit istuvat minuuttitolkulla tuijottamassa muuttumatonta näyttöä, odottaen että joku ennalta määrätty polygoni-örvelö juoksisi viimein ohi. 20-30 minuutin sisään saatat jopa hyvässä lykyssä (hah!) nähdä jonkun epämääräisen vilauksen, josta ei pirukaan ota vielä kunnolla selvää, mikäli kyseessä on pelkästään toistaiseksi tuntemattoman Pokemonin häntä.

Itse olenkin seuraillut näitä ylös kirjattuja havaintoja yksinomaan Serebiin sivuilta. Juuri nyt siellä on kuva ihan selvästi Galar-variantin Ponytasta vaikka itse saitti kutsuu sitä vielä "mysteeriseksi pokemoniksi". Koitin myös kelata sitä livestreamiä niihin kohtiin, joista Serebii oli ylipäätänsä bongannut jotain, löytämättä itse yhtään mitään (eli nähtävästi vaan arvioin ko. timestampit väärin).

Olen itsekin joskus seurannut jonkun pöllön pönttökameraa täältä koto-Suomesta ja aika pitkäpinnaista hommaa sekin oli. Saattoi hyvin mennä 1-2 tuntia, ennen kuin elukka pelmahti sisään. Mutta koska kyseessä oli vaan pieni pönttö, niin ajottainen vilkaisu kameraan riitti ihan hyvin. Ja samalla mä oikeasti TEIN jotain konkreettista siinä odotellessa, niin että pönttökamera ei vienyt kaikkea huomiota. Tässä streamissa puolestaan sitä ruutua pitää tuijottaa ihan eri intensiivisesti, jos sieltä meinaa bongata yhtään mitään.

Luonnon elukat eivät odotuta itseään ihmisten kiusaksi. Ne elävät omaa elämäänsä ja tulevat sitten kun ehtivät, hyvässä lykyssä jopa autuaan tietämättöminä koko kamerasta.
Tämä eventti sen sijaan, on 100% keinotekoinen, laskelmoidusti alusta loppuun suunniteltu odottelufestari. Oo, saat tuijotella minuuttikaupalla hohtavia sieniä sekä kuunnella Pokemonien ajoittaista rääkynää. Ja sit siitä 1-2 tunnin odottelusta saat palkkioksi ehkä jopa 1-2 Pokemonin näkemisen, jotka onkin sitten joko helvetin epäselviä havaintoja, julkaistu jo aiemmissa trailereissa tai - vielä parempaa - vanhoja elukoita aiemmista geneistä.

Kukin haaskatkoon aikaansa miten huvittaa, mutta mulle tämmöinen fanien hypen "kasvattaminen" (= hyväksikäyttö) keinotekoisella + monen tunnin "luontokameralla" on ehdoton ei.

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei

Kyllä on ollut inhottavaa, kun on joutunut lukemaan tietämättömien länsimaalaisten kommentteja tästä. Tämä on nerokas tapa tuoda esille luonnon ja modernin kehityksen harmonia, jonka vain aito japanilainen voisi ymmärtää. Länsimaalaiset näkevät vain tyhjän ympäristön, mutta japanilainen voi aistia kaikki eri vivahteet väreistä ja äänistä, jotka kertovat uskomattoman tarinan vuosi tuhansien ajalta ja onnistuen samalla viestittämään ihmisille, kuinka tulevaisuus tulee heille tarjoamaan uskomattomia peli hetkiä yhdessä läheistensä kanssa (kunhan tietenkin kaikki versiot pelistä on hankittu). Itse ainakin nautin tästä henkeäsalpaavasta näytöksestä koko perheeni kanssa television ääressä, tatamilla yhdessä hymyillen. Yksikään sekunti ei ollut liikaa, eikä liian vähän. Ihan tässä on jo haikea mieli, kun tietää ettei vastaavaa ehkä pääse koskaan uudelleen kokemaan.