505 Games vastasi Rooman pormestarille / Uutiset / pelaaja.fi

505 Games vastasi Rooman pormestarille

19.11.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
8

Rooman pormestari Walter Veltroni kohahdutti pelimaailmaa muutama päivä sitten kertomalla haluavansa kieltää 505 Gamesin Rule of Rosen. Nyt julkaisija on vastannut pormestarin sanomisiin.

- Rule of Rose on kauhupeli. Se ei poikkea mitenkään genrensä muista peleistä, eikä siinä ole lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa. Peli tarkistettiin ja hyväksyttiin Euroopan markkinoille. PEGI suosittelee peliä yli 16-vuotiaille, yhtiö tiedotti.

Pelien sisältämä väkivalta on ollut todella kuuma keskustelunaihe viime aikoina. Esimerkiksi Euroopan turvallisuuskomissaari Franco Frattini on pyytänyt EU:ta uudistamaan pelien ikärajajärjestelmää. Keskustelu jatkuu varmasti vielä pitkään.

Rule of Rose julkaistaan Euroopassa ensi perjantaina.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pinworm kuva
Pinworm

Hohhoijaa, nössöä toimintaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No säätäkää nitä ikärajoja vielä vähän lisää, kyllä vaikka kymmenvuotiaat ne käsiinsä saa silti jos vaan haluavat. Pelien alkuvideoissa yleensä mainitaan että se on vain peli eikä sitä pidä ottaa tosissaan, jos niitä ei usko niin se on oma vika eikä pelintekijöiden.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kauhee hössötys niin "pienestä" asiasta -_-....

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

tätä odotan innolla. Varmaan se sitten ensi perjantaina on jo postilaatikossa toivottavasti. Pääsee kunnolla taas kauhistelemaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vai että saa pormestarit nykyään pelata pelejä ennen julkaisua? Juu en oikein usko. Luotan ikäraja systeemiin jo nyt.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kuulin muuten huhuja että osasyynä on pelissä esiintyvä tyttörakkaus :S että sen takia pitäisi nostaa ikärajaa _kanssa_. Väkivalta oli vain osasyy -_-; en tajua mikä siinä "rakkauden laadussa" olis niin syy nostaa ikärajaa. Bullyn poika-pussaus juttu kanssa sama "nostakaa ikärajaa!" hössötys. Nyt mennään liian pitkälle tässä tekopyhyydessä...olisin niin toivonut että pelit välttäisivät sensuurin. koska tuntuu että sensuuria on kyllä laitettu vapaa-ehtoisesti mutta pelit on nykyään ainoita joissa voi vapaasti laittaa vaikka sata litraa verta joka paikkaan.

-Iceleaf

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Älkää aina kinastelko.

Käyttäjän jones kuva
jones

Ihan näppärä ja yksinkertainen vastaus pelintekijöiltä.. Ei lähtenyt kinaamaan asiasta..
On tuo hössötys kyllä ihan turhaa tän pelin kohdalla.. ite en ainakaan löytänyt pelistä mitään sellaista miksi se pitäisi kieltää.. tämä on vaan Italia joka on skandaalien luvattu maa..