2D-hiippailupeli Stealth Inc. saa uutta salakavalaa jatkoa / Uutiset / pelaaja.fi

2D-hiippailupeli Stealth Inc. saa uutta salakavalaa jatkoa

4.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Sivulta kuvattua hiippailua tarjoillut Stealth Inc. on saamassa jatkoa. Myöskin nimellä Stealth Bastard tunnettu peli ei kuitenkaan näe seuraajaansa sarjalle jo tutuilla pc-, mobiili- tai PlayStation-alustoilla, sillä jatko-osa on suuntaamassa yksinoikeudella Wii U:lle.

Simppelisti Stealth Inc. 2:ksi kutsuttu jatko-osa pyrkii laajentamaan alkuperäisen pelin ideaa hieman kunnianhimoisempaan suuntaan. Alkuperäisessä pelissä nähty hajanainen kenttärakenne on tällä kertaa jäämässä taakse ja pelistä on tarkoitus tehdä enemmän avoimen maailman elementtejä sisältävä Metroid-henkisempi kokemus. Myös Wii U:n näytöllistä Gamepad-ohjainta hyödyntävä yhteistyötila on tekemässä tuloaan peliin.

Syy, miksi peli nähdään ainakin toistaiseksi vain Wii U:lla, juontaa juurensa kehittäjä Curve Studiosin kokeilunhaluisuuteen. Studion vetäjä Jason Perkins on kertonut pelisivusto CVG:n haastattelussa, että Wii U:n kauppapaikalla ei parhaillaan ole juuri kilpailua, vaikka itse konsoleita alkaa olla maailmalla jo sen verran, että yleisöä alustalta selvästi kuitenkin löytyy. Studiota kiinnostaakin nyt nähdä, millaista on tuoda peli juuri tällaisille markkinoille.

Stealth Inc. 2 on odotettavissa eShopiin vielä tämän vuoden aikana.

Lähde: Curve Studios, IGN, CVG

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jokunen1 kuva
jokunen1

Kätäyköhän samalla tavalla kuin rayman legendsille.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes
Lainaus käyttäjältä jokunen1

Kätäyköhän samalla tavalla kuin rayman legendsille.

Tarkoitatko sitä, että peli vaihtuisi yksinoikeudesta multiplattariksi? En ihan heti usko, koska tällaisessa pienemmässä indietuotoksessa kun ei ole sitä isoa julkaisijaa painostamassa, kuten oli Rayman Legendsissa. Kehittäjätiimihän olisi tahtonut pitää pelin Wii U:lla, tai ainakin siis julkaista sen aikaisemmin kuin muille alustoille, koska peli oli käytännössä jo valmis kun julkaisusta usealle alustalle päätettiin. Mutta kun ylhäältä käsky tuli, niin ei auttanut mitään vaikka työntekijät lähtivät protestina pihalle "radikaalien" kylttien kanssa.

Lisäksi luin toisaalta, että tämän Stealth Inc 2:n tapauksessa Nintendollakin on joku rooli pelin Wii U -yksinoikeustuksessa(?), koska olivat itse ottaneet yhteyttä kehittäjiin ja pyytäneet porttaamaan tuon ekan osan Wii U:lle. Päätyivät kiuitenkin sitten alkaa kehittelemään uutta peliä. Tiedä sitten oliko jutussa perää, mutta varsin uskottava selitys sille, miksi muilla alustoilla ilmestynyt peli hyppää yhtäkkiä pelkästään uudelle alustalle.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Sinällään jännä strategia tosiaan. Tavallaan ymmmärränkin että jos joku ostanut juuri uuden konsolin eikä kauppapaikalla ole kilpailua niin voi peli napsahtaa lataukseen jo ihan siitä syystä että se oli siellä ja halvalla. Vielä paremmin jos peli on yksinoikeutena.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Indie-skenen parhaita puolia: Voit julkaista pelin yksinoikeudella täysin uudelle alustalle, ihan vaan koska "haluat kokeilla".

Indie-skenen huonoja puolia: Suututat kaikki edellisen osan ostaneet pelaajat, jotka ryntäävät internettiin huutelemaan tappouhkauksia, kun heidän uuden hienon sarjan uusin osa tuleekin yksinoikeudella sille "v*itun Wii U:lle". (Bayonetta 2 much?)

Oma mielipide: Tehkööt mitä haluavat, hieno juttu Wii U:lle ja ottakaa iisisti muiden alustojen omistajat, kyllä se sieltä tulee.

Nostoja