Activision vaatii Call of Duty: Warzone -tilastopalvelu SBMM Warzonea lopettamaan toimintansa / Uutiset / pelaaja.fi

Activision vaatii Call of Duty: Warzone -tilastopalvelu SBMM Warzonea lopettamaan toimintansa

28.03.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
0

Pelijätti Activision on vaatinut suosittua Call of Duty: Warzone -tilastopalvelua lopettamaan toimintansa.

Call of Duty: Warzone -tilastoihin erikoistunut SBMM Warzone on ilmoittanut joutuvansa sulkemaan palvelunsa maanantaihin mennessä Activisionin vaatimuksesta. Palvelun kehittäjien mukaan he saivat Activisionin juristeilta viime maanantaina kirjeen, jossa vaaditaan verkkosivuston sulkemista yksityisyydensuojaan liittyviin ongelmiin vedoten. Kirjeen mukaan SBMM Warzone rikkoo Activisionin rajapinnan käyttöehtoja ja tekijänoikeuksia sekä mahdollisesti myös eurooppalaista tietosuojasääntelyä.

SBMM Warzonen kehittäjien mukaan pelaajien tietoja hyödynnetään ainoastaan heidän antamansa suostumuksen perusteella, eikä joukossa ole arkaluonteista henkilötietoa. Palvelu on tarjonnut pelaajien tunnusten perusteella tietoja pelitilastoista sekä Call of Duty: Warzonen taitotasoon pohjautuvasta ottelujärjestelmästä. Maksua vastaan SBMM Warzone on tarjonnut myös historiatietoa pelaajien otteluista, mutta palveluntarjojan mukaan Activisionin vaatimuksissa ei viitata palvelun maksullisiin toimintoihin.

Palvelun ylläpitäjät kertovat myös olleensa yhteydessä Activisioniin ongelmien ratkaisemiseksi, mutta toistaiseksi he eivät ole saaneet yhteydenottoihinsa vastauksia Call of Duty -julkaisijalta. Näillä näkymin SBMM Warzone siis suljetaan viimeistään huomenna, ellei tilanteeseen tule yllättävää muutosta.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja