50 miljoonaa dollaria ei voi olla väärässä: Rocket League on myös myyntihitti / Uutiset / pelaaja.fi

50 miljoonaa dollaria ei voi olla väärässä: Rocket League on myös myyntihitti

18.12.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3
50 miljoonaa dollaria ei voi olla väärässä: Rocket League on myös myyntihitti

Vuoden yllättävin hittipeli Rocket League on menestynyt latauslistojen ohella myös myynnillisesti.

Psyonix Inc. -studion kehittämä Rocket League julkaistiin heinäkuussa pc:lle ja PS4:lle. Autoilua ja pallopelejä yhdistelevästä pelistä ladattiin miljoonittain. Rocket League oli kuitenkin tarjolla ilmaiseksi Sonyn PlayStation Plus -palvelun tilaajille, minkä arveltiin kerryttäneen leijonanosan pelin pelaajalukemista.

Wall Street Journalin mukaan Rocket League on kuitenkin kerryttänyt jo 50 miljoonan dollarin liikevaihdon pelin ja maksullisen lisäsisällön myynneillä. Vaikka luku kalpenee pelialan jättien rinnalla, ovat myyntiluvut valtavat Rocket Leaguen 2 miljoonan budjettiin verrattuna.

Rocket Leaguen myyntilukujen odotetaan saavan lisäpontta ensi vuoden aikana, jolloin pelin on määrä ilmestyä myös Microsoftin Xbox One -konsolille.

Lähde: WSJ

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Lienee jo kolmas tai neljäs kerta kun peliä koskevaan uutiseen tämän kommentoin: pitäisi pelata enemmän, sen verran loistava peli! On kuitenkin paljon myös täysin uutta ja kokematontakin pelattavaa, niin pakko jostain siirtää aikaa niillekin. Ja eihän RL varmaan mitenkään huonone ajan myötä, onhan Battlefield 1943:ssakin aina täysiä pelejä vielä nykyisinkin. Silloin kun peli on hyvä niin kyllä pelaajia riittää pitkäksi aikaa.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Erikoinen mutta varmasti hyvin tuloksellinen bisnesstrategia julkaista peli PS-plus verkossa ilmaiseksi heti pelin julkaisupäivänä. Itse ainakin arvostin elettä. Monet saivat pelin pleikkarilla "ilmaiseksi" ja kokivat varmaan siksi halua tuhlata rahaa pelin maksulliseen lisäsisältöön. Tulihan tuota ilmestymishetkellä mätettyä aivan perhanasti, mutta on nyt itsellä valitettavasti jäänyt jo muiden julkaisujen alle. Loistava peli ja on mukava nähdä, että se on menestynyt näin hyvin. Näitä pienempien pelistudioiden menestystarinoita näkee nykyisin liian harvoin.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Onneksi olkoon kehittäjille kun ovat uhranneet aikaansa toimivan idean parissa :)