Ääninäyttely ei ole aina vain puhumista – näin ölistiin kasaan eräs alkuvuoden persoonallisimmista seikkailupeleistä / Uutiset / pelaaja.fi

Ääninäyttely ei ole aina vain puhumista – näin ölistiin kasaan eräs alkuvuoden persoonallisimmista seikkailupeleistä

22.05.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Aiemmin maaliskuussa pc:lle rantautunut seikkailupeli Samorost 3 on saanut uuden pelin kulisseihin kurkistavan videon. Videolla kehittäjä Amanita Design esittelee luomuksensa persoonalliseen äänimaailmaan mennyttä luomistyötä ja paneutuu erityisesti sen ääninäyttelypuoleen.

Varsin kiehtovan videosta tekee se, ettei Samorost 3 sisällä alkuunkaan selvää puhuttua dialogia. Pelin ääninäyttely ei koostu nimittäin varsinaisesta vuorosanojen lausumisesta, vaan erilaisista äänähtelyistä, joita pelimaailman asukkaat päästelevät toisilleen. Tyyli on ollut varsin ominainen osa Amanitan pelejä aina alusta asti, eikä sitä ole käytetty hyödyksi myöskään vain persoonallisena tarinankerronnallisena kikkana, vaan myös osana pelien pulmiakin.

Vielä kirjoitushetkelläkään Amanita Design ei ole täysin valmis Samorost 3:n kanssa. Vaikka peli onkin jo saatavilla Windows- ja Mac-koneille, on sen tarkoitus saapua vielä myös ainakin Android- ja iOS-laitteille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Tämä vaikuttaisi kyllä olevan tosi kiva pikkupeli. Näin tunnin jälkeen ei ainakaan iteltä löydy sen suurempaa moitittavaa.