Activision etsii keinoja tuoda Crash Bandicoot -sarjan takaisin / Uutiset / pelaaja.fi

Activision etsii keinoja tuoda Crash Bandicoot -sarjan takaisin

24.11.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Hiljaiselostaan ja romahtaneesta arvostaan huolimatta Crash Bandicoot -sarja saattaa vielä tulevaisuudessa saada tilaisuuden paluulle. Pelisarjan omistava julkaisija Activision on vahvistanut pelilehti Game Informerille, että se tutkii edelleen erilaisia keinoja, joilla vanhan pussimäyrän voisi tuoda takaisin markkinoille.

Tieto Crash Bandicootin tilasta tuotiin julki hieman sen jälkeen, kun huhut pelisarjan siirtymisestä Sonyn talliin alkoivat käydä kuumina kuluvalla viikolla. Ensin tarkkasilmäisimmät pelaajat bongasivat mielenkiintoisen yksityiskohdan eräästä tuoreesta PlayStation 4 -mainosvideosta, minkä jälkeen huomattiin, ettei Activisionin Crash-kotisivusto enää toiminut. Yhtiön omilta kotisivuiltakaan ei meinaa löytyä mainintaa koko pelisarjasta.

Viimeisin suurempi Crash-peli nähtiin vuonna 2008 Radical Entertainmentin työstämän Crash: Mind over Mutant -pelin muodossa. Kulta-aikaansa sarja eli alkuperäisellä PlayStationilla, jolle nykyisin Unchartedista ja The Last of Usista tunnettu Naughty Dog työsti neljä sarjan osaa.

Ensimmäisen PlayStationin aikakaudella Crash miellettiin jopa usein Sonyn konsolin maskotiksi. Hauska yksityiskohta kuitenkin on, että vaikka sarjan luonut Naughty Dog on nykyisin toki osa Sonya, ei elektroniikkajätti ole koskaan itse omistanut Crash Bandicoot -sarjaa.

Lähde: Game Informer, Reddit, IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän woni686 kuva
woni686

Toivon että löytäisivät keinon tehdä hyvän pelin, eikä mitään kurakasaa, koska Crashit oli suosikkejani lapsena ja kaikki naughty dogin versiot hakattu yli 100% läpi.

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07

Rebootti klassisien Crash pelien henkeen olisi kyllä poikaa!
Tai edes HD remake kolmesta ensimmäisestä, kun nuo HD remaket on nyt kerran niin muodissa...

Käyttäjän DittoDude kuva
DittoDude

Activisionin pitäs antaa Crashin oikeudet takas Naughty Dogillle niin saadaan taas yhtä hyvä peli kuin kolme ensimmäistä

Käyttäjän Atomi kuva
Atomi

Ehdottomasti takaisin Naughty Dogillle! Muuten siitä ei tule yhtään mitään, korkeintaan läjä paskaa.

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Activisionin käsissä sarjalla ei ole tulevaisuutta, mutta Sony voisi IP:llään saada edes jotain aikaiseksi. Naughty Dogin ei kuitenkaan tarvitsisi nykyisessä asemassaan palata sarjan juurille, vaan suunnata katse eteenpäin ja luoda täysin uusia kokemuksia.

Käyttäjän Substance kuva
Substance

Crash Bash ja eka PS2:n Crash-peli vielä kelpas, mutta sen jälkeen en ole kiinnittänyt huomiota sarjaan. Myös Spyro kuoli, kun se lähti Insomiacilta, joten kiinnostaisi mitä vanhat studiot saisivat uudella sukupolvella aikaan.

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

HD Collection kyllä kelpaisi, vaikka kyllä myös uusi peli :).

Käyttäjän tompsu89 kuva
tompsu89

ei mielellään enää mutantti sontaaa

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Mutantti pelit oli tosi hyviä, kun taas ne vanhat on liian vaikeita. Tai ainakin lapsena oli. :)
Muuten ne oli ihan kivoja. Kontrolleja voisi parantaa.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Vitalla voisi jopa olla ihan hienoa, jos tulisi uusi hyvä Crash peli, jossa olisi jonkinlaista pientä kosketusnäyttömeininkiä. Toisaalta, jos minun mieleiseni Crash tehtäisiin, olisi pelissä hyvin vähän/ei yhtään tällaisia erikoisempia maita tai ominaisuuksia, vaan pelaaminen koostuisi siitä vanhasta hyvästä tasohyppelystä.

Sitä ei ehkä haluta/uskalleta tehdä, mutta haluaisin silti, että jos uutta osaa on joskus tulossa, olisi erikoisempaa pelaamista vaativien kenttien ratkaisut oikeasti hauskoja ja toimivia. Esimerkiksi juuri pelisarjan kolmannen osan erikoisemmat kentät olivat tarpeeksi yksinkertaisia toimiakseen tyydyttävästi, joskin nekin usein pelasi läpi vain välttämättömänä pahana. Jos pussimäyrä seikkailisi vielä ihan PS4:llä, pitäisi kontrollit täten miettiä tarkkaan vitaa ajatellen, luonnollisesti.

Nostoja