2D-toimintahitti Castle Crashers murskaa entistä ehompana jälleen pian / Uutiset / pelaaja.fi

2D-toimintahitti Castle Crashers murskaa entistä ehompana jälleen pian

5.09.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Xbox Live Arcade -kauppapaikan nousussa seitsemän vuotta sitten vahvasti avittanut toimintamätkintäpeli Castle Crashers on pian koettavissa Xbox Onella. Indiekehittäjä The Behemothin veikeä luomus on saavuttamassa Microsoftin tuoreimman konsolin 9. syyskuuta lisänimeä Remastered kantaen.

Uuden nimen ansaitakseen Castle Crashers on päivitetty aina vain nätimmän ja sulavamman näköiseksi ja samalla myös sen pelattavuutta ja verkko-omaisuuksia on hiottu paremmaksi. Mukaan on myös heitetty uusi moninpelattava minipeli nimeltä Back Off Barbarian.

Xbox Onella Castle Crashers Remastered on oletuksena kustantamassa noin 15 euroa. Jos hallusta löytyy kuitenkin jo Xbox 360:n alkuperäinen Castle Crashers ja Xbox Liven kultajäsenyys, saa Remastered-version ilmaiseksi, kunhan sen muistaa ladata vain syyskuun 20. päivään mennessä. Vielä senkin jälkeen jo Castle Crashersin valmiiksi omistavat kultajäsenet voivat saada pelin alennettuun noin viiden euron hintaan.

The Behemoth on myös luvannut, että Xbox 360:n alkuperäistä Castle Crashersia on pian mahdollista pelata Xbox Onella myös konsolin taaksepäin yhteensopivuuden voimin. Tietenkään pelin Xbox 360 -versio ei tosin sisällä Remasteredin uudistuksia.

Myös Steam-versio Castle Crashers Remasteredista on vielä tulossa lähitulevaisuudessa. Mitä tulee täysin uusiin pelituotoksiin, työstää The Behemoth parhaillaan myös taktikointpeli Pit Peoplea.

Lähde: The Behemoth

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Eli korjaavat ainoat pelin ongelmat, jotka olivat upscaletetut tekstuurit ja 30 FPS lukko. Pitääpä heittää muutama euro äijien suuntaan kun tulee tietokoneelle.

Tosin pisti hieman naurattamaan ja tuntemaan häpeää, kuinka moni uskoi pelin pyörivän 60 FPS, koska mittari sanoi niin ja sen takia peliä ei enää ole steamin 30 FPS lukittujen pelien kuraattorilistalla: http://steamcommunity.com/groups/frameratepolice/discussions/0/535150948594815186/
(Peli siis pyörii 30 FPS. PC versio antaa ulos 60 FPS, mutta vain joka toinen frame on päivitetty, joten kaikki FPS mittarit näyttävät 60 FPS)

Käyttäjän TheCpp0 kuva
TheCpp0 (ei varmistettu)

Ekan kerran kun kuulin tuosta ni luulin että ne ylikirjottaa kaikki tektuurit ja heittää koko pelin ihan erinäköseksi. Onneksi ei, huh. Ei tarvii kyllä yhtään enempää remasteroida tota, hyvännäkönen peli!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Joiden pelien kohdalla ei voi kuin ihmetellä miksi tehdään remaster. Tämä on yksi niistä. Okei, joku ehkä ei ole tätä pelannut vielä ja pääsee nyt sen kokemaan PS4:lla tai Onella. Hienoa. Siis joku niistä kahdesta ihmisestä, joka ei vielä tätä ole pelannut.

Peli on täysin pelattava ja katseltava alkuperäisenäkin, en näe siis yhtäkään kunnollista syytä tähän remasteriin. Toki, miksipä ei jos aikaa kehittäjillä on mutta jos tämä on muualta pois niin mieluummin sitten ei. Tosin tuo uusin Pit People ei vaikuta kiinnostavalta yhtään, joten ihan sama vaikka sieltä oliskin pois.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Ahh, Castle Crasher, olen kulutanut tähän peliin naurettavan paljon aikaa. Kaikki alkoi PS3:lla jolla pelasin pelin ekaksi läpi tason 50+ Blue Knightilla, myöhemmin siirryin haasteeseen avata kaikki hahmot ja lopulta kehitin kaikki neljä aloitushahmoa tasolle 99 ja yhdessä kolmen perheenjäsenen kanssa päihitimme pelin viimeisen kentän Insane-moodilla. Valitettavasti PS3-versioon en voinut ikinä ladata Blacksmith pack:iä (en tiedä miksei sitä löytynyt PSN:stä), mutta eräänä jouluna 360-versio meni tarjoukseen Battleblock Theatren kanssa ja ostin ne molemmat, sitten pelasin pelin kerran läpi Hatty Hattingtonilla. Sitten peli meni tarjoukseen Steamissä (-90%) ja ostin senkin ja nyt olen viime aikoina pelannut tätä paljon. Jokaisella hahmolla (paitsi juuri nyt, Blacksmith) on pelattu peli läpi (yksinpelinä) ja siihen on kulunut yli 80 tuntia.

Pelin paras vahvuus on mielestäni se että vaikka pelaisin saman pelin läpi pari tusinaa kertaa eri hahmolla, jokainen kerta tuntuu yhtä hauskalta kun ensikerta, aivan kuten vanhat kunnon Beat 'em up-pelit. Lisätään tähän vielä että hahmot voivat kayttää myös magiaa aseena, vihollisia voi taidokkaasti jonglöörata ilmassa, huumori sekä maksimissaan neljän pelaajan moninpeli niin omasta mielestäni tämä on edellisen konsolisukupolven ellei viimeisen vuosikymmenen peli, ottaisin tämän pelin mukaani autiolle saarelle jos pitäisi valita.

Ja jos pitäisi valita niin toivottavasti tämä on se paras versio, ja että pystyn ostamaan sen Xbox.fi sivun kautta julkaisussa ilmaiseksi, Xbonea ei nähkääs vielä ole. Kuulin että pelin uudistukset pitäisi tulla myös Steam-versioon ilmaisena päivityksenä, senkin varmasti hankin.