3DS-räiskintäpeli vedettiin Nintendon latauskaupasta tietoturvalöydöksen siivittämänä / Uutiset / pelaaja.fi

3DS-räiskintäpeli vedettiin Nintendon latauskaupasta tietoturvalöydöksen siivittämänä

14.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Ilmaiseksi ladattavissa ja pelattavissa ollut 3DS-räiskintäpeli Ironfall Invasion on vedetty toistaiseksi pois jakelusta Nintendon eShop-kauppapaikalta. Nintendo on vahvistanut asian virallisella eurooppalaisella Twitter-tilillään antamatta kuitenkaan minkäänlaista perustelua toimenpiteelle.

Syytä pelin katoamiselle ei erityisen raskaasti tarvinne tällä kertaa kuitenkaan miettiä. Aiemmin heinä-elokuun vaihteessa hakkeri Jordan "Smealum" Rabet esitteli julkisesti nimittäin Ironfallista löytynyttä tietoturva-aukkoa, joka näyttää mahdollistavan kotikutoisten homebrew-ohjelmien ajamisen 3DS:llä. Smealumin löydöstä on kutsuttu "Ironhaxiksi", mutta toiseksi hän ei ole vielä kertonut julkisesti, miten se käytännössä toimii.

Ironhaxin saavuttua julkisuuteen ovat Ironfallin latausluvut eShopissa nousseet pelin kehittäneen VdDevin mukaan tuhansilla latauksilla. Tiedossa ei tällä hetkellä kuitenkaan ole, onko tämä näkynyt miten Ironfallin maksullisen sisällön myynnissä.

Ironfallin kadottua eShopista Smealum on päätynyt pahoitelemaan Twitterissä pelin kohtaloa. Hän on samalla ilmaissut toivovansa, että sen kehittäjät löytävät vielä keinon korjata pelin, jotta he voisivat saada sen pian takaisin saataville.

Ironhax ei ole ensimmäinen Smealumin löydös, joka on mahdollistanut homebrew-ohjelmistojen käytön 3DS:llä. Toinen hänen tunnettu työnsä on "Ninjhax", joka käyttää hyödyksi Cubic Ninja -peliä. Kyseistä peliä ei ole enää saatavilla digitaalisesti eShopista, mutta sen harvat fyysiset versiot menivät kuin kuumille kiville löydöksen myötä.

Eurogamer-sivuston viimevuotisen haastattelun Smealumin 3DS-töistä voi lukaista tästä

Nyt viimeisimpänä Smealum on kehoittanut Twitter-tilillään 3DS:n homebrew-ohjelmistoista kiinnostuneita lataamaan ilmaiseksi konsolin YouTube-sovelluksen eShopista. Yksityiskohtia sovelluksen mahdollisista käyttötarkoituksista ei ole kerrottu.

Lähde: Nintendo of Europe, Eurogamer, Smealum (Twitter), VdDev (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Lueskelinkin tästä muutama viikko sitten. Cubic ninjahan muuttui 2€ alelaaripelistä harvinaisuudeksi alle päivässä.
Tavallaan kiinnostaisi, mutta saa nähdä jaksaako kokeilla jos tarvitsee uhrata legittejä ominaisuuksia laitteesta. Kuitenkin satasten edestä digitaalista sisältöä ja vain yksi new 3DS XL hyllyssä.

Varmasti monella kiinnostus tuota kohtaan olisi paljon pienempi, jos laitteissa ei olisi aluelukitusta jota pitäisi poistaa :P

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Soft-modasin WIIn aikoinaan ainoastaan sen takia, että sillä pystyisi pelaamaan pelejä aluevapaasti. Ikinä en piraattipelejä hankkinut. Jos konsoli olisi ollut aluevapaa, en olisi ikinä sitä luultavasti modannut. Nyt voin pelata vaikka sitä alkuperäistä, speedrunnerien suosimaa versiota Metroid Primesta tai vaikka vain Japanissa julkaistua Fatal Frame 4:sta fanien kääntämänä. Modiyhteisö tekee oikeasti hyvää työtä ja useimmilla on varmaan aivan viattomat puuhat mielessä. Jos Nintendo tekisi viisaampia ratkaisuja - kuten heivaisi aluekoodit ##### - niin tällaista tehtäisiin vähemmän.