24-vuotias todellinen Suomi-klassikko saapui Steamiin / Uutiset / pelaaja.fi

24-vuotias todellinen Suomi-klassikko saapui Steamiin

29.02.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4
24-vuotias suomalainen klassikkopeli saapui Steamiin

Steamin pelivalikoima on saanut annoksen suomalaista pelihistoriaa Unreal Worldin rantauduttua jakelualustalle.

Alun perin vuonna vuonna 1992 julkaistu Unreal World on saatu Steamiin 24 vuotta alkuperäisen jälkeen. Unreal World vie pelaajat myöhäisen rautakauden pohjolaan, jossa heidän on selviydyttävä karun luonnon ja säiden armoilla. Samoilun ja metsästyksen ohella Unreal World tarjoaa mahdollisuuden mm. rakentaa, viljellä maata ja käydä kauppaa muiden heimojen kanssa. Ihan 24 vuoden takaisessa kunnossa Unreal Worldia ei kuitenkaan Steamiin ole tuotu, sillä peli on saanut päivityksiä tähän päivään saakka.

Sami Maarasen ja Erkka Lehmuksen kehittämä Unreal World on saatavilla Steamista 10,99 euron hintaan. Pelistä saa kuitenkin vielä perjantaihin saakka 15% alennuksen.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Tästä ei peli parane. Pelin ilmaisuudesta riippumatta projektia on tukenut rahallisesti mielellään. Hienosti saatiin julkaisu Kalevalan päivän kynnyksellä.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Kohtuu arkaaisen näköinen ulkoasu ja käyttöliittymä. Wasteland 2:den tyylinen modernisointi olisi tosin yltsihieno.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä lindario

Kohtuu arkaaisen näköinen ulkoasu ja käyttöliittymä. Wasteland 2:den tyylinen modernisointi olisi tosin yltsihieno.

Käyttöliittymä näyttää ehkä hieman hankalalta, mutta toimii täydellisesti näppäimistöllä pelatessa. Pikanapit menevät selkäytimeen nopeasti, eikä sen jälkeen moderneja kankeita käyttöliittymiä tule todellakaan enää ikävä.

En nähnyt Wasteland 2 käyttöliittymästä juuri kehuja. Kun yritetään tehdä käyttöliittymä, joka toimii hyvin hiiri+näppäimistö ja gamepadilla niin ei olla taidettu onnistua kovinkaan usein. Enhanced versio sai vielä aikaisempaakin enemmän kritiikkiä.

Ulkoasu sai uuden version myötä huomattavan päivityksen :). Tässä kuva aikaisemmasta versiosta.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Oli muuten hämmästyttävän paljon Minecraftin tyylinen kokemus tämä peli itselleni muksuna, kun muistan selvästi hakanneeni puuta ja koitin rakentaa mökkiä itselleni järven rantaan ja siitä lähtö metsästämään. Jotenkin se idea silloin että sai rakentaa oman mökin peliin tuntui järisyttävän hienolta!