Playground Gamesin Forza Horizon 5 on osoittautunut menestykseksi jo ennen julkaisuaan.

Forza Horizon 5 ilmestyy virallisesti vasta huomenna, mutta pelin pariin on ollut mahdollista päästä viime viikolta alkaen hankkimalla sadan euron hintaisen Premium Edition -version. Kovasta hinnasta huolimatta Forza Horizon 5 on onnistunut haalimaan äärelleen jo melkoisen yleisön ennen julkaisua. Pelin sisäiset pistelistat nimittäin kertovat jo noin 800 000 pc- ja Xbox-pelaajan hypänneen auton rattiin.

Saavutusta korostaa pelin saapuminen ilman lisämaksua myös Xbox Game Pass -tilaajien ulottuville sekä konsoleilla että pc:llä. Game Pass -jäsenet ovat tosin voineet hankkia ennakkopääsyn ja muut Premium Editionin edut itselleen kohtuullisempaan 45 euron hintaan, joten ainakin osa 800 000 pelaajan yleisöstä lienee tarttunut tarjoukseen.

Mittavan pelaajayleisön ohella Forza Horizon 5 on saanut osakseen myös kriitikoiden ylistystä. Kirjoitushetkellä pelin arvioiden keskiarvo on Metacritic-sivuston mukaan 91 pistettä, mikä tekee Forza Horizon 5:stä vuoden 2021 parhaan kokonaan uuden julkaisun arviopisteiden valossa.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa