Nyt kelpaa hieraista silmiä: lähes kymmenen vuotta tehty SpyParty iskee pian Steamiin

Pitkän kehityksensä johdosta monien vitsien kohteeksi joutunut SpyParty on yhä työn alla ja tulossa nyt virallisesti Steamiin.

2.4.2018 21:45

Ensimmäistä kertaa jo vuonna 2009 esitelty SpyParty on saapumassa Steamiin 12. huhtikuuta. Tuolloin käsillä on edelleen vasta pelin early access -julkaisu, mutta se on slti huomattava elonmerkki lähemmäs kymmenen vuotta työn alla olleesta pelistä.

SpyParty on nykyisellään kahta pelaajaa tukeva moninpeli, jossa toinen pelaaja ohjastaa erilaisia tehtäviä suorittavaa vakoojaa ja toinen tätä yhden luodin varassa metsästävää tarkka-ampujaa. Pelaaminen tapahtuu aina keskellä eloisia juhlia, mikä tarkoittaa, että vakoojan on yritettävä sulautua tekoälyhahmojen joukkoon tavoitteensa saavuttaakseen.

Pelin on kehittänyt Sporen ja Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän tekniikan parissa aiemmin työskennellyt Chris Hecker yhdessä taiteilija John Ciminon kanssa. Vielä early accessiin saapuessaa Hecker kaavailee pelin olevan kehitteillä mahdollisesti vielä parisen vuotta johtuen tämä perfektionistisesta halusta tehdä pelistä mahdollisimman syvällinen kaikessa hienovaraisuudessaan.

SpyParty on jo pidemmän aikaa ollut ostettavissa beta-kuosissa pelin kotisivuilta ja saavuttanut näin siis jo reilut 20 000 pelaajaa. Steam-julkaisulla Heckerin tavoitteena on erityisesti kasvattaa pelin testaajakuntaa.

Lähde: Steam, Giant Bomb

Lisää luettavaa