343 Industries rauhoittelee huolia Halo-pelisarjan jatkosta – "Halo ja Master Chief ovat täällä jäädäkseen" / Uutiset / pelaaja.fi

343 Industries rauhoittelee huolia Halo-pelisarjan jatkosta – "Halo ja Master Chief ovat täällä jäädäkseen"

23.01.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
4

Halo-kehittäjä 343 Industries on rauhoitellut huolia pelisarjan tulevaisuuden tiimoilta.

343 Industries joutui Microsoftin viime viikolla julkistamien irtisanomisten kohteeksi yhtiön muiden pelistudioiden ohella. Huhujen mukaan irtisanomiset kuitenkin kohdistuivat muita rajummin Halo-pelisarjan nykyisenä kehittäjänä tunnettuun studioon. Vahvistamattomien huhujen mukaan 343 Industriesista vähennettiin etenkin yksinpelisisällön kehitykseen liittyviä tehtäviä, mikä kertoisi mahdollisesta suunnan muutoksesta Halo-pelisarjan saralla.

Studio vastasi viikonloppuna irtisanomisuutisista kummunneisiin huhuihin julkaisemassaan viestissä. Studion johtajana toimivan Pierre Hintzen nimissä julkaistun viestin mukaan 343 Industries jatkaa Halon kehittämistä nyt ja tulevaisuudessa. Viestissä luvataan jatkossakin sekä eeppisiä tarinoita että moninpeliä. Hintze ei kuitenkaan paljasta yksityiskohtaisempia suunnitelmia Halo-pelisarjan varalle, eikä hän varsinaisesti viittaa viestissä esimerkiksi yksinpelitarinoiden kehitykseen.

343 Industries oli melkoisen myllerryksen keskellä jo ennen irtisanomisia. Studio menetti viime vuoden aikana useita avainhenkilöitään, joista viimeisimmät lähtijät ovat alkuperäisen Halo-trilogian parissa Bungiella työskennellyt Joseph Staten sekä moninpeliohjaaja Tom French.

Halo Infiniten taival vaikuttaisi niin ikään jatkuvan irtisanomisuutisista huolimatta. Räiskintäpelin kolmannen kauden on määrä käynnistyä maaliskuussa.

Lähde: 343 Industries

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kukaan tuskin on kovin vakavasti huolissaan Halo-sarjan jatkumisesta. Jatkon laatu on sitten asia erikseen.

Halo Infinite oli hyvä alku, joka ei koskaan päässyt hyvää alkua pidemmälle ja on siksi pikkuhiljaa muuttunut karvaaksi pettymykseksi. Suurimmat peliin liittyvät uutiset julkaisun jälkeen on olleet lähinnä luvattujen ja odotettujen ominaisuuksien lykkäyksiä ja peruutuksia.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No toivottavasti suuret muutokset tekisivät 343:n toiminnalle hyvää, koska onhan studiolla ollut viimeiset vuodet merkittäviä ongelmia, olipa sitten kysymys Splispace Enginen ongelmista tai studion johtamisesta.

Ei näin asia saisi olla vuodesta toiseen kun kuitenkin puhutaan Microsoftin lippulaiva-sarjan kehityksestä.

Veikkaan että Halo Infiniten pidempiaikaiset kehityssuunnitelmat tullaan hautamaan ja uutta peliä aletaan sitten kehittää Unreal Engine 5:lla ja Slipsspace Engine tullaan hautamaan. Mutta eiköhän Infinite tule monipelipuolella laajennuksia samaan siihen asti että täysin seuraava Halo saadaan sitten joskus uunista ulos ja toivottavasti paljon valmiimpana pakettina kuin mitä Infinite oli.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

343i ei ole onnistunut vielä yhdessäkään julkaisussaan. Halo 4 sai "meh" -vastaanoton, MCC oli katastrofi julkaisussaan, Halo 5 universaalisti vihattu julkaisu ja Infinite oli lupaava alku, joka ei sitten koskaan päässyt maaliin asti.

Ja teknisten ja pelisuunnitteluheikkouksien päälle 343i:n näkemys Halon loresta ja tarinasta on keskiverto fanin mielestä sen tason pyhäinhäväistys että asianosaiset synnintekijät saisi polttaa roviolla.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

master chief saga sais loppua