50 peliä kuin 80- ja 90-luvun taitteesta – Spelunkyn isä kumppaneineen paljasti UFO 50:n

Spelunky-kehittäjä Derek Yu on lyöttäytynyt yhteen neljän muun indiekehittäjän kanssa luodakseen retrosävytteisen UFO 50 -pelikokoelman.

7.8.2017 19:07

Hittitasoloikkapeli Spelunkyn luonut Derek Yu on paljastanut uusimman projektinsa yhdessä neljän muun indiekehittäjän kanssa. Projekti ei ole tällä kertaa myöskään vain yksi ainoa peli, vaan 50 pelattavasta nimikkeestä koostuva kokoelmapaketti UFO 50.

Pakettina UFO 50 on muotoiltu muistuttamaan tyylillisesti 80- ja 90-luvun taitteen pelitarjontaa. Tarjolla siinä saadaan niin tasoloikan, räiskinnän kuin pulmailunkin kaltaista pelattavaa, ja kukin tuotoksista on suunniteltu pituudeltaan noudattamaan takavuosien NES-pelien mallia. Kaikkia pelejä on mahdollista pelata yksin, minkä lisäksi noin kolmannes niistä tukee myös moninpeluuta yhteistyön tai kilpailullisen hengen nimissä.

Yun lisäksi UFO 50:tä on ollut kehittämässä Paul Hubans, Ojiro Fumoto, Jon Perry ja Eirik Suhrke. Spelunkyn lisäksi tiimistä löytyy siis kokemusta myös esimerkiksi Downwellin ja Time Baronsin kaltaisista peleistä. Kukin UFO 50:n pelistä on tehty aina yhden ohjaajan ohjeistuksella, mutta kukin tiimin jäsenistä on päässyt silti tavalla jos toisella muuten vaikuttamaan niiden luomiseen.

Ulos UFO 50 saapuu ensi vuoden puolella pc:lle sekä mahdollisesti muillekin alustoille. Hintaa kehittäjät eivät ole sille vielä päättäneet.

Lähde: Mossmouth

Lisää luettavaa