Activision vastaa uuden Call of Dutyn saamaan kritiikkitulvaan / Uutiset / pelaaja.fi

Activision vastaa uuden Call of Dutyn saamaan kritiikkitulvaan

6.05.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
12
Activision vastaa uuden Call of Dutyn saamaan kritiikkitulvaan

Vastikään julkistetun Call of Duty: Infinite Warfaren vastaanotto on ollut kovaäänisen kriittinen, mutta pelin julkaisija Activision tulkitsee tilanteen hyväksi merkiksi.

Pelin mielipiteitä jakavia scifikuvioita on jo puitu kehittäjä Infinity Wardin toimesta, mutta Activision itse kävi kommentoimaan kritiikkitulvaa eilisessä talouskatsauskonferenssissaan. Pelin julkaisutraileri on saanut muutamien päivien aikana alaspäin osoittavaa peukkua yli 425 000 käyttäjältä, eikä loppua mielenosoituksille näy. 

– Me rakastamme sitä, että fanimme pitävät sarjaa omanaan ja omaavat niin vahvoja mielipiteitä siihen liittyen. Maailmassa ei ole kovin monia viihdetuotteita, jotka inspiroivat vastaavaa intohimoa, yhtiön toimitusjohtaja Eric Hirshberg runoili.

Hirshbergin mukaan Activisionilla tiedostetaan monien sarjan fanien kaipaavan takaisin perinteisemmän sodankäynnin pariin, mutta ilmeisesti innovaation perässä juoksijat peittoavat nostalgikot edelleen numeroissa. Uuden pelin kyljessä ilmestyvä, remasteroitu Call of Duty 4: Modern Warfare tuodaankin miehen mukaan kauppojen hyllyille nimenomaan ensin mainittua äänekästä vähemmistöä miellyttämään.

– Tänä vuonna löysimme keinon tarjota yhteisöllemme molemmat kokemukset samassa paketissa, mies hehkutti.

Puheenvuoronsa päätteeksi Hirshberg myös muistutti, että myös vuonna 2012 ilmestynyt, lopulta erittäin hyvin menestynyt Call of Duty: Black Ops II sai julkistuksensa aikaan vastaavanlaisen murskavastaanoton.

– Pelin traileri sai enemmän buuauksia kuin mikään aiempi trailerimme, mutta siitä tuli menestynein pelimme koskaan. Syytä huoleen on vasta silloin, kun lakkaamme kokeilemasta uusia asioita, mies summasi.

Call of Duty: Infinite Warfare ilmestyy 4. marraskuuta pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Lähde: GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Mavors kuva
Mavors

Ihan kun miehen sanoista paistaisi jotenkin läpi "Ei paljon tommonen kritiikki kiinnosta, koska tää tulee myymään ihan helvetisti. Haistakaa siis vittu ja ennakkotilatkaa se IW".

Muutenkin on hauskaa että joka vuosi maristaan kuinka COD on "sitä samaa vuodesta toiseen". Nyt kun julkaistaan se täysin sama kymmenen vuotta vanha peli uudelleen, niin se onkin yksi odotetuimmista julkaisuista.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Se on fiksu päätös pitää se cod4 remasteri panttivankina tämän kanssa. Kyllä myy taas ihan tarpeeksi sen ansiosta.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Voi voi.. taitaa tämäki jäädä hyllyyn niin kuin kaikki CoD:it MW2:n jälkeen.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Mavors

Muutenkin on hauskaa että joka vuosi maristaan kuinka COD on "sitä samaa vuodesta toiseen". Nyt kun julkaistaan se täysin sama kymmenen vuotta vanha peli uudelleen, niin se onkin yksi odotetuimmista julkaisuista.

Samaa itsekin naureskellut. Codi 4 oli kova silloin aikoinaan, mutta samaa paskaa se on vuodesta toiseen sen jälkeen ollut, ettei ainakaan itseä kiinnosta remastered pätkääkään. Voihan sitä alkuperäistä nelosta pelata on se ainakin PC:llä vielä pelattavan näköinen ja karttojakin siinä enemmän jos servuja vielä löytyy. Turha rahastus taas ja vielä pakotetaan ostamaan tuo uusi pökäle.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

En ole yhtään CoDia koskaan ostanut, ei näes kiinnosta sen vertaa. Riittää, kun on kaverilta lainannut ja pelannut sen verran, kun sietää. En näe tähän kaavaan minkäänlaista muutosta nytkään.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

"Hirshbergin mukaan Activisionilla tiedostetaan monien sarjan fanien kaipaavan takaisin perinteisemmän sodankäynnin pariin, mutta ilmeisesti innovaation perässä juoksijat peittoavat nostalgikot edelleen numeroissa. Uuden pelin kyljessä ilmestyvä, remasteroitu Call of Duty 4: Modern Warfare tuodaankin miehen mukaan kauppojen hyllyille nimenomaan ensin mainittua äänekästä vähemmistöä miellyttämään."

Tämä on täysin ristiriitainen kappale. Jos peli tuodaan miellyttämään sitä "äänekästä vähemmistöä" niin miksi sitä ei sitten myydä erikseen? Miksi "äänekäs vähemmistö" pakotetaan ostamaan peli mitä he eivät halua, että he saisivat pelin minkä haluavat?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Boblick

[i]"Hirshbergin mukaan Activisionilla tiedostetaan monien sarjan fanien kaipaavan takaisin perinteisemmän sodankäynnin pariin, mutta ilmeisesti innovaation perässä juoksijat peittoavat nostalgikot edelleen numeroissa. Uuden pelin kyljessä ilmestyvä, remasteroitu Call of Duty 4: Modern Warfare tuodaankin miehen mukaan kauppojen hyllyille nimenomaan ensin mainittua äänekästä vähemmistöä miellyttämään."[/i]

Tämä on täysin ristiriitainen kappale. Jos peli tuodaan miellyttämään sitä "äänekästä vähemmistöä" niin miksi sitä ei sitten myydä erikseen? Miksi "äänekäs vähemmistö" pakotetaan ostamaan peli mitä he eivät halua, että he saisivat pelin minkä haluavat?

Juurikin näin.

Käyttäjän kinmo kuva
kinmo

Kahden pelin bundlaus tällä tavalla yhteen on kieltämättä melko nihkeää.

Mutta on tuossa Hirchbergillä varmaan pointtinsa, jonka ym. kommenteistakin on luettavissa. Runsaasti videopelejä pelaavat eivät taida olla heidän kohdeyleisöään vaan satunnaiset kasuaalipelaajat. Ja onhan heille tämänkaltainen formula toimiva. Vuosittain viihdyttävää pelattavaa joko yksinpelin tai moninpelin muodossa tutulla helposti lähestyttävällä ja opittavalla gameplaylla.

Käyttäjän Juissimehu312 kuva
Juissimehu312

"Syytä huoleen on vasta silloin, kun lakkaamme kokeilemasta uusia asioita, mies summasi."

Hah! Call of Duty ei tiedä uusien asioden kokeilemisesta mitään! :D Samaa sontaa, joka vuosi.

Käyttäjän Mavors kuva
Mavors
Lainaus käyttäjältä Juissimehu312

Samaa sontaa, joka vuosi.

Joka silti myy aivan vitusti ja kuten aiemmin mainitsin, COD4 on odotetuin COD-peli aikoihin. Joka on samaa sontaa edelleen, kymmenen vuotta putkeen.