25-vuotias roolipelisarja SaGa tekee paluuta ensi vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

25-vuotias roolipelisarja SaGa tekee paluuta ensi vuonna

15.12.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Square Enix on kehittämässä uutta käsikonsoliosaa 25-vuotiaalle SaGa-roolipelisarjalleen. Näillä näkymin ensi vuoden puolella ainakin Japanissa julkaisunsa saa toistaiseksi työnimellä SaGa 2015 tunnettu projekti, jota päästään pelaamaan PlayStation Vitalla.

Julkistuksen Square Enix teki osana viikonloppuna järjestämäänsä japaninkielistä SaGa-aiheista verkkolähetystä yhdessä sarjan luoneen Akitoshi Kawazun kanssa. Lähetyksessä pelistä ei vielä jaettu varsinaisesti yksityiskohtia, vaan käteen jäivät toistaiseksi vasta vain oheiset taidekuvat.

Myös uuden selainpohjaisen Imperial SaGa -rooliseikkailun vahvistettiin olevan lisäksi kehitteillä. Kuvia siitä voi katsastaa täältä.

Menneiden vuosien aikana SaGa-sarja ei ole erityisemmin saanut rakkauta Squarelta. Viimeisin sarjan osa nähtiin vuonna 2012 Emperors SaGan muodossa ja sekin oli lähinnä Green tapaisiin verkkoyhteisöpalveluihin sidottu tuotos. Konsoleilla sarja nähtiin viimeksi 2000-luvun alussa PlayStation 2:n Unlimited Sagan muodossa.

Alkunsa SaGa-sarja sai Game Boylla vuoden 1989 lopulla, joskin Euroopassa sen osia ei nähty ennen vuosituhannen vaihtumista. Yhdysvalloissa sarjan ensimmäiset osat kantoivat myös nimeä Final Fantasy Legend.

Lähde: Siliconera, Gematsu

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja