30-vuotias strategiasarja palaa Eurooppaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen

Koei Tecmo jatkaa vanhojen strategiasarjojensa kiikuttamista vielä Eurooppaankin asti. Myöhemmin kesällä julkaisunsa on saamassa Romance of the Three Kingdoms XIII.

2.4.2016 04:15

Koei Tecmon alunperin vuonna 1985 debytoinut Romance of the Three Kingdoms -pelisarja on palaamassa virallisesti länteen tänä vuonna. Heinäkuun 8. päivä pelitalo on kiikuttamassa Eurooppaan Romance of the Three Kingdoms XIII:n, joka on ensimmäinen lännessä nähty sarjan osa sitten vuonna 2008 julkaistun Romance of the Three Kingdoms XI:n.

Sarjalle perinteiseen tapaan myös sen uusin osa sijoittaa tapahtumansa lähemmäs 2000 vuoden päähän Kiinaan kolmen kuningaskunnan välisen mekkaloinnin keskelle. Pelissä pelaajat ottavat hallintaansa joko yhden 700 historiallisesti hahmosta tai luovat kokonaan oman sankarinsa ja lähtevät sitten havittelemaan valtaa niin rakentelun, diplomatian kuin sodankäynninkin voimin.

Romance of the Three Kingdoms XIII:n pelillinen tarjonta jakaantuu kahteen pelitilaan. Toinen näistä on vapaamuotoisempi kampanjatila, jossa pelaajat saavat muokata kunkin pelikerran yksityiskohtia mieleisekseen ennen varsinaisen pelaamisen aloittamista. Hero-tila sen sijaan on selvästi tarinavetoisempia kokonaisuus, joka pyrkii seuraamaan enemmän tai vähemmän löyhästi oikean historian tapahtumia.

Kotimaassaan Japanissa Romance of the Three Kingdoms XIII julkaistiin niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PlayStation 3:lle kuin pc:llekin aiemmin tammikuussa. Ohessa sekä pelin ensimmäinen länsimainen traileri että myös vanhempi japanilainen traileri, joka esittelee hieman pelikuvaakin.

Aiemmin viime vuonna Koei Tecmo toi takaisin länteen myös Nobunaga’s Ambition -strategiasarjansa. Myös kyseinen brändi debytoi aikoinaan 80-luvulla.

Lisää luettavaa