Activision haastaa selainpohjaisen Warzone-indiepelin tavaramerkkikiistan vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Activision haastaa selainpohjaisen Warzone-indiepelin tavaramerkkikiistan vuoksi

12.04.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
2
Warzone.com

Soolokehittäjä Fizzer on vaatinut Activisionia luopumaan Warzone-tavaramerkistä, mutta pelijätti vastaa haasteeseen samalla mitalla.

Warzone.comin kehittäjän Fizzerin mukaan hänen selainpelissään käydään päivittäin yli 10 000 moninpeliottelua pc:llä ja mobiililaitteilla. Viime vuoden lopulla Activisionille osoittamassaan vaateessa Fizzer uhkasi hakea pelitalolta massiivisia vahingonkorvauksia tavaramerkkirikkomuksesta sekä vaatia määräyksiä, jotka estäisivät Activisionia käyttämästä Warzone-nimeä tai rekisteröimästä sen kattavaa tavaramerkkiä. 

Activisionin torstaina Kalifornian käräjäoikeuteen jättämässä kanteessa sanotaan, että yhtiö haki Warzonen ja Call of Duty: Warzonen tavaramerkkioikeuksia liittyen ladattaviin videopeleihin ja viihdepalveluihin vuoden 2020 kesäkuussa. Fizzerin puolestaan kerrotaan hakeneen vastaavaa tavaramerkkiä Warzoneen vasta neljä kuukautta myöhemmin lokakuussa. Fizzer oli myös väittänyt, että Activisionin tavaramerkki on johtanut ja tulee johtamaan kuluttajien hämmennykseen sekä harhaanjohtamiseen kahden Warzone-pelin välillä.

Call of Duty: Warzone ei voisi olla erilaisempi kuin vastaajan peli, pienibudjettinen, pienen yleisön virtuaalinen lautapeli, kuten Hasbron Risk. On käsittämätöntä, että yleisö voisi sekoittaa nämä kaksi tuotetta tai uskoa, että ne ovat sidoksissa tai liittyvät toisiinsa, Activision jyrähtää. 

Viime kuussa Activision vaati suosittua Call of Duty: Warzone -tilastopalvelua lopettamaan toimintansa väittäen sen loukanneen yhtiön tekijänoikeuksia sekä API-käyttöehtoja.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Truther kuva
Truther

Ei paljoa taida olla hämmennystä tuollase onnettoma indie härpäkkeen ja +AAA multi miljoona pelaaja luokan teoksen välillä. Mut ainaha sitä voi yrittää rahaa tolleeki repiä.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus Truther

Ei paljoa taida olla hämmennystä tuollase onnettoma indie härpäkkeen ja +AAA multi miljoona pelaaja luokan teoksen välillä. Mut ainaha sitä voi yrittää rahaa tolleeki repiä.

Samaa mieltä, mutta ottaen huomioon millä perusteilla nämä isommat yritykset tekevät ihan samaa kiusaa pienempiä kohtaan, niin kyllä tässä olisi ihan oikeus ja kohtuus olla myöntämättä tavaramerkkiä Activisionille..

edit: itseasiassa tilanne on varmaan pahempi näin päin; jos jollekulle kertoo että "Warzone on hyvä peli", ja tämä käy sitä hakukoneesta etsimässä ja löytää CoD pelin (koska sehän on paljon isompi joten menee hakukoneissa ensimmäiseksi) ja innostuu siitä alkuperäisen Warzonen sijaan

Nostoja