Activisionin kiistat nostivat pinnalle Call of Duty -tiimin saamat miljoonabonukset

Infinity Wardin Call of Duty -sarjasta saamat bonukset hipovat puolta miljardia dollaria.

30.5.2012 05:57

Activisionin kiistat entisten Call of Duty -kehittäjien kanssa ovat tuoneet julki lukuja julkaisijan Infinity Wardille maksamista bonuksista. Kyseisten tietojen mukaan bonusrahaa on liikkunut julkaisijalta kehittäjälle noin puolen miljardin dollarin edestä.

Tilastot myös paljastavat, ettei Infinity Ward ole saanut bonusrahaa ainoastaan vain kehittämiensä pelien menestyksestä. Myös Treyarchin Call of Duty -pelit ovat nimittäin tuoneet rahaa pelisarjan luoneelle studiolle, sillä Activision on maksanut Infinity Wardille myös pelisarjan nimen sekä heidän kehittämän teknologian käytöstä.

Polygonin mukaan Infinity Wardin bonukset näyttivät viime vuoden lopulta seuraavilta (luvut dollareina):

  • Call of Duty – 3,8 miljoonaa
  • Call of Duty 2 – 69 miljoonaa
  • Call of Duty 3 – 2,6 miljoonaa (teknologia)
  • Call of Duty 4: Modern Warfare – 74,5 miljoonaa
  • Call of Duty: World at War – 13,96 miljoonaa (teknologia), 18,68 miljoonaa (IP)
  • Call of Duty: Black Ops – 46 miljoonaa (teknologia), 56,96 miljoona (IP)
  • Call of Duty: Modern Warfare 3 – 59,9 miljoonaa

 

Modern Warfare 2:sta Activisionin kerrotaan maksaneen noin 147,46 miljoonaa dollaria. Kyseinen luku pitää Polygonin tietojen mukaan sisällään myös 40 entisen Infinity Ward -kehittäjien hiljattain saamat 42 miljoonaa.

Infinity Wardin kokonaisuudessaan vastaanottama puoli miljardiakin lienee kuitenkin vain pikku summa. Pelistudion entiset pomot Vince Zampella sekä Jason West hakevat 1. kesäkuuta alkavassa oikeudenkäynnissä nimittäin peräti miljardin dollarin korvauksia Activisionilta. Kaksikko syyttää yhtiötä sopimusrikkeistä, kun taas pelijätti itse väittää miesten käyneen salaisia neuvotteluja kilpailija Electronic Artsin kanssa.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa