Obsidian Entertainmentin ja Segan reilut yhdeksän vuotta vanha Alpha Protocol -agenttiroolipeli on vedetty pois Steam-myynnistä. Poisto on tapahtunut ilman mitään suurempia pohjustuksia, mitä nyt sen tuotesivulla lukee, että myynti on lopetettu ”julkaisijan pyynnöstä”.

Monissa tapauksissa pelien katominen latausmyynnistä johtuu vanhentuneista lisenssisopimuksesta. Internetin optimistisemmat kaverit ovat alkaneet kuitenkin herätellä poiston myötä toiveita mahdollisen remasterin tai muun parannellun version tulosta.

Toiveita remasterista eläteltiin myös jo aiemmin viime vuonna. Tuolloin Obsidian nosti Twitter-tilillään vähäeleisesti esiin äänestyksen, jossa Limited Run Gamesin perustajajäsen Douglas Bogart kyseli seuraajiltaan, josko heitä kiinnostaisi nähdä Alpha Protocol moderneilla konsoleilla.

Remasteroitavien pelien vanhojen versioiden vetäminen saatavilta ei olisi mikään ennennäkemätön käytäntö ennen uuden julkistusta. Viime vuonna Square Enix veti Steamista 7The Last Remnant -roolipelin ja toi pian jälkeen sen remasteroidun version PlayStation 4:lle ja lopulta Switchillekin. Hieman erikoisesti uutta pc-versiota kyseistä pelistä ei tosin ole tähän asti julkaistu.

Pc:n lisäksi Alpha Protocol on ollut saatavilla PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Pelistä saatavilla ollut digitaalinen Xbox 360 -versio katosi saatavilta raporttien mukaan viime vuoden toukokuussa. PS3:lla peliä on kaupiteltu vain fyysisenä.

Päivitys kello 20:19: Sega on vahvistanut Eurogamer-sivustolle, että pelin poistuminen myynnistä johtuu sen vanhentuneista julkaisuoikeuksista. Mitä ilmeisemmin pelistä ovat vastaisuudessa vastuussa siis Obsidian ja Microsoft.

Päivitys 20.6. kello 13:40: Sega on korjannut sanomisiaan ja todennut, että poisto johtuikin vanhentuneista musiikkioikeuksista. Yhtiö on yhä pelin omistaja.

Lähde: Steam, Nibel (Twitter)

Lisää luettavaa