3DS liittoutui ja ryhtyi sosiaalisemmaksi / Uutiset / pelaaja.fi

3DS liittoutui ja ryhtyi sosiaalisemmaksi

10.12.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Uusi järjestelmäpäivitys on saapunut ladattavaksi Nintendon 3DS-käsikonsolille. Tapahtuman myötä varsinkin konsolin käyttäjätilijärjestelmä kokee uudistuksia, sillä laitteen päivityksen jälkeen se alkaa tukea Wii U:lla käytössä jo olleita Nintendo Network ID -tunnuksia.

Nintendo Network ID -tuki tuo mukanaan konsolille parikin uutta ominaisuutta. Osalle merkittävin näistä on mahdollisuus käyttää jatkossa Nintendon omaa Miiverse-yhteisöpalvelua 3DS:n avulla. Sen myötä pelaajat voivat vuorovaikuttaa keskenään 3DS:llä huomattavasti aiempaa laajemmin esimerkiksi niin teksti- kuin pirrosmuodossakin.

Toinen kiintoisa lisä on mahdollisuus yhdistää Wii U:lle ja 3DS:lle siirtämänsä rahasummat yhdeksi könttäsummaksi. Näin ollen rahojaan ei enää tarvitse jakaa kahden eri laitteen välille, vaan yksi tili varoineen kelpaa kummallakin alustalla.

Ohessa Nintendon opastusvideo uudistuksista. Huomaathan tosin, että Suomessa videolla nähtävää Nintendo Club -palvelua ei ole virallisesti tarjolla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tuo Nintendo Clubin rajoittaminen tiettyihin maihin on kyllä aivan naurettavaa, kun kuitenkin puhutaan suuristakin eduista myös peleistä jotka ovat saatavilla maailmanlaajuisesti. Paras oli osta kaksi peliä ja saa kolmas ilmaiseksi, jota ei kuitenkaan suomessa sitten ollut saatavilla vaikka kyse oli digitaalisista peleistä jotka kuitenkin pystyi samalla tavalla ostamaan suomessakin!

Näyttää muuten todella hyvältä, mutta pitänee odotella DSTwo päivitystä ettei emulaattorit lakkaa toimimasta :)

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Miiverse toimii kotikonsolilla paremmin, mutta hyvä että saivat sen rullaamaan 3DS:llä. Päivityksillä saavat varmasti palvelua sujuvammaksi.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Pieniä askeleita kohti nykyaikaa Nintendolta. Vieläkin olisi parantamisen varaa. En esimerkiksi tajua tuota yhden laitteen rajoitusta per Nintendo ID. Mitä tapahtuu, jos 3DS joskus särkyy? Jääkö ID sitten ikuiseen limboon? Täysin turha asiakaspalvelurumba siitä epäilemättä ainakin seuraa. Jospa vielä sekin päivä nähtäisiin, kun Nintendon tilit ja laitteet ovat universaaleja ja vapaasti liitettävissä tai irrotettavissa toisistaan. Ei tuohon muuta oikeasti järkevää ratkaisua ole.

Hieno juttu joka tapauksessa tuo sosiaalisuuden saapuminen 3DS:lle ja integraatio Wii U:n eShopin kanssa varmasti hyödyttää monia.

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Paras oli osta kaksi peliä ja saa kolmas ilmaiseksi, jota ei kuitenkaan suomessa sitten ollut saatavilla vaikka kyse oli digitaalisista peleistä jotka kuitenkin pystyi samalla tavalla ostamaan suomessakin!

No ite tuossa kuun alussa jäseneksi menin ja sain ilmaisen Super Mario 3D Landin digitaalisena. Suomalainen voi hyvinkin olla Clubissa mutta maaksi vain brittilä jne.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Askel oikeaan suuntaan, mutta vielä on rutkasti parannettavaa Nipan meiningeissä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Sain juuri varoituksen siitä kun laitoin profiiliviestiini tiedon että DS ja 3DS kaverikoodini löytyvät steam profiilistani.
Kiitos Nintendo kun sensuroit viestini, niinkuin en käyttäisi kuitenkin samaa nimimerkkiä kaikkialla!

Lainaus käyttäjältä Oselot

No ite tuossa kuun alussa jäseneksi menin ja sain ilmaisen Super Mario 3D Landin digitaalisena. Suomalainen voi hyvinkin olla Clubissa mutta maaksi vain brittilä jne.

Niin pitäisi ihan asuinmaaksi valita ID:hen brittilä. Valuuttaa ei tililläni ole, mutta lähteekös digiostokseni kävelemään tai mitään muuta pahaa näin tehdessäni ja pitääkö alkaa pelit ostamaan punnissa?